بحـث
سحابة الكلمات الدلالية
المواضيع الأخيرة
نوفمبر 2024
الإثنين | الثلاثاء | الأربعاء | الخميس | الجمعة | السبت | الأحد |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
هدى من الله | ||||
لولو حسن | ||||
روز | ||||
هنا سيد | ||||
توتى بدر | ||||
fola | ||||
روضة البدر | ||||
ام دهب و مصطفى | ||||
امة الرحمن | ||||
لولا |
طريقة عمل الهايش الصعيدى .. مطبخ لولو
5 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
طريقة عمل الهايش الصعيدى .. مطبخ لولو
طريقة عمل الهايش الصعيدى .. مطبخ لولو
*********************
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
أولاً : المقادير
1- كوب لبن تغليها وتضعيها فى إناء محكم الغلق مع اى حبوب مطحونه كالسمسم او العدس او الفول وتضعيها فى مكان دافئ حوالى يوم وتفتحى عليها إذا لاقيتيها عملت زى
الزبادى يبقى هى كده جاهزة للخطوة اللى بعد كدة أما إذا لاقيتيها مبقتش زى الزبادى يبقى تستنى يوم آخر إلى أن
تلاقيها بقت زى الزبادى وهى بتبقى كده بسرعة كل ماكانت موضوعة فى مكان دافئ بإستمرار
2- إثنين كيلو دقيق
3- حوالى 1 كيلو لبن ويمكن يحتاج شوية زيادة يعنى تخلى حوالى نصف كيلو إحتياطى جنبك
4- تجيبى من عند العطار ب50 قرش كركم وبجنيه محلب تطحنيه كويس أوى وكمان تنخليه بالمنخل علشان تضمنى إنه
ناعم جداً
5-حوالى واحد ونصف كوب سكر
6- قطعة خميرة بيرة فى حجم عين الجمل أو 2 ملعقة كبيرة خميرة جافة وتذوبيها مع ملعقة سكر فى شوية ماء دافئ
7- حوالى كوب سمن بلدى
8- زيت ذرة نلم بهم العجين فى الآخر
9- 2 بيضة
ثانياً : الطريقة
1-نجيب حوالى نصف كوب دقيق ونضع عليه بعض اللبن بحيث تكون عجينة مثل عجينة الزلابية ثم نضع عليهم اللبن
المتجمد من الخطوة رقم 1 المذكورة فى المقادير سابقاً ونعجنهم كويس جداً إلى أن يختلطوا ويصبحوا عجينة لينة طرية
4- أغطيهم وأتركهم فى مكان دافئ حوالى ساعة حتى تخمر وترتفع
5- فى أثناء الساعة تكونى إنتى بتحضرى للعجن يعنى دفيتى اللبن ووضعتى فيه المحلب المطحون والكركم شوية شوية
بشويش إلى أن يصبح لونه دهبى جميل ومش شرط إن تضعى الكركم كله
6- ثم تسيحى السمن وتضعيه على اللبن
7- تكسرى البيض عليهم
8- ثم السكر على السابق وتذوبيه كويس ويبقى كل الخليط ده دافئ
9- نضع الدقيق المنخول وعليه ذرة ملح ونضع عليه رقم 3 والخميرة البيرة المتحضرة من السابق وأدعكهم كويس فى
الدقيق
10- أضع الخليط رقم 8 وأعجن العجينة كويس قوى جداً
11- فى النهاية ألم الدقيق بشوية زيت إلى أن تصبح عجينة ناعمة فى إيدك
12- أغطيها وأتركها فى مكان دافئ إلى أن تختمر وتعلى وده من ساعة إلى ساعتين وده حسب دفئ المكان
13- فى إثناء تخمير العجين تكونى بتحضرى الصاجات ودهناهم بالزيت دهناً جيداً
14- بعد التخمير تولعى الفرن على حرارة متوسطة وتتركها
15- تبدأى فى تقطيع العجين إلى فطائر مدورة
16- وتتركيها حوالى ساعة على الصاجات حتى تعلى الفطائر
