بحـث
سحابة الكلمات الدلالية
المواضيع الأخيرة
نوفمبر 2024
الإثنين | الثلاثاء | الأربعاء | الخميس | الجمعة | السبت | الأحد |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
هدى من الله | ||||
لولو حسن | ||||
روز | ||||
هنا سيد | ||||
توتى بدر | ||||
fola | ||||
روضة البدر | ||||
ام دهب و مصطفى | ||||
امة الرحمن | ||||
لولا |
الهايش أو الفايش
2 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
الهايش أو الفايش
الهايش أو الفايش
*********
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
مقادير خميرة الحمص :
************
3 م ك حمص .. أونعمل الخميرة بأى بقوليات ممكن فول مطحون أو عدس مطحون
كوب حليب مغلي
نطحن الحمص ونضعه ببرطمان زجاج او زجاجة مياه غازيه فارغه ونضيف عليه
كوب الحليب مغلي ونلفه بفوطه ونضعه بمكان دافي لمدة 24 ساعه
هنلاقيها خمرت وعليت نفرغها في الطبق اللي هنعجن فيه
ثم نضيف له 3 ملاعق دقيق ونقلبهم ونتركهم يتخمروا
بعد ما اتخمرت هنضيف عليها باقي المقادير وهي
كيلو دقيق واخدنا منه 3 ملاعق
1 ملعقة ص ملح
2 ملعقة سكر واللي بيحبه زياده يضيف انا ضفت نص كوب
ملعقه ص محلب مطحون
2 م . ص كركم
وانا ضفت ملعقه كبيره خميره
كوب لبن
كوب سمن سايح دافي
ثم الدقيق واللبن بالتبادل ونعجن كويس جدا والعجينه بتكون طريه نوعا ما
نشكلها اقراص ونتركها تختمر وبتقعد كتير من غير ملعقة الخمير اللي انا ضفتها
ثم يدخل الفرن 200 مش بيقعد كتير في الفرن
بعد خروجه نتركه يبرد ثم نقطعه شرايح ونرصه بصاج وندخله فرن هادئ يتحمص
*********
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
مقادير خميرة الحمص :
************
3 م ك حمص .. أونعمل الخميرة بأى بقوليات ممكن فول مطحون أو عدس مطحون
كوب حليب مغلي
نطحن الحمص ونضعه ببرطمان زجاج او زجاجة مياه غازيه فارغه ونضيف عليه
كوب الحليب مغلي ونلفه بفوطه ونضعه بمكان دافي لمدة 24 ساعه
هنلاقيها خمرت وعليت نفرغها في الطبق اللي هنعجن فيه
ثم نضيف له 3 ملاعق دقيق ونقلبهم ونتركهم يتخمروا
بعد ما اتخمرت هنضيف عليها باقي المقادير وهي
كيلو دقيق واخدنا منه 3 ملاعق
1 ملعقة ص ملح
2 ملعقة سكر واللي بيحبه زياده يضيف انا ضفت نص كوب
ملعقه ص محلب مطحون
2 م . ص كركم
وانا ضفت ملعقه كبيره خميره
كوب لبن
كوب سمن سايح دافي
ثم الدقيق واللبن بالتبادل ونعجن كويس جدا والعجينه بتكون طريه نوعا ما
نشكلها اقراص ونتركها تختمر وبتقعد كتير من غير ملعقة الخمير اللي انا ضفتها
ثم يدخل الفرن 200 مش بيقعد كتير في الفرن
بعد خروجه نتركه يبرد ثم نقطعه شرايح ونرصه بصاج وندخله فرن هادئ يتحمص
توتى بدر- عضو برونