بحـث
سحابة الكلمات الدلالية
المواضيع الأخيرة
نوفمبر 2024
الإثنين | الثلاثاء | الأربعاء | الخميس | الجمعة | السبت | الأحد |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
هدى من الله | ||||
لولو حسن | ||||
روز | ||||
هنا سيد | ||||
توتى بدر | ||||
fola | ||||
روضة البدر | ||||
ام دهب و مصطفى | ||||
امة الرحمن | ||||
لولا |
الفول والطعميه أحلى أكلة مصرية
5 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
الفول والطعميه أحلى أكلة مصرية
الفول والطعميه أحلى أكلة مصرية
=============
**الفلافل ( الطعمية)
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المقادير
1 كيلو فول مجروش مغسول ومنقوع 12 ساعه
نص كيلو حمص مغسول ومنقوع 12 ساعه
بصلتين كبيرة ، ثوم مطحون ، كزبرة
بقدونس ،ملح وكمون وفلفل اسود وملح
بكربونات الصودا ( تستخدم قبل القلي )
نصفي الحمص والفول تماما من الماء ،ونطحنه بمفرمه اللحم
مرتين،في المرة الثانيه نضيف الكزبرة والبقدونس والثوم والبصل
الكميه تكفى 4 اكياس،في كل كيس تقريبا 2 كوب ونص
طبعا توضع فى الفريزر عادي ووقت اللزوم نخرجها ونتركها تلين
لعمل حشو الطعمية لو عايزها مشطشطة
نجيب 2 طماطم ونضع شوية زيت على النار فى طاسة ونضع الطماطم مصححة
ونتركها لمدة ثلاث دقائق تقريبا ونشيلها من الزيت ونقشرها ونهرسها ونبشر بصلة
عليها ونضع شوية كمون وشطة حسب الكمية اللى انت عايزها ونقلبهم على بعض
ونحشى بيها الطعمية ونقليها فى الزيت وممكن شوية سمسم على الوش ونقليها
وبالهنا والشفا
** فول اسكندرانى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المقادير
مقدار من الفول المدمس السابق او علبه فول مصفيه ومغسوله
طحينه
كمون وكزبره وملح وليمون وشطه حمره حسب الرغبه
بقدونس وطماطم وبصل اخضر مفرومين
زيت ذره او عباد الشمس
الطريقه
سخنى الفول جيدا
ضيفى كل المكونات وقلبى جيدا
واهرسى الفول حسب الرغبه
وبالف هنا وشفا
=============
**الفلافل ( الطعمية)
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المقادير
1 كيلو فول مجروش مغسول ومنقوع 12 ساعه
نص كيلو حمص مغسول ومنقوع 12 ساعه
بصلتين كبيرة ، ثوم مطحون ، كزبرة
بقدونس ،ملح وكمون وفلفل اسود وملح
بكربونات الصودا ( تستخدم قبل القلي )
نصفي الحمص والفول تماما من الماء ،ونطحنه بمفرمه اللحم
مرتين،في المرة الثانيه نضيف الكزبرة والبقدونس والثوم والبصل
الكميه تكفى 4 اكياس،في كل كيس تقريبا 2 كوب ونص
طبعا توضع فى الفريزر عادي ووقت اللزوم نخرجها ونتركها تلين
لعمل حشو الطعمية لو عايزها مشطشطة
نجيب 2 طماطم ونضع شوية زيت على النار فى طاسة ونضع الطماطم مصححة
ونتركها لمدة ثلاث دقائق تقريبا ونشيلها من الزيت ونقشرها ونهرسها ونبشر بصلة
عليها ونضع شوية كمون وشطة حسب الكمية اللى انت عايزها ونقلبهم على بعض
ونحشى بيها الطعمية ونقليها فى الزيت وممكن شوية سمسم على الوش ونقليها
وبالهنا والشفا
** فول اسكندرانى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المقادير
مقدار من الفول المدمس السابق او علبه فول مصفيه ومغسوله
طحينه
كمون وكزبره وملح وليمون وشطه حمره حسب الرغبه
بقدونس وطماطم وبصل اخضر مفرومين
زيت ذره او عباد الشمس
الطريقه
سخنى الفول جيدا
ضيفى كل المكونات وقلبى جيدا
واهرسى الفول حسب الرغبه
وبالف هنا وشفا
fola- عضو برونزى
- الجنس :
عدد المساهمات : 2194
نقاط : 2722
تاريخ التسجيل : 27/07/2012
رد: الفول والطعميه أحلى أكلة مصرية
شكرا لكى فلة سلمت الايادى
لولو حسن- عضو فضى
- الجنس :
عدد المساهمات : 3860
نقاط : 5498
تاريخ التسجيل : 26/07/2012
العمر : 55
رد: الفول والطعميه أحلى أكلة مصرية
يا حلاوة الفطار بالفول والطعمية
شكرا لكى فلة
شكرا لكى فلة
سهيلة- عضو نشيط
- الجنس :
عدد المساهمات : 528
نقاط : 584
تاريخ التسجيل : 17/01/2014
رد: الفول والطعميه أحلى أكلة مصرية
كل ما اشوف الطعمية والفول
أجوع ونفسى تتفتح للاكل
أجوع ونفسى تتفتح للاكل
ام دهب و مصطفى- عضو برونزى
- الجنس :
عدد المساهمات : 2052
نقاط : 2812
تاريخ التسجيل : 08/02/2013
مواضيع مماثلة
» شيشبرك .. أكلة سورية
» البصارة (أكلة شعبية مصرية)
» كفتة الارز .. أكلة مصرية لذيذة
» نكت مصرية 100%
» كباب الحلة .. أكلة لذيذة
» البصارة (أكلة شعبية مصرية)
» كفتة الارز .. أكلة مصرية لذيذة
» نكت مصرية 100%
» كباب الحلة .. أكلة لذيذة
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:24 pm من طرف fola
» د. شريف الصفتى عالم الكيمياء المصرى النابغة
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:05 pm من طرف هدى من الله
» قصة سيدنا عزير
الإثنين نوفمبر 14, 2016 11:15 am من طرف سجدة
» ** قصة أبيار على **
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:58 am من طرف بهيرة
» خلو المكان ومرارة الغياب !!!
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:48 am من طرف هدى من الله
» يا حلاوة اللوبيا والارز بالشعرية
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:08 am من طرف بسملة
» طريقة عمل القراقيش المقرمشة و الهشة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:07 am من طرف هدى من الله
» إعجاز بناء الكعبة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:43 am من طرف روز
» صفات اليهود فى القرآن الكريم
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:42 am من طرف هدى من الله