17- تخبزيها إلى أن تصبح حمراء
18- بعد أن تبرد تقطعى الفطائر صوابع حسب الرغبة وتعيدى وضعها فى الصاجات وتدخليها الفرن إلى أن يحمر الوجه
19- تعيدى قلب الصوابع على الجهة الأخرى وتدخليها الفرن تانى إلى أن يحمر الوجه الآخر
20- يعنى بإختصار بتحمصى الفايش
وبالهنا والشفا
الصورة طلعت غامقة مش عارفة ليه لكن كان طعمه جميل
*********************
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
أولاً : المقادير
1- كوب لبن تغليها وتضعيها فى إناء محكم الغلق مع اى حبوب مطحونه كالسمسم او العدس او الفول وتضعيها فى مكان دافئ حوالى يوم وتفتحى عليها إذا لاقيتيها عملت زى
الزبادى يبقى هى كده جاهزة للخطوة اللى بعد كدة أما إذا لاقيتيها مبقتش زى الزبادى يبقى تستنى يوم آخر إلى أن
تلاقيها بقت زى الزبادى وهى بتبقى كده بسرعة كل ماكانت موضوعة فى مكان دافئ بإستمرار
2- إثنين كيلو دقيق
3- حوالى 1 كيلو لبن ويمكن يحتاج شوية زيادة يعنى تخلى حوالى نصف كيلو إحتياطى جنبك
4- تجيبى من عند العطار ب50 قرش كركم وبجنيه محلب تطحنيه كويس أوى وكمان تنخليه بالمنخل علشان تضمنى إنه
ناعم جداً
5-حوالى واحد ونصف كوب سكر
6- قطعة خميرة بيرة فى حجم عين الجمل أو 2 ملعقة كبيرة خميرة جافة وتذوبيها مع ملعقة سكر فى شوية ماء دافئ
7- حوالى كوب سمن بلدى
8- زيت ذرة نلم بهم العجين فى الآخر
9- 2 بيضة
ثانياً : الطريقة
1-نجيب حوالى نصف كوب دقيق ونضع عليه بعض اللبن بحيث تكون عجينة مثل عجينة الزلابية ثم نضع عليهم اللبن
المتجمد من الخطوة رقم 1 المذكورة فى المقادير سابقاً ونعجنهم كويس جداً إلى أن يختلطوا ويصبحوا عجينة لينة طرية
4- أغطيهم وأتركهم فى مكان دافئ حوالى ساعة حتى تخمر وترتفع
5- فى أثناء الساعة تكونى إنتى بتحضرى للعجن يعنى دفيتى اللبن ووضعتى فيه المحلب المطحون والكركم شوية شوية
بشويش إلى أن يصبح لونه دهبى جميل ومش شرط إن تضعى الكركم كله
6- ثم تسيحى السمن وتضعيه على اللبن
7- تكسرى البيض عليهم
8- ثم السكر على السابق وتذوبيه كويس ويبقى كل الخليط ده دافئ
9- نضع الدقيق المنخول وعليه ذرة ملح ونضع عليه رقم 3 والخميرة البيرة المتحضرة من السابق وأدعكهم كويس فى
الدقيق
10- أضع الخليط رقم 8 وأعجن العجينة كويس قوى جداً
11- فى النهاية ألم الدقيق بشوية زيت إلى أن تصبح عجينة ناعمة فى إيدك
12- أغطيها وأتركها فى مكان دافئ إلى أن تختمر وتعلى وده من ساعة إلى ساعتين وده حسب دفئ المكان
13- فى إثناء تخمير العجين تكونى بتحضرى الصاجات ودهناهم بالزيت دهناً جيداً
14- بعد التخمير تولعى الفرن على حرارة متوسطة وتتركها
15- تبدأى فى تقطيع العجين إلى فطائر مدورة
16- وتتركيها حوالى ساعة على الصاجات حتى تعلى الفطائر
17- تخبزيها إلى أن تصبح حمراء
18- بعد أن تبرد تقطعى الفطائر صوابع حسب الرغبة وتعيدى وضعها فى الصاجات وتدخليها الفرن إلى أن يحمر الوجه
19- تعيدى قلب الصوابع على الجهة الأخرى وتدخليها الفرن تانى إلى أن يحمر الوجه الآخر
20- يعنى بإختصار بتحمصى الفايش
وبالهنا والشفا
الصورة طلعت غامقة مش عارفة ليه لكن كان طعمه جميل
لولو حسن- عضو فضى
- الجنس :
عدد المساهمات : 3860
نقاط : 5498
تاريخ التسجيل : 26/07/2012
العمر : 55
رد: طريقة عمل الهايش الصعيدى .. مطبخ لولو
شكرا لكى لولو حسن
سلمت يداكى
سلمت يداكى
ام دهب و مصطفى- عضو برونزى
- الجنس :
عدد المساهمات : 2052
نقاط : 2812
تاريخ التسجيل : 08/02/2013
رد: طريقة عمل الهايش الصعيدى .. مطبخ لولو
شكرا لمرورك ام دهب ومصطفى
لولو حسن- عضو فضى
- الجنس :
عدد المساهمات : 3860
نقاط : 5498
تاريخ التسجيل : 26/07/2012
العمر : 55
رد: طريقة عمل الهايش الصعيدى .. مطبخ لولو
عملت الهايش الصعيدى كما وصفتى لولو
وكان جميل جدا
شكرا لكى لولووووووووو
وكان جميل جدا
شكرا لكى لولووووووووو
رحمة- عضو مميز
- الجنس :
عدد المساهمات : 1643
نقاط : 1891
تاريخ التسجيل : 19/11/2012
رد: طريقة عمل الهايش الصعيدى .. مطبخ لولو
شكرا لمرورك رحمة
والهايش فعلا بيطلع جميل بالطريقة دى
ان شاء الله هعمل قريب
واحط الصورة الجديدة لو طلعت حلوة
والهايش فعلا بيطلع جميل بالطريقة دى
ان شاء الله هعمل قريب
واحط الصورة الجديدة لو طلعت حلوة
رد: طريقة عمل الهايش الصعيدى .. مطبخ لولو
شكرا لكى لولو حسن
حلو قوى الهايش بالطريقة دى
طلع لذيذ جدا
حلو قوى الهايش بالطريقة دى
طلع لذيذ جدا
روز- عضو برونزى
- الجنس :
عدد المساهمات : 2675
نقاط : 3853
تاريخ التسجيل : 31/01/2013
مواضيع مماثلة
» طريقتى فى عمل الهايش الصعيدى .. كلاكيت تانى مرة
» الحواووشى وصل .. مطبخ لولو
» قلقاس بالخضرة .. مطبخ لولو
» سمك بلطى مقلى .. مطبخ لولو
» العجة المصرية .. مطبخ لولو
» الحواووشى وصل .. مطبخ لولو
» قلقاس بالخضرة .. مطبخ لولو
» سمك بلطى مقلى .. مطبخ لولو
» العجة المصرية .. مطبخ لولو
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:24 pm من طرف fola
» د. شريف الصفتى عالم الكيمياء المصرى النابغة
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:05 pm من طرف هدى من الله
» قصة سيدنا عزير
الإثنين نوفمبر 14, 2016 11:15 am من طرف سجدة
» ** قصة أبيار على **
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:58 am من طرف بهيرة
» خلو المكان ومرارة الغياب !!!
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:48 am من طرف هدى من الله
» يا حلاوة اللوبيا والارز بالشعرية
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:08 am من طرف بسملة
» طريقة عمل القراقيش المقرمشة و الهشة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:07 am من طرف هدى من الله
» إعجاز بناء الكعبة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:43 am من طرف روز
» صفات اليهود فى القرآن الكريم
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:42 am من طرف هدى من الله