بحـث
سحابة الكلمات الدلالية
المواضيع الأخيرة
نوفمبر 2024
الإثنين | الثلاثاء | الأربعاء | الخميس | الجمعة | السبت | الأحد |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
هدى من الله | ||||
لولو حسن | ||||
روز | ||||
هنا سيد | ||||
توتى بدر | ||||
fola | ||||
روضة البدر | ||||
ام دهب و مصطفى | ||||
امة الرحمن | ||||
لولا |
المقرمشات المملحة بحبة البركة
+2
fola
توتى بدر
6 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
المقرمشات المملحة بحبة البركة
المقرمشات المملحة بحبة البركة
=====
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المقادير:
1/4 كيلو دقيق
100 جم سمنه(حوالي 3 معالق كبار)
1/2 كوب جبنه رومي مبشوره
1 معلقه صلصه طماطم جاهزه
1 معلقه صغيره سكر
1/2 معلقه صغيره ملح
1/2 معلقه توم بودر(اختياري)
ماء دافئ للعجن
مش بنحتاج في الوصفه دي ولا بودر ولاخميره
وطبعا هنحتاج سائل تلميع الوجه(لبن وبيضه وشويه فلفل)
وحبه البركه وجبنه رومي مبشوره
الطريقه:
نخلط الدقيق مع السكر والملح والتوم البودره
ونضيف عليهم الجبنه الرومي المبشوره والصلصه والسمنه
(السمنه تكون بدرجه حراره المطبخ)
نخلط كل المكونات مع بعض ونبسهم زي ما بنعمل الكحك
لحد ما يبقي الخليط زي حبات الرمل
هنضيف الماء الدافئ تدريجيا ونعجن
حتي تتكون عجينه طرية وملساء
سبب لون العجينه الحلو دا بسبب الصلصه
هنسيبها ترتاح لمدة نصف ساعة
ونقطعها كور وكل كره هنفردها بسمك اقل من نصف سم
وبحجم رغيف العيش
هنقطعه اربع مثلثات ونرصه في صاج مدهون زيت خفيف
وندهن الوجه بخليط اللبن والبيض
ونرش عليه حبه البركه والجبنه المبشوره
وندخله الفرن علي 180 درجه فى الرف الاوسط من الفرن حتى يستوى وهيكون مقرمش بعد مايهدى من طلوعه من الفرن.
=====
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المقادير:
1/4 كيلو دقيق
100 جم سمنه(حوالي 3 معالق كبار)
1/2 كوب جبنه رومي مبشوره
1 معلقه صلصه طماطم جاهزه
1 معلقه صغيره سكر
1/2 معلقه صغيره ملح
1/2 معلقه توم بودر(اختياري)
ماء دافئ للعجن
مش بنحتاج في الوصفه دي ولا بودر ولاخميره
وطبعا هنحتاج سائل تلميع الوجه(لبن وبيضه وشويه فلفل)
وحبه البركه وجبنه رومي مبشوره
الطريقه:
نخلط الدقيق مع السكر والملح والتوم البودره
ونضيف عليهم الجبنه الرومي المبشوره والصلصه والسمنه
(السمنه تكون بدرجه حراره المطبخ)
نخلط كل المكونات مع بعض ونبسهم زي ما بنعمل الكحك
لحد ما يبقي الخليط زي حبات الرمل
هنضيف الماء الدافئ تدريجيا ونعجن
حتي تتكون عجينه طرية وملساء
سبب لون العجينه الحلو دا بسبب الصلصه
هنسيبها ترتاح لمدة نصف ساعة
ونقطعها كور وكل كره هنفردها بسمك اقل من نصف سم
وبحجم رغيف العيش
هنقطعه اربع مثلثات ونرصه في صاج مدهون زيت خفيف
وندهن الوجه بخليط اللبن والبيض
ونرش عليه حبه البركه والجبنه المبشوره
وندخله الفرن علي 180 درجه فى الرف الاوسط من الفرن حتى يستوى وهيكون مقرمش بعد مايهدى من طلوعه من الفرن.
توتى بدر- عضو برونزى
- الجنس :
عدد المساهمات : 2305
نقاط : 3183
تاريخ التسجيل : 28/08/2012
رد: المقرمشات المملحة بحبة البركة
حلوة قوى
وتصلح للاولاد بيحبوا الحاجات دى
وتصلح للاولاد بيحبوا الحاجات دى
fola- عضو برونزى
- الجنس :
عدد المساهمات : 2194
نقاط : 2722
تاريخ التسجيل : 27/07/2012
توتى بدر- عضو برونزى
- الجنس :
عدد المساهمات : 2305
نقاط : 3183
تاريخ التسجيل : 28/08/2012
رد: المقرمشات المملحة بحبة البركة
حلوة جداااااااااااا
ولذيذة
شكرا توتى بدر
ولذيذة
شكرا توتى بدر
روضة البدر- عضو برونزى
- الجنس :
عدد المساهمات : 2133
نقاط : 3117
تاريخ التسجيل : 01/12/2012
رد: المقرمشات المملحة بحبة البركة
الله على الجمال
حلوة جدااااااا
حلوة جدااااااا
لولا- عضو مميز
- الجنس :
عدد المساهمات : 1873
نقاط : 2461
تاريخ التسجيل : 27/07/2012
رد: المقرمشات المملحة بحبة البركة
مروركم اسعدنى
روضة البدر
لولا
روضة البدر
لولا
توتى بدر- عضو برونزى
- الجنس :
عدد المساهمات : 2305
نقاط : 3183
تاريخ التسجيل : 28/08/2012
رد: المقرمشات المملحة بحبة البركة
شكرا لكى توتى بدر
لما اجربها واشوف هتكون ازاى
لو بقت حلوة شكرا
لو وحشة هدفعك تمن الحاجات
لما اجربها واشوف هتكون ازاى
لو بقت حلوة شكرا
لو وحشة هدفعك تمن الحاجات
ابرار محمد- عضو نشيط
- الجنس :
عدد المساهمات : 687
نقاط : 767
تاريخ التسجيل : 23/07/2013
رد: المقرمشات المملحة بحبة البركة
حلووووووووووة جدا
شكرا توتى بدر
لولو حسن- عضو فضى
- الجنس :
عدد المساهمات : 3860
نقاط : 5498
تاريخ التسجيل : 26/07/2012
العمر : 55
مواضيع مماثلة
» مربعات الجبنة بحبة البركة
» طريقة عمل السولتى استكس.. العيدان المملحة
» عملت المقرمشات والكرواسون ..عمايل ايديه ..مطبخ هدى
» خبز حبة البركة
» كيف تجلبين البركة لمنزلك......؟
» طريقة عمل السولتى استكس.. العيدان المملحة
» عملت المقرمشات والكرواسون ..عمايل ايديه ..مطبخ هدى
» خبز حبة البركة
» كيف تجلبين البركة لمنزلك......؟
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:24 pm من طرف fola
» د. شريف الصفتى عالم الكيمياء المصرى النابغة
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:05 pm من طرف هدى من الله
» قصة سيدنا عزير
الإثنين نوفمبر 14, 2016 11:15 am من طرف سجدة
» ** قصة أبيار على **
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:58 am من طرف بهيرة
» خلو المكان ومرارة الغياب !!!
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:48 am من طرف هدى من الله
» يا حلاوة اللوبيا والارز بالشعرية
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:08 am من طرف بسملة
» طريقة عمل القراقيش المقرمشة و الهشة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:07 am من طرف هدى من الله
» إعجاز بناء الكعبة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:43 am من طرف روز
» صفات اليهود فى القرآن الكريم
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:42 am من طرف هدى من الله