بحـث
سحابة الكلمات الدلالية
المواضيع الأخيرة
نوفمبر 2024
الإثنين | الثلاثاء | الأربعاء | الخميس | الجمعة | السبت | الأحد |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
هدى من الله | ||||
لولو حسن | ||||
روز | ||||
هنا سيد | ||||
توتى بدر | ||||
fola | ||||
روضة البدر | ||||
ام دهب و مصطفى | ||||
امة الرحمن | ||||
لولا |
طريقتى فى عمل الهايش الصعيدى .. كلاكيت تانى مرة
4 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
طريقتى فى عمل الهايش الصعيدى .. كلاكيت تانى مرة
طريقتى فى عمل الهايش الصعيدى .. كلاكيت تانى مرة
=======
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
أولاً : المقادير
1- كوب لبن تغليها وتضعيها فى إناء محكم الغلق مع اى حبوب مطحونه كالسمسم او العدس او الفول وتضعيها فى مكان دافئ حوالى يوم وتفتحى عليها إذا لاقيتيها عملت زى الزبادى يبقى هى كده جاهزة للخطوة اللى بعد كدة أما إذا لاقيتيها مبقتش زى الزبادى يبقى تستنى يوم آخر إلى أن
تلاقيها بقت زى الزبادى وهى بتبقى كده بسرعة كل ماكانت موضوعة فى مكان دافئ بإستمرار
انا عملتها بسمسم مطحون
2- إثنين كيلو دقيق
3- حوالى 1 كيلو لبن ويمكن يحتاج شوية زيادة يعنى تخلى حوالى نصف كيلو إحتياطى جنبك
4- تجيبى من عند العطار ب50 قرش كركم وبجنيه محلب تطحنيه كويس أوى وكمان تنخليه بالمنخل علشان تضمنى إنه
ناعم جداً
5-حوالى واحد ونصف كوب سكر
6- قطعة خميرة بيرة فى حجم عين الجمل أو 2 ملعقة كبيرة خميرة جافة وتذوبيها مع ملعقة سكر فى شوية ماء دافئ
7- حوالى كوب سمن بلدى
8- زيت ذرة نلم بهم العجين فى الآخر
9- 2 بيضة
ثانياً : الطريقة
1-نجيب حوالى نصف كوب دقيق ونضع عليه بعض اللبن بحيث تكون عجينة مثل عجينة الزلابية ثم نضع عليهم اللبن
المتجمد من الخطوة رقم 1 المذكورة فى المقادير سابقاً ونعجنهم كويس جداً إلى أن يختلطوا ويصبحوا عجينة لينة طرية
4- أغطيهم وأتركهم فى مكان دافئ حوالى ساعة حتى تخمر وترتفع
5- فى أثناء الساعة تكونى إنتى بتحضرى للعجن يعنى دفيتى اللبن ووضعتى فيه المحلب المطحون والكركم شوية شوية
بشويش إلى أن يصبح لونه دهبى جميل ومش شرط إن تضعى الكركم كله
6- ثم تسيحى السمن وتضعيه على اللبن
7- تكسرى البيض عليهم
8- ثم السكر على السابق وتذوبيه كويس ويبقى كل الخليط ده دافئ
9- نضع الدقيق المنخول وعليه ذرة ملح ونضع عليه رقم 3 والخميرة البيرة المتحضرة من السابق وأدعكهم كويس فى
الدقيق
10- أضع الخليط رقم 8 وأعجن العجينة كويس قوى جداً
11- فى النهاية ألم الدقيق بشوية زيت إلى أن تصبح عجينة ناعمة فى إيدك
12- أغطيها وأتركها فى مكان دافئ إلى أن تختمر وتعلى وده من ساعة إلى ساعتين وده حسب دفئ المكان
13- فى إثناء تخمير العجين تكونى بتحضرى الصاجات ودهناهم بالزيت دهناً جيداً
14- بعد التخمير تولعى الفرن على حرارة متوسطة وتتركها
15- تبدأى فى تقطيع العجين إلى فطائر مدورة أو مستطيلة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
16- وتتركيها حوالى ساعة على الصاجات حتى تعلى الفطائر
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
17- تخبزيها إلى أن تصبح حمراء
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
18- بعد أن تبرد تقطعى الفطائر صوابع حسب الرغبة وتعيدى وضعها فى الصاجات وتدخليها الفرن إلى أن يحمر الوجه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
19- تعيدى قلب الصوابع على الجهة الأخرى وتدخليها الفرن تانى إلى أن يحمر الوجه الآخر
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
20- يعنى بإختصار بتحمصى الهايش (الفايش)
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
الشكل النهائى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
حطيته تانى بالصور علشان المرة اللى فاتت كانت الصور مش واضحة لكنها نفس الطريقة
=======
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
أولاً : المقادير
1- كوب لبن تغليها وتضعيها فى إناء محكم الغلق مع اى حبوب مطحونه كالسمسم او العدس او الفول وتضعيها فى مكان دافئ حوالى يوم وتفتحى عليها إذا لاقيتيها عملت زى الزبادى يبقى هى كده جاهزة للخطوة اللى بعد كدة أما إذا لاقيتيها مبقتش زى الزبادى يبقى تستنى يوم آخر إلى أن
تلاقيها بقت زى الزبادى وهى بتبقى كده بسرعة كل ماكانت موضوعة فى مكان دافئ بإستمرار
انا عملتها بسمسم مطحون
2- إثنين كيلو دقيق
3- حوالى 1 كيلو لبن ويمكن يحتاج شوية زيادة يعنى تخلى حوالى نصف كيلو إحتياطى جنبك
4- تجيبى من عند العطار ب50 قرش كركم وبجنيه محلب تطحنيه كويس أوى وكمان تنخليه بالمنخل علشان تضمنى إنه
ناعم جداً
5-حوالى واحد ونصف كوب سكر
