بحـث
سحابة الكلمات الدلالية
المواضيع الأخيرة
نوفمبر 2024
الإثنين | الثلاثاء | الأربعاء | الخميس | الجمعة | السبت | الأحد |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
هدى من الله | ||||
لولو حسن | ||||
روز | ||||
هنا سيد | ||||
توتى بدر | ||||
fola | ||||
روضة البدر | ||||
ام دهب و مصطفى | ||||
امة الرحمن | ||||
لولا |
* اللحم رستو *
3 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
* اللحم رستو *
* اللحم رستو *
******
المقادير
******
# عرق لحمه من القشره بس يكون العرق العريض
( لان العرق الرفيع مش بيستوى بسرعه ) واطلبيه كدا من الجزار
# كميه من فصوص الثوم ولو كان الفص كبير قسميه على اتنين
# معلقتين حبهان مطحون + فلفل اسود
# خيط قطنى عريض علشان نلف بيه اللحمه ( الدوباره )
# معلقتين سمن للتحمير
الطريقه
*****
# اول حاجه اغسلى اللحم كويس وبعدين حطى اللحم قدامك على الرخامه ابدئى بالسكين
افتحى فتحات عميقه فى الوش اللى فوق بس متوصلش للوش اللى تحت وحطى قليل من الحبهان فى الفتحه دى وبعدين دخلى فيها قطعه الثوم
# كررى الطريقه دى على كامل الجهه دى وتكون على مسافات متباعدة لحد لما تخلصى وبعدين اقلبى الوش التانى وكررى نفس الطريقه تانى
# كدة خلصنا كل العرق هاتى الدوباره ولفيها كويس على العرق داير ما يدور وشدى عليها وانتى بتلفى علشان يتماسك كويس
# فى حله مقاس مناسب لطول العرق حطى معلقتين سمن ولما يقدحوا رشى كل العرق بفلفل اسود خفيف من الاتجاهين وبعدين حطيه يتحمر فى السمن من الجانبين
# بعد التحمير غطى العرق بالماء الكافى للسواء مع رشه ملح صغيره جدا جدا علشان الماء هينشف ويقصر ويتبقى شويه صوص فقط فيكون الملح مناسب ومش حادق
# ارفعى العرق بالراحه فى سرفيس واتركيه يبرد تماما وبعد كدا فكى الخيط وقطعيه ترنشات زى مانتى شايفه وبعدين شيليه زى ما هو كدا و حطيه فى سرفيس التقديم بميل وسخنى الصوص ورشيه عليه وجمليه باى اضافات عايزها
******
المقادير
******
# عرق لحمه من القشره بس يكون العرق العريض
( لان العرق الرفيع مش بيستوى بسرعه ) واطلبيه كدا من الجزار
# كميه من فصوص الثوم ولو كان الفص كبير قسميه على اتنين
# معلقتين حبهان مطحون + فلفل اسود
# خيط قطنى عريض علشان نلف بيه اللحمه ( الدوباره )
# معلقتين سمن للتحمير
الطريقه
*****
# اول حاجه اغسلى اللحم كويس وبعدين حطى اللحم قدامك على الرخامه ابدئى بالسكين
افتحى فتحات عميقه فى الوش اللى فوق بس متوصلش للوش اللى تحت وحطى قليل من الحبهان فى الفتحه دى وبعدين دخلى فيها قطعه الثوم
# كررى الطريقه دى على كامل الجهه دى وتكون على مسافات متباعدة لحد لما تخلصى وبعدين اقلبى الوش التانى وكررى نفس الطريقه تانى
# كدة خلصنا كل العرق هاتى الدوباره ولفيها كويس على العرق داير ما يدور وشدى عليها وانتى بتلفى علشان يتماسك كويس
# فى حله مقاس مناسب لطول العرق حطى معلقتين سمن ولما يقدحوا رشى كل العرق بفلفل اسود خفيف من الاتجاهين وبعدين حطيه يتحمر فى السمن من الجانبين
# بعد التحمير غطى العرق بالماء الكافى للسواء مع رشه ملح صغيره جدا جدا علشان الماء هينشف ويقصر ويتبقى شويه صوص فقط فيكون الملح مناسب ومش حادق
# ارفعى العرق بالراحه فى سرفيس واتركيه يبرد تماما وبعد كدا فكى الخيط وقطعيه ترنشات زى مانتى شايفه وبعدين شيليه زى ما هو كدا و حطيه فى سرفيس التقديم بميل وسخنى الصوص ورشيه عليه وجمليه باى اضافات عايزها
ام دهب و مصطفى- عضو برونزى
- الجنس :
عدد المساهمات : 2052
نقاط : 2812
تاريخ التسجيل : 08/02/2013
رد: * اللحم رستو *
سلمت يداكى ام دهب ومصطفى
دينا- عضو فعال
- الجنس :
عدد المساهمات : 206
نقاط : 228
تاريخ التسجيل : 01/11/2014
رد: * اللحم رستو *
لذيذ قووووووى
رحمة- عضو مميز
- الجنس :
عدد المساهمات : 1643
نقاط : 1891
تاريخ التسجيل : 19/11/2012
مواضيع مماثلة
» عمل كيكة وارز شرقى وفراخ رستو ..الشيف أحمد المغازى
» اللحم المبخر
» * لانشون اللحم *
» شيش كباب اللحم
» ** بفتيك اللحم **
» اللحم المبخر
» * لانشون اللحم *
» شيش كباب اللحم
» ** بفتيك اللحم **
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:24 pm من طرف fola
» د. شريف الصفتى عالم الكيمياء المصرى النابغة
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:05 pm من طرف هدى من الله
» قصة سيدنا عزير
الإثنين نوفمبر 14, 2016 11:15 am من طرف سجدة
» ** قصة أبيار على **
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:58 am من طرف بهيرة
» خلو المكان ومرارة الغياب !!!
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:48 am من طرف هدى من الله
» يا حلاوة اللوبيا والارز بالشعرية
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:08 am من طرف بسملة
» طريقة عمل القراقيش المقرمشة و الهشة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:07 am من طرف هدى من الله
» إعجاز بناء الكعبة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:43 am من طرف روز
» صفات اليهود فى القرآن الكريم
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:42 am من طرف هدى من الله