بحـث
سحابة الكلمات الدلالية
المواضيع الأخيرة
نوفمبر 2024
الإثنين | الثلاثاء | الأربعاء | الخميس | الجمعة | السبت | الأحد |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
هدى من الله | ||||
لولو حسن | ||||
روز | ||||
هنا سيد | ||||
توتى بدر | ||||
fola | ||||
روضة البدر | ||||
ام دهب و مصطفى | ||||
امة الرحمن | ||||
لولا |
الليمون المخلل بالعصفر وحبة البركة
3 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
الليمون المخلل بالعصفر وحبة البركة
طريقة عمل الليمون المخلل بالعصفر و حبه البركه
==================
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المقادير
1- نصف كيلو ليمون اصفر متوسط الحجم و نختار الحبات الناعمه .
2- يشق الليمون بسكين على هيئه حرف x
3- 2 ملعقه كبيره حبه البركة + 1 ملعقه كبيره عصفر + ربع كوب ملح + كوب ونصف عصير ليمون
الطريقة
* نخلط المقادير حبة البركة والعصفرمع بعض فى طبق و نحشى بهم الليمون و نرصه فى برطمان معقم
مع قرنين فلفل حار.
* الخلطه : ربع كوب ملح + كوب و نص عصير ليمون نسخن الخلطة على النار حتى تغلى و نضيفه
وهو ساخن فوق الليمون .
* بعد قليل نلاحظ انخفاض مستوى الليمون فى البرطمان . نجيب قشر الليمون الناتج من العصر و نضعها
فى البرطمان فوق الليمون و نزود بعض الزيت لعمل طبقه لمنع تسرب الهواء. و يترك لمدة شهر .
ملحوظه :اى مخلل يراعى حفظه فى التلاجه بعد البدء فى استخدامه .
==================
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المقادير
1- نصف كيلو ليمون اصفر متوسط الحجم و نختار الحبات الناعمه .
2- يشق الليمون بسكين على هيئه حرف x
3- 2 ملعقه كبيره حبه البركة + 1 ملعقه كبيره عصفر + ربع كوب ملح + كوب ونصف عصير ليمون
الطريقة
* نخلط المقادير حبة البركة والعصفرمع بعض فى طبق و نحشى بهم الليمون و نرصه فى برطمان معقم
مع قرنين فلفل حار.
* الخلطه : ربع كوب ملح + كوب و نص عصير ليمون نسخن الخلطة على النار حتى تغلى و نضيفه
وهو ساخن فوق الليمون .
* بعد قليل نلاحظ انخفاض مستوى الليمون فى البرطمان . نجيب قشر الليمون الناتج من العصر و نضعها
فى البرطمان فوق الليمون و نزود بعض الزيت لعمل طبقه لمنع تسرب الهواء. و يترك لمدة شهر .
ملحوظه :اى مخلل يراعى حفظه فى التلاجه بعد البدء فى استخدامه .
رد: الليمون المخلل بالعصفر وحبة البركة
مخلل لذيذ .. سلمت يداكى
dodo- عضو فعال
- عدد المساهمات : 355
نقاط : 443
تاريخ التسجيل : 30/07/2012
رد: الليمون المخلل بالعصفر وحبة البركة
سلمت الأيادي .. انا بحب اليمون ده ..
!Hoda- عضو متقدم
- الجنس :
عدد المساهمات : 103
نقاط : 115
تاريخ التسجيل : 31/07/2012
مواضيع مماثلة
» طريقة عمل الليمون المخلل
» البذنجان المخلل
» * البنجر المخلل *
» المقرمشات المملحة بحبة البركة
» مربعات الجبنة بحبة البركة
» البذنجان المخلل
» * البنجر المخلل *
» المقرمشات المملحة بحبة البركة
» مربعات الجبنة بحبة البركة
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:24 pm من طرف fola
» د. شريف الصفتى عالم الكيمياء المصرى النابغة
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:05 pm من طرف هدى من الله
» قصة سيدنا عزير
الإثنين نوفمبر 14, 2016 11:15 am من طرف سجدة
» ** قصة أبيار على **
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:58 am من طرف بهيرة
» خلو المكان ومرارة الغياب !!!
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:48 am من طرف هدى من الله
» يا حلاوة اللوبيا والارز بالشعرية
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:08 am من طرف بسملة
» طريقة عمل القراقيش المقرمشة و الهشة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:07 am من طرف هدى من الله
» إعجاز بناء الكعبة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:43 am من طرف روز
» صفات اليهود فى القرآن الكريم
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:42 am من طرف هدى من الله