6- قطعة خميرة بيرة فى حجم عين الجمل أو 2 ملعقة كبيرة خميرة جافة وتذوبيها مع ملعقة سكر فى شوية ماء دافئ
7- حوالى كوب سمن بلدى
8- زيت ذرة نلم بهم العجين فى الآخر
9- 2 بيضة
ثانياً : الطريقة
1-نجيب حوالى نصف كوب دقيق ونضع عليه بعض اللبن بحيث تكون عجينة مثل عجينة الزلابية ثم نضع عليهم اللبن
المتجمد من الخطوة رقم 1 المذكورة فى المقادير سابقاً ونعجنهم كويس جداً إلى أن يختلطوا ويصبحوا عجينة لينة طرية
4- أغطيهم وأتركهم فى مكان دافئ حوالى ساعة حتى تخمر وترتفع
5- فى أثناء الساعة تكونى إنتى بتحضرى للعجن يعنى دفيتى اللبن ووضعتى فيه المحلب المطحون والكركم شوية شوية
بشويش إلى أن يصبح لونه دهبى جميل ومش شرط إن تضعى الكركم كله
6- ثم تسيحى السمن وتضعيه على اللبن
7- تكسرى البيض عليهم
8- ثم السكر على السابق وتذوبيه كويس ويبقى كل الخليط ده دافئ
9- نضع الدقيق المنخول وعليه ذرة ملح ونضع عليه رقم 3 والخميرة البيرة المتحضرة من السابق وأدعكهم كويس فى
الدقيق
10- أضع الخليط رقم 8 وأعجن العجينة كويس قوى جداً
11- فى النهاية ألم الدقيق بشوية زيت إلى أن تصبح عجينة ناعمة فى إيدك
12- أغطيها وأتركها فى مكان دافئ إلى أن تختمر وتعلى وده من ساعة إلى ساعتين وده حسب دفئ المكان
13- فى إثناء تخمير العجين تكونى بتحضرى الصاجات ودهناهم بالزيت دهناً جيداً
14- بعد التخمير تولعى الفرن على حرارة متوسطة وتتركها
15- تبدأى فى تقطيع العجين إلى فطائر مدورة أو مستطيلة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
16- وتتركيها حوالى ساعة على الصاجات حتى تعلى الفطائر
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
17- تخبزيها إلى أن تصبح حمراء
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
18- بعد أن تبرد تقطعى الفطائر صوابع حسب الرغبة وتعيدى وضعها فى الصاجات وتدخليها الفرن إلى أن يحمر الوجه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
19- تعيدى قلب الصوابع على الجهة الأخرى وتدخليها الفرن تانى إلى أن يحمر الوجه الآخر
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
20- يعنى بإختصار بتحمصى الهايش (الفايش)
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
الشكل النهائى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
حطيته تانى بالصور علشان المرة اللى فاتت كانت الصور مش واضحة لكنها نفس الطريقة
لولو حسن- عضو فضى
- الجنس :
عدد المساهمات : 3860
نقاط : 5498
تاريخ التسجيل : 26/07/2012
العمر : 55
رد: طريقتى فى عمل الهايش الصعيدى .. كلاكيت تانى مرة
لالالالالالالالالالالالالالا
مقدرش على الحلاوة دى
رووووعة
شكرا لولو حسن
تسلم ايدك
مقدرش على الحلاوة دى
رووووعة
شكرا لولو حسن
تسلم ايدك
بسملة- عضو نشيط
- الجنس :
عدد المساهمات : 878
نقاط : 934
تاريخ التسجيل : 30/05/2013
رد: طريقتى فى عمل الهايش الصعيدى .. كلاكيت تانى مرة
شكراااااااااا
لولو حسن- عضو فضى
- الجنس :
عدد المساهمات : 3860
نقاط : 5498
تاريخ التسجيل : 26/07/2012
العمر : 55
رد: طريقتى فى عمل الهايش الصعيدى .. كلاكيت تانى مرة
حلو قوى قوى
كان نفسى اعمله لكنى كنت لاأعرف طريقة مضمونة لعمله
شكرا لولو حسن
كان نفسى اعمله لكنى كنت لاأعرف طريقة مضمونة لعمله
شكرا لولو حسن
فداء الاسلام- عضو نشيط
- الجنس :
عدد المساهمات : 950
نقاط : 1032
تاريخ التسجيل : 24/03/2013
مواضيع مماثلة
» طريقة عمل الهايش الصعيدى .. مطبخ لولو
» الهايش أو الفايش
» الصعيدى لما يتدلع
» طريقة عمل الكشك الصعيدى من مطبخى
» الهايش أو الفايش
» الصعيدى لما يتدلع
» طريقة عمل الكشك الصعيدى من مطبخى
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:24 pm من طرف fola
» د. شريف الصفتى عالم الكيمياء المصرى النابغة
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:05 pm من طرف هدى من الله
» قصة سيدنا عزير
الإثنين نوفمبر 14, 2016 11:15 am من طرف سجدة
» ** قصة أبيار على **
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:58 am من طرف بهيرة
» خلو المكان ومرارة الغياب !!!
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:48 am من طرف هدى من الله
» يا حلاوة اللوبيا والارز بالشعرية
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:08 am من طرف بسملة
» طريقة عمل القراقيش المقرمشة و الهشة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:07 am من طرف هدى من الله
» إعجاز بناء الكعبة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:43 am من طرف روز
» صفات اليهود فى القرآن الكريم
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:42 am من طرف هدى من الله