بحـث
سحابة الكلمات الدلالية
المواضيع الأخيرة
نوفمبر 2024
الإثنين | الثلاثاء | الأربعاء | الخميس | الجمعة | السبت | الأحد |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
هدى من الله | ||||
لولو حسن | ||||
روز | ||||
هنا سيد | ||||
توتى بدر | ||||
fola | ||||
روضة البدر | ||||
ام دهب و مصطفى | ||||
امة الرحمن | ||||
لولا |
طاجن الخضار باللحمة تورلى
3 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
طاجن الخضار باللحمة تورلى
طاجن الخضار باللحمة تورلى
====
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المقادير:
=====
نصف كيلو لحم مقطع حسب الرغبة (يفضل بتلو) - نصف كيلو كوسة مقطعة مكعبات - نصف كيلو جزر مقطع مكعبات صغيرة - نصف كيلو فاصوليا خضراء - نصف كيلو بسلة - ربع كيلو طماطم مقطعة مكعبات -بصله كبيرة مفرومة ناعم - بصله كبيرة مقطعة مكعبات - اربعة فصوص ثوم مفروم ناعم - ربع كوب خل - ماء وملح لغسيل اللحم - ملعقة صغيرة زنجبيل - نصف كيلو بطاطس مقطعة مكعبات صغيرة - ثلاث ثمرات فلفل اخضر مقطع رفيع "جوليان" - ملعقة ملح صغيرة - ملعقة فلفل - ملعقة بهارات - ورق لورا - نصف ملعقة صغيرة جوزة الطيب - ملعقتين صلصة - ملعقة كبيرة زبدة.
التحضير:
=====
- قطعى اللحم مكعبات متوسطة أو حسب الرغبة وبعدين اغسليها بالخل مع الماء والملح وبعدين انقعيها لمدة ربع ساعة وبعدين صفيها جيدا.
- فى طاسة على النار حطى اللحمة بدون أى إضافات لغاية ماتنشف المياة اللى فى اللحمة، وبعدين ضيفى البصلة المكعبات والطماطم والفلفل الأخضر وورق اللورا وقلبيهم كويس وبعدين غطيهم ووطى النار خليها متوسطة وسيبى اللحمة ربع ساعة على النار.
- صفى اللحمة على جنب واحتفظى بالصوص بتاعها هنحتاجه.
- فى حلة على النار حطى الزبدة والبصلة المفرومة والثوم والزنجبيل وقلبيهم كويس لمدة دقيقتين.
- ضيفى عليهم الجزر والبسلة والفاصوليا وقلبيهم كويس لمدة خمس دقائق.
- وبعدين ضيفى عليهم البطاطس والكوسة وقلبيهم خمس دقائق.
- وبعدين ضيفى على الخضار اللحمة اللى صفيناها من الصوص والصلصة والملح والفلفل وجوزة الطيب وقلبيهم كويس لمدة خمس دقائق.
- فى الطاجن حطى الخضار باللحمة وحطى من الصوص بتاع اللحمة اللى خليناه على جنب لغاية ماتوصل لغاية نصف الطاجن تقريبا.
- غطى الطاجن بورق الفويل الألومنيوم ودخليه الفرن على درجة حرارة متوسطة لمدة نصف ساعة وبعدين شيلى الفويل من على الطاجن وسيبيه يكمل سواه ربع ساعة كمان لغاية مايحمر وش الطاجن
====
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المقادير:
=====
نصف كيلو لحم مقطع حسب الرغبة (يفضل بتلو) - نصف كيلو كوسة مقطعة مكعبات - نصف كيلو جزر مقطع مكعبات صغيرة - نصف كيلو فاصوليا خضراء - نصف كيلو بسلة - ربع كيلو طماطم مقطعة مكعبات -بصله كبيرة مفرومة ناعم - بصله كبيرة مقطعة مكعبات - اربعة فصوص ثوم مفروم ناعم - ربع كوب خل - ماء وملح لغسيل اللحم - ملعقة صغيرة زنجبيل - نصف كيلو بطاطس مقطعة مكعبات صغيرة - ثلاث ثمرات فلفل اخضر مقطع رفيع "جوليان" - ملعقة ملح صغيرة - ملعقة فلفل - ملعقة بهارات - ورق لورا - نصف ملعقة صغيرة جوزة الطيب - ملعقتين صلصة - ملعقة كبيرة زبدة.
