بحـث
سحابة الكلمات الدلالية
المواضيع الأخيرة
نوفمبر 2024
الإثنين | الثلاثاء | الأربعاء | الخميس | الجمعة | السبت | الأحد |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
هدى من الله | ||||
لولو حسن | ||||
روز | ||||
هنا سيد | ||||
توتى بدر | ||||
fola | ||||
روضة البدر | ||||
ام دهب و مصطفى | ||||
امة الرحمن | ||||
لولا |
البصارة أكلة مصرية أصيلة
+2
روز
هدى من الله
6 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
البصارة أكلة مصرية أصيلة
البصارة أكلة مصرية أصيلة
===
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المقادير
نصف كيلو فول مدشوش
خضرة .. شبت ومقدونس وكزبرة وكرات وبصلة
جزر و فلفل اخضر.. حسب الرغبة
4 فصوص ثوم
التوابل .. ملح وكمون وشطة وكزبرة ناشفة ونعناع ناشف
بصلة مقلية
الطريقة
* يغسل الفول المدشوش وينقع فى ماء من 4 الى 5 ساعات
* توضع المقادير فى حلة وتغطى بالماء على النار ماعدا التوابل والبصل المقلى
* كلما نشف الماء نزيده حتى لاتحترق
*ننزلها من على النار عندما يستوى الفول ونتركها بعض الوقت ليبرد
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
م
* نضربه فى الخلاط
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
ممكن نضيف قليل من الماء لو ماء البصارة قليل ولكن منزودش قوى
* نضع كميه من البصارة فى حلة على النار الهادئة حتى تغلى مع اضافة التوابل
* فى نفس الوقت نقلى البصلة فى الزيت حتى يصبح لونها ذهبى
* نضع الباقى فى كيس نايلون لنحتفظ به فى الفريزر نستخدمه عند اللزوم فى حالة عدم استخدام الكميه كلها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
* نغرف البصارة المغلية والمتبلة فى طبق التقديم ونضع على الوجه البصلة المقلية
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
بالهنا والشفا
===
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المقادير
نصف كيلو فول مدشوش
خضرة .. شبت ومقدونس وكزبرة وكرات وبصلة
جزر و فلفل اخضر.. حسب الرغبة
4 فصوص ثوم
التوابل .. ملح وكمون وشطة وكزبرة ناشفة ونعناع ناشف
بصلة مقلية
الطريقة
* يغسل الفول المدشوش وينقع فى ماء من 4 الى 5 ساعات
* توضع المقادير فى حلة وتغطى بالماء على النار ماعدا التوابل والبصل المقلى
* كلما نشف الماء نزيده حتى لاتحترق
*ننزلها من على النار عندما يستوى الفول ونتركها بعض الوقت ليبرد
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
م
* نضربه فى الخلاط
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
ممكن نضيف قليل من الماء لو ماء البصارة قليل ولكن منزودش قوى
* نضع كميه من البصارة فى حلة على النار الهادئة حتى تغلى مع اضافة التوابل
* فى نفس الوقت نقلى البصلة فى الزيت حتى يصبح لونها ذهبى
* نضع الباقى فى كيس نايلون لنحتفظ به فى الفريزر نستخدمه عند اللزوم فى حالة عدم استخدام الكميه كلها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
* نغرف البصارة المغلية والمتبلة فى طبق التقديم ونضع على الوجه البصلة المقلية
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
بالهنا والشفا
رد: البصارة أكلة مصرية أصيلة
هدى انا عايزة طبق بصارة من ده
شكلها شهى ولذيذ
شكلها شهى ولذيذ
روز- عضو برونزى
- الجنس :
عدد المساهمات : 2675
نقاط : 3853
تاريخ التسجيل : 31/01/2013
رد: البصارة أكلة مصرية أصيلة
مش ممكن على الجمال والحلاوة
بصارة دى ولا ايه
لذيذذذذذذذذذذذذذذة
بصارة دى ولا ايه
لذيذذذذذذذذذذذذذذة
فجر- عضو نشيط
- الجنس :
عدد المساهمات : 884
نقاط : 970
تاريخ التسجيل : 29/04/2013
رد: البصارة أكلة مصرية أصيلة
يااااااااااااااه
على جمال البصارة
سلمت يداكى هدى
لولا- عضو مميز
- الجنس :
عدد المساهمات : 1873
نقاط : 2461
تاريخ التسجيل : 27/07/2012
رد: البصارة أكلة مصرية أصيلة
شكرا لمروركم
روز
فجر
لولا
ان شاء الله هعزمكم
مفيش ارخص من البصارة والبصل ولقمة هنية تكفى ميه
رد: البصارة أكلة مصرية أصيلة
شكلها رهيب
ايه الجمال ده
عايزة طبق مليش دعوة
ام دهب و مصطفى- عضو برونزى
- الجنس :
عدد المساهمات : 2052
نقاط : 2812
تاريخ التسجيل : 08/02/2013
رد: البصارة أكلة مصرية أصيلة
شكرااااااااااا
احب البصارة قوى
فين الطبق بتاعى يا هدى
fola- عضو برونزى
- الجنس :
عدد المساهمات : 2194
نقاط : 2722
تاريخ التسجيل : 27/07/2012
مواضيع مماثلة
» البصارة (أكلة شعبية مصرية)
» الفول والطعميه أحلى أكلة مصرية
» كفتة الارز .. أكلة مصرية لذيذة
» البصارة المصرية
» نكت مصرية 100%
» الفول والطعميه أحلى أكلة مصرية
» كفتة الارز .. أكلة مصرية لذيذة
» البصارة المصرية
» نكت مصرية 100%
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:24 pm من طرف fola
» د. شريف الصفتى عالم الكيمياء المصرى النابغة
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:05 pm من طرف هدى من الله
» قصة سيدنا عزير
الإثنين نوفمبر 14, 2016 11:15 am من طرف سجدة
» ** قصة أبيار على **
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:58 am من طرف بهيرة
» خلو المكان ومرارة الغياب !!!
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:48 am من طرف هدى من الله
» يا حلاوة اللوبيا والارز بالشعرية
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:08 am من طرف بسملة
» طريقة عمل القراقيش المقرمشة و الهشة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:07 am من طرف هدى من الله
» إعجاز بناء الكعبة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:43 am من طرف روز
» صفات اليهود فى القرآن الكريم
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:42 am من طرف هدى من الله