بحـث
سحابة الكلمات الدلالية
المواضيع الأخيرة
نوفمبر 2024
الإثنين | الثلاثاء | الأربعاء | الخميس | الجمعة | السبت | الأحد |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
هدى من الله | ||||
لولو حسن | ||||
روز | ||||
هنا سيد | ||||
توتى بدر | ||||
fola | ||||
روضة البدر | ||||
ام دهب و مصطفى | ||||
امة الرحمن | ||||
لولا |
عمل القلقاس بالخضرة .. من مطبخى
3 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
عمل القلقاس بالخضرة .. من مطبخى
عمل القلقاس بالخضرة .. من مطبخى
====
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
قلقاس بالخضرة وارز بالشعرية وشوربة لسان عصفور وليمون مخلل
عمل القلقاس بالخضرة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المقادير حسب عدد الافراد
قلقاس
لحمة
ملعقتين سمن
خضرة .. سلق وكسبرة
ملح وفلفل اسود
ثوم مفروم
الطريقة
* تقشير القلقاس وتقطيعه مكعبات وغسله جيدا
* سلق اللحمة
*عمل الخضرة
غسل السلق والكسبرة وتقطيعهم ووضعهم فى طاسةعليهم ملعقتين السمن وتوضع على النار
وتترك حتى تنشف ويصبح لونها غامق جدا
ويضاف عليها الثوم ويقلب حتى يصفر وتطحن فى الكبة او بالملعقة يدويا حتى تسيل
* بعد سلق اللحمة تأخذ مقدار من الشوربة فى حلة ونتركها تغلى على النار
ثم نضع القلقاس فيها ويترك حتى يستوى
* ثم نضيف الخضرة ونتركه يغلى غلوة واحدة ونطفى النار
يقدم مع الارز بالشعرية وشوربة لسان العصفور
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
====
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
قلقاس بالخضرة وارز بالشعرية وشوربة لسان عصفور وليمون مخلل
عمل القلقاس بالخضرة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المقادير حسب عدد الافراد
قلقاس
لحمة
ملعقتين سمن
خضرة .. سلق وكسبرة
ملح وفلفل اسود
ثوم مفروم
الطريقة
* تقشير القلقاس وتقطيعه مكعبات وغسله جيدا
* سلق اللحمة
*عمل الخضرة
غسل السلق والكسبرة وتقطيعهم ووضعهم فى طاسةعليهم ملعقتين السمن وتوضع على النار
وتترك حتى تنشف ويصبح لونها غامق جدا
ويضاف عليها الثوم ويقلب حتى يصفر وتطحن فى الكبة او بالملعقة يدويا حتى تسيل
* بعد سلق اللحمة تأخذ مقدار من الشوربة فى حلة ونتركها تغلى على النار
ثم نضع القلقاس فيها ويترك حتى يستوى
* ثم نضيف الخضرة ونتركه يغلى غلوة واحدة ونطفى النار
يقدم مع الارز بالشعرية وشوربة لسان العصفور
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
رد: عمل القلقاس بالخضرة .. من مطبخى
أحلى أكلة
بحب القلقاس بالخضرة قوى
تسلم ايدك
هدى
بحب القلقاس بالخضرة قوى
تسلم ايدك
هدى
ابرار محمد- عضو نشيط
- الجنس :
عدد المساهمات : 687
نقاط : 767
تاريخ التسجيل : 23/07/2013
fola- عضو برونزى
- الجنس :
عدد المساهمات : 2194
نقاط : 2722
تاريخ التسجيل : 27/07/2012
مواضيع مماثلة
» قلقاس بالخضرة .. مطبخ لولو
» كحك العيد .. من مطبخى
» كنافة بالقرفة من مطبخى
» الفطير الطرى.. من مطبخى
» العيش الشامى من مطبخى
» كحك العيد .. من مطبخى
» كنافة بالقرفة من مطبخى
» الفطير الطرى.. من مطبخى
» العيش الشامى من مطبخى
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:24 pm من طرف fola
» د. شريف الصفتى عالم الكيمياء المصرى النابغة
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:05 pm من طرف هدى من الله
» قصة سيدنا عزير
الإثنين نوفمبر 14, 2016 11:15 am من طرف سجدة
» ** قصة أبيار على **
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:58 am من طرف بهيرة
» خلو المكان ومرارة الغياب !!!
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:48 am من طرف هدى من الله
» يا حلاوة اللوبيا والارز بالشعرية
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:08 am من طرف بسملة
» طريقة عمل القراقيش المقرمشة و الهشة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:07 am من طرف هدى من الله
» إعجاز بناء الكعبة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:43 am من طرف روز
» صفات اليهود فى القرآن الكريم
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:42 am من طرف هدى من الله