بحـث
سحابة الكلمات الدلالية
المواضيع الأخيرة
نوفمبر 2024
الإثنين | الثلاثاء | الأربعاء | الخميس | الجمعة | السبت | الأحد |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
هدى من الله | ||||
لولو حسن | ||||
روز | ||||
هنا سيد | ||||
توتى بدر | ||||
fola | ||||
روضة البدر | ||||
ام دهب و مصطفى | ||||
امة الرحمن | ||||
لولا |
العيش الشامى من مطبخى
+9
لولا
فداء الاسلام
روز
امة الرحمن
رحمة
شمعة الامل
هدى من الله
هنا سيد
لولو حسن
13 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
العيش الشامى من مطبخى
العيش الشامى من مطبخى
-------------------
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المقادير
* 4 كوب دقيق منخول
قطعه خميرة بيرة بحجم عين الجمل
ملعقه سكر لذوبان الخميرة
قليل من الملح
ماء دافئ
-1 يوضع الدقيق فى وعاء وعليه الملح
2- تدعك الخميرة بالسكر حتى تذوب
3- نضع الماء بالتدريج وليس دفعه واحدة ونعجن ثم نضع الخميرة ونكمل العجن
ونضيف ماء اذا احتاجت العجينه حتى تصبح لينه واذا زاد الماء نضيف قليل من الدقيق
4-نترك العجينه تخمر نصف ساعه
5- نقطع العجينه دوائر صغيرة (كور) ونتركها 15 دقيقه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
6- نفرد هذه الكور بالنشابه(المردانه) ولانلمس وجه العجينه باليد لان لمسها باليد يجعل
الخبز لايرتفع ونستخدم الدقيق تحت العجينه عند الفرد حتى لاتلتصق ونتركها بعض الوقت
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
7- نسخن الفرن على درجه 220 درجه (ساخن جدا)
8- نضع العجينه بعد فردها فى صينيه وندخلها الفرن ونتابعها لانها لاتستغرق وقت
وبالهنا والشفا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
-------------------
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المقادير
* 4 كوب دقيق منخول
قطعه خميرة بيرة بحجم عين الجمل
ملعقه سكر لذوبان الخميرة
قليل من الملح
ماء دافئ
-1 يوضع الدقيق فى وعاء وعليه الملح
2- تدعك الخميرة بالسكر حتى تذوب
3- نضع الماء بالتدريج وليس دفعه واحدة ونعجن ثم نضع الخميرة ونكمل العجن
ونضيف ماء اذا احتاجت العجينه حتى تصبح لينه واذا زاد الماء نضيف قليل من الدقيق
4-نترك العجينه تخمر نصف ساعه
5- نقطع العجينه دوائر صغيرة (كور) ونتركها 15 دقيقه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
6- نفرد هذه الكور بالنشابه(المردانه) ولانلمس وجه العجينه باليد لان لمسها باليد يجعل
الخبز لايرتفع ونستخدم الدقيق تحت العجينه عند الفرد حتى لاتلتصق ونتركها بعض الوقت
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
7- نسخن الفرن على درجه 220 درجه (ساخن جدا)
8- نضع العجينه بعد فردها فى صينيه وندخلها الفرن ونتابعها لانها لاتستغرق وقت
وبالهنا والشفا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
لولو حسن- عضو فضى
- الجنس :
عدد المساهمات : 3860
نقاط : 5498
تاريخ التسجيل : 26/07/2012
العمر : 55
رد: العيش الشامى من مطبخى
الله على العيش السخن بنار الفرن .. سلمت الايادى لولو
ان شاء الله هجرب اعمله فى البيت .. خلينا نتعلم الخبيز
ان شاء الله هجرب اعمله فى البيت .. خلينا نتعلم الخبيز
هنا سيد- عضو برونزى
- الجنس :
عدد المساهمات : 2469
نقاط : 3301
تاريخ التسجيل : 24/07/2012
رد: العيش الشامى من مطبخى
بارك الله فيكى لولو عيش جميل ويتاكل أكل هثبت الموضوع علشان اللى عايز عيش سخن ياكل براحته
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
رد: العيش الشامى من مطبخى
سلمت الايادى لولو حسن
ده العيش ولا بلاش استاذة يالولو
ده العيش ولا بلاش استاذة يالولو
شمعة الامل- عضو مميز
- الجنس :
عدد المساهمات : 1825
نقاط : 2259
تاريخ التسجيل : 26/08/2012
رد: العيش الشامى من مطبخى
سلمت يداكى لولو
عيش جميل وكمان الشرح والصور موضحة الطريقه
شجعتينى على عمل العيش
شكرا لكى
عيش جميل وكمان الشرح والصور موضحة الطريقه
شجعتينى على عمل العيش
شكرا لكى
رحمة- عضو مميز
- الجنس :
عدد المساهمات : 1643
نقاط : 1891
تاريخ التسجيل : 19/11/2012
رد: العيش الشامى من مطبخى
حلو قوى
نبقى نجيلك يالولوووووووووو
تعلمينا ازاى نخبز ونعجن
علشان العيش جميل
نبقى نجيلك يالولوووووووووو
تعلمينا ازاى نخبز ونعجن
علشان العيش جميل
امة الرحمن- عضو مميز
- الجنس :
عدد المساهمات : 1910
نقاط : 2384
تاريخ التسجيل : 21/08/2012
رد: العيش الشامى من مطبخى
شكرا لمروركم الجميل جميعا
امة الرحمن ,, شمعة الامل ,, هدى ,, هنا سيد ,, رحمة
امة الرحمن ,, شمعة الامل ,, هدى ,, هنا سيد ,, رحمة
لولو حسن- عضو فضى
- الجنس :
عدد المساهمات : 3860
نقاط : 5498
تاريخ التسجيل : 26/07/2012
العمر : 55
رد: العيش الشامى من مطبخى
حلو قوى ..جميل ويفتح النفس
سلمت يداكى لولو حسن
سلمت يداكى لولو حسن
روز- عضو برونزى
- الجنس :
عدد المساهمات : 2675
نقاط : 3853
تاريخ التسجيل : 31/01/2013
رد: العيش الشامى من مطبخى
ده العيش ولا بلاش
جميل قووووووووووى
شكرا لولو حسن
جميل قووووووووووى
شكرا لولو حسن
فداء الاسلام- عضو نشيط
- الجنس :
عدد المساهمات : 950
نقاط : 1032
تاريخ التسجيل : 24/03/2013
رد: العيش الشامى من مطبخى
عيش لذيذ وطاوة
تسلم ايدك لولو حسن
استاذة .. بتجيبى كل اللى نفسنا فيه حتى العيش
شكراااااااااااااااااا
تسلم ايدك لولو حسن
استاذة .. بتجيبى كل اللى نفسنا فيه حتى العيش
شكراااااااااااااااااا
لولا- عضو مميز
- الجنس :
عدد المساهمات : 1873
نقاط : 2461
تاريخ التسجيل : 27/07/2012
رد: العيش الشامى من مطبخى
روعة روعة روعة
انا عملته بنفس الطريقة وطلع جميل
شكرا لولو حسن
انا عملته بنفس الطريقة وطلع جميل
شكرا لولو حسن
توتى بدر- عضو برونزى
- الجنس :
عدد المساهمات : 2305
نقاط : 3183
تاريخ التسجيل : 28/08/2012
رد: العيش الشامى من مطبخى
أجمل عيش دقته فى حياتى هو عيش لولو
تسلم ايدك .. روعة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
تسلم ايدك .. روعة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
fola- عضو برونزى
- الجنس :
عدد المساهمات : 2194
نقاط : 2722
تاريخ التسجيل : 27/07/2012
رد: العيش الشامى من مطبخى
اه ياعم الخباز
ايه الحلاوة دى
شكله جميل ولذيذ
سلمت يداكى لولو حسن
ايه الحلاوة دى
شكله جميل ولذيذ
سلمت يداكى لولو حسن
ام دهب و مصطفى- عضو برونزى
- الجنس :
عدد المساهمات : 2052
نقاط : 2812
تاريخ التسجيل : 08/02/2013
رد: العيش الشامى من مطبخى
عيش يفتح النفس
ياجماله يا جماله
سلمت يدك هدى
فجر- عضو نشيط
- الجنس :
عدد المساهمات : 884
نقاط : 970
تاريخ التسجيل : 29/04/2013
مواضيع مماثلة
» العيش السورى باللحمة المفرومة .. من مطبخى
» عمل المكدوس الشامى
» * الكباب الشامى *
» طريقة عمل الكبيبة الشامى
» طريقة عمل الخبز الشامى والفينو والبلدى
» عمل المكدوس الشامى
» * الكباب الشامى *
» طريقة عمل الكبيبة الشامى
» طريقة عمل الخبز الشامى والفينو والبلدى
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:24 pm من طرف fola
» د. شريف الصفتى عالم الكيمياء المصرى النابغة
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:05 pm من طرف هدى من الله
» قصة سيدنا عزير
الإثنين نوفمبر 14, 2016 11:15 am من طرف سجدة
» ** قصة أبيار على **
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:58 am من طرف بهيرة
» خلو المكان ومرارة الغياب !!!
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:48 am من طرف هدى من الله
» يا حلاوة اللوبيا والارز بالشعرية
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:08 am من طرف بسملة
» طريقة عمل القراقيش المقرمشة و الهشة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:07 am من طرف هدى من الله
» إعجاز بناء الكعبة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:43 am من طرف روز
» صفات اليهود فى القرآن الكريم
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:42 am من طرف هدى من الله