بحـث
سحابة الكلمات الدلالية
المواضيع الأخيرة
نوفمبر 2024
الإثنين | الثلاثاء | الأربعاء | الخميس | الجمعة | السبت | الأحد |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
هدى من الله | ||||
لولو حسن | ||||
روز | ||||
هنا سيد | ||||
توتى بدر | ||||
fola | ||||
روضة البدر | ||||
ام دهب و مصطفى | ||||
امة الرحمن | ||||
لولا |
كفتة الارز .. أكلة مصرية لذيذة
4 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
كفتة الارز .. أكلة مصرية لذيذة
كفتة الارز ..أكلة مصرية لذيذة
============
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المقادير:
1 كيلو لحمه حمراء مفرومة
1/2 كيلو أرز .. الارز نصف كمية اللحمة أفضل
2 بصله كبيره
5 فصوص ثوم
3 قرون شطه
خضرة مقدونس وشبت وكسبره خضراء
ملح,فلفل,شطه,قرفه,بهار
كمون,كسبره ناشفه
الطريقة
الطريقه:
* نغسل الارز جيدا وننقعه حوالى نصف ساعه ثم نصفيه ونتركه ينشف تماما
* ثم نطحنه بالمطحنه حتى يصبح مثل الدقيق
* نخلط الارز المطحون مع اللحمه المفرومة والبصل والخضرة
والشطه الخضراء وكل التوابل ونفرمهم بالمفرمه مرتين.
* ندهن ايدينا زيت خفيف ونصبع الكفته.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
نقلي الكفته في الزيت.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
* نتركها تبرد تماما ثم نضعها في أكياس في الفريزر لوقت الاستخدام.
طريقه الصلصه:
* نقلى بصل فى الزيت ثم نضع عصير طماطم وملح وفلفل ولما تتسبك
نضيف ماء وتترك تغلى ونضع الكفتة ولانتركها تغلى كثيرا حتى تظل
الكفته متماسكة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
وممكن نضيف بطاطس مكعبات ونضيف الكفته ونتركهم يستوا.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
و تقدم مع الارز الابيض او بالشعرية والسلطة الخضراء
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
============
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المقادير:
1 كيلو لحمه حمراء مفرومة
1/2 كيلو أرز .. الارز نصف كمية اللحمة أفضل
2 بصله كبيره
5 فصوص ثوم
3 قرون شطه
خضرة مقدونس وشبت وكسبره خضراء
ملح,فلفل,شطه,قرفه,بهار
كمون,كسبره ناشفه
الطريقة
الطريقه:
* نغسل الارز جيدا وننقعه حوالى نصف ساعه ثم نصفيه ونتركه ينشف تماما
* ثم نطحنه بالمطحنه حتى يصبح مثل الدقيق
* نخلط الارز المطحون مع اللحمه المفرومة والبصل والخضرة
والشطه الخضراء وكل التوابل ونفرمهم بالمفرمه مرتين.
* ندهن ايدينا زيت خفيف ونصبع الكفته.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
نقلي الكفته في الزيت.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
* نتركها تبرد تماما ثم نضعها في أكياس في الفريزر لوقت الاستخدام.
طريقه الصلصه:
* نقلى بصل فى الزيت ثم نضع عصير طماطم وملح وفلفل ولما تتسبك
نضيف ماء وتترك تغلى ونضع الكفتة ولانتركها تغلى كثيرا حتى تظل
الكفته متماسكة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
وممكن نضيف بطاطس مكعبات ونضيف الكفته ونتركهم يستوا.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
و تقدم مع الارز الابيض او بالشعرية والسلطة الخضراء
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
هنا سيد- عضو برونزى
- الجنس :
عدد المساهمات : 2469
نقاط : 3301
تاريخ التسجيل : 24/07/2012
رد: كفتة الارز .. أكلة مصرية لذيذة
سلمت الايادى هنا سيد
توتى بدر- عضو برونزى
- الجنس :
عدد المساهمات : 2305
نقاط : 3183
تاريخ التسجيل : 28/08/2012
رد: كفتة الارز .. أكلة مصرية لذيذة
أكلة لذيذة
سلمت يداكى هنا سيد
سلمت يداكى هنا سيد
رحمة- عضو مميز
- الجنس :
عدد المساهمات : 1643
نقاط : 1891
تاريخ التسجيل : 19/11/2012
مواضيع مماثلة
» البصارة (أكلة شعبية مصرية)
» كفتة الارز وكفتة البطاطس
» الفول والطعميه أحلى أكلة مصرية
» كباب الحلة .. أكلة لذيذة
» الارز بالخضار .. أكلة صينية
» كفتة الارز وكفتة البطاطس
» الفول والطعميه أحلى أكلة مصرية
» كباب الحلة .. أكلة لذيذة
» الارز بالخضار .. أكلة صينية
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:24 pm من طرف fola
» د. شريف الصفتى عالم الكيمياء المصرى النابغة
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:05 pm من طرف هدى من الله
» قصة سيدنا عزير
الإثنين نوفمبر 14, 2016 11:15 am من طرف سجدة
» ** قصة أبيار على **
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:58 am من طرف بهيرة
» خلو المكان ومرارة الغياب !!!
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:48 am من طرف هدى من الله
» يا حلاوة اللوبيا والارز بالشعرية
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:08 am من طرف بسملة
» طريقة عمل القراقيش المقرمشة و الهشة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:07 am من طرف هدى من الله
» إعجاز بناء الكعبة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:43 am من طرف روز
» صفات اليهود فى القرآن الكريم
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:42 am من طرف هدى من الله