التحضير:
=====
- قطعى اللحم مكعبات متوسطة أو حسب الرغبة وبعدين اغسليها بالخل مع الماء والملح وبعدين انقعيها لمدة ربع ساعة وبعدين صفيها جيدا.
- فى طاسة على النار حطى اللحمة بدون أى إضافات لغاية ماتنشف المياة اللى فى اللحمة، وبعدين ضيفى البصلة المكعبات والطماطم والفلفل الأخضر وورق اللورا وقلبيهم كويس وبعدين غطيهم ووطى النار خليها متوسطة وسيبى اللحمة ربع ساعة على النار.
- صفى اللحمة على جنب واحتفظى بالصوص بتاعها هنحتاجه.
- فى حلة على النار حطى الزبدة والبصلة المفرومة والثوم والزنجبيل وقلبيهم كويس لمدة دقيقتين.
- ضيفى عليهم الجزر والبسلة والفاصوليا وقلبيهم كويس لمدة خمس دقائق.
- وبعدين ضيفى عليهم البطاطس والكوسة وقلبيهم خمس دقائق.
- وبعدين ضيفى على الخضار اللحمة اللى صفيناها من الصوص والصلصة والملح والفلفل وجوزة الطيب وقلبيهم كويس لمدة خمس دقائق.
- فى الطاجن حطى الخضار باللحمة وحطى من الصوص بتاع اللحمة اللى خليناه على جنب لغاية ماتوصل لغاية نصف الطاجن تقريبا.
- غطى الطاجن بورق الفويل الألومنيوم ودخليه الفرن على درجة حرارة متوسطة لمدة نصف ساعة وبعدين شيلى الفويل من على الطاجن وسيبيه يكمل سواه ربع ساعة كمان لغاية مايحمر وش الطاجن
توتى بدر- عضو برونزى
- الجنس :
عدد المساهمات : 2305
نقاط : 3183
تاريخ التسجيل : 28/08/2012
رد: طاجن الخضار باللحمة تورلى
سلمت يداكى توتى بدر
روز- عضو برونزى
- الجنس :
عدد المساهمات : 2675
نقاط : 3853
تاريخ التسجيل : 31/01/2013
رد: طاجن الخضار باللحمة تورلى
لذيذ قووووووووووى
شكرا توتى بدر
شكرا توتى بدر
ام دهب و مصطفى- عضو برونزى
- الجنس :
عدد المساهمات : 2052
نقاط : 2812
تاريخ التسجيل : 08/02/2013
مواضيع مماثلة
» طاجن البامية باللحمة الضانى
» طريقة عمل طاجن الفول باللحمة المفرومة
» سوق الخضار فى اندونيسيا
» رقاق الخضار
» * كفتة الخضار *
» طريقة عمل طاجن الفول باللحمة المفرومة
» سوق الخضار فى اندونيسيا
» رقاق الخضار
» * كفتة الخضار *
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:24 pm من طرف fola
» د. شريف الصفتى عالم الكيمياء المصرى النابغة
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:05 pm من طرف هدى من الله
» قصة سيدنا عزير
الإثنين نوفمبر 14, 2016 11:15 am من طرف سجدة
» ** قصة أبيار على **
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:58 am من طرف بهيرة
» خلو المكان ومرارة الغياب !!!
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:48 am من طرف هدى من الله
» يا حلاوة اللوبيا والارز بالشعرية
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:08 am من طرف بسملة
» طريقة عمل القراقيش المقرمشة و الهشة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:07 am من طرف هدى من الله
» إعجاز بناء الكعبة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:43 am من طرف روز
» صفات اليهود فى القرآن الكريم
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:42 am من طرف هدى من الله