بحـث
سحابة الكلمات الدلالية
المواضيع الأخيرة
نوفمبر 2024
الإثنين | الثلاثاء | الأربعاء | الخميس | الجمعة | السبت | الأحد |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
هدى من الله | ||||
لولو حسن | ||||
روز | ||||
هنا سيد | ||||
توتى بدر | ||||
fola | ||||
روضة البدر | ||||
ام دهب و مصطفى | ||||
امة الرحمن | ||||
لولا |
فراخ بانية بالخلطة المقرمشة ومحشى وسلطة طماطم بالثوم ..مطبخ هدى
2 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
فراخ بانية بالخلطة المقرمشة ومحشى وسلطة طماطم بالثوم ..مطبخ هدى
فراخ بانية بالخلطة المقرمشة ومحشى وسلطة طماطم بالثوم ..مطبخ هدى
====
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
فراخ بانية بالخلطة المقرمشة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المقادير
نصف كيلو فراخ بانية
بصلة مبشورة متبلة بالملح والفلفل الاسود
بيضة مربوبة وعليها فلفل اسود وملح وبعض البيكنج بودر
دقيق
خلطة الفراخ المقرمشة .. تباع جاهزة
زيت للقلى
الطريقة
* تغسل الفراخ البانية جيدا وتتبل بالبصلة المبشورة وعليها البيضة المربوبة
وتترك ساعة او ساعتين
*نضع مقدار من الدقيق عليه الخلطة المقرمشةونضع فيه الدجاج لنغطيه بالخلطة من الناحيتين
* نقدح الزيت ونقلى البانية فيه حتى يأخذ اللون الذهبى
محشى بذنجان ابيض واسود وفلفل رومى وكوسة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المقادير
بذنجان وكوسة وفلفل رومى حسب عدد افراد الاسرة
خضرة شبت ومقدونس وكزبرة .. مقطعة
ارز منقى ومغسول .. حسب الكمية المطلوبة
طماطم ,, صلصة طماطم
بصل
زيت
توابل .. ملح ,, شطة ,, كمون ,, نعناع فلفل اسود .. بهارات
الطريقة
* يتم تقوير البذنجان والكوسة وتحضير الفلفل وغسلهم
* نضع البصل المبشور وعليه زيت على النار حتى يصفر
* ثم الطماطم والصلصة حتى تتسبك وفى الاخر الخضرة المقطعة ونقلب تقليبة وننزلهم على طول
* ثم نضع الخلطة على الارز المغسول والتوابل
* نحشى البذنجان الاسود والابيض والكوسة والفلفل فى حلة ونضعها على النار ونضيف ماء مغلى فيه ملح
* ونهدى النار بعد ما تغلى حتى يستوى المحشى
طماطم بالثوم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المقادير
طماطم حسب العدد
فلفل اخضر مقطع
ثوم مفروم
خل
كمون وملح
مقدونس
الطريقة
تقطع الطماطم اربع
يوضع عليها باقى المقادير
وتقدم الوجبة بالهنا والشفا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
====
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
فراخ بانية بالخلطة المقرمشة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المقادير
نصف كيلو فراخ بانية
بصلة مبشورة متبلة بالملح والفلفل الاسود
بيضة مربوبة وعليها فلفل اسود وملح وبعض البيكنج بودر
دقيق
خلطة الفراخ المقرمشة .. تباع جاهزة
زيت للقلى
الطريقة
* تغسل الفراخ البانية جيدا وتتبل بالبصلة المبشورة وعليها البيضة المربوبة
وتترك ساعة او ساعتين
*نضع مقدار من الدقيق عليه الخلطة المقرمشةونضع فيه الدجاج لنغطيه بالخلطة من الناحيتين
* نقدح الزيت ونقلى البانية فيه حتى يأخذ اللون الذهبى
محشى بذنجان ابيض واسود وفلفل رومى وكوسة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المقادير
بذنجان وكوسة وفلفل رومى حسب عدد افراد الاسرة
خضرة شبت ومقدونس وكزبرة .. مقطعة
ارز منقى ومغسول .. حسب الكمية المطلوبة
طماطم ,, صلصة طماطم
بصل
زيت
توابل .. ملح ,, شطة ,, كمون ,, نعناع فلفل اسود .. بهارات
الطريقة
* يتم تقوير البذنجان والكوسة وتحضير الفلفل وغسلهم
* نضع البصل المبشور وعليه زيت على النار حتى يصفر
* ثم الطماطم والصلصة حتى تتسبك وفى الاخر الخضرة المقطعة ونقلب تقليبة وننزلهم على طول
* ثم نضع الخلطة على الارز المغسول والتوابل
* نحشى البذنجان الاسود والابيض والكوسة والفلفل فى حلة ونضعها على النار ونضيف ماء مغلى فيه ملح
* ونهدى النار بعد ما تغلى حتى يستوى المحشى
طماطم بالثوم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المقادير
طماطم حسب العدد
فلفل اخضر مقطع
ثوم مفروم
خل
كمون وملح
مقدونس
الطريقة
تقطع الطماطم اربع
يوضع عليها باقى المقادير
وتقدم الوجبة بالهنا والشفا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
رد: فراخ بانية بالخلطة المقرمشة ومحشى وسلطة طماطم بالثوم ..مطبخ هدى
الله الله الله
أكلة لذيذة
كلنا بنحبها صغار وكبار
شكرا لكى وسلمت يداكى هدى
أكلة لذيذة
كلنا بنحبها صغار وكبار
شكرا لكى وسلمت يداكى هدى
ام دهب و مصطفى- عضو برونزى
- الجنس :
عدد المساهمات : 2052
نقاط : 2812
تاريخ التسجيل : 08/02/2013
مواضيع مماثلة
» * مشروم بانية *
» طريقة عمل شوربة طماطم بالجزر
» بطاطس بالخلطة
» خروف بالبهارات مع أرز بالخلطة
» شوربة العدس..بصارة..طماطم مخللة..مهلبية البرتقال.. على قد الايد.. نجلاءالشرشابى
» طريقة عمل شوربة طماطم بالجزر
» بطاطس بالخلطة
» خروف بالبهارات مع أرز بالخلطة
» شوربة العدس..بصارة..طماطم مخللة..مهلبية البرتقال.. على قد الايد.. نجلاءالشرشابى
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:24 pm من طرف fola
» د. شريف الصفتى عالم الكيمياء المصرى النابغة
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:05 pm من طرف هدى من الله
» قصة سيدنا عزير
الإثنين نوفمبر 14, 2016 11:15 am من طرف سجدة
» ** قصة أبيار على **
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:58 am من طرف بهيرة
» خلو المكان ومرارة الغياب !!!
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:48 am من طرف هدى من الله
» يا حلاوة اللوبيا والارز بالشعرية
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:08 am من طرف بسملة
» طريقة عمل القراقيش المقرمشة و الهشة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:07 am من طرف هدى من الله
» إعجاز بناء الكعبة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:43 am من طرف روز
» صفات اليهود فى القرآن الكريم
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:42 am من طرف هدى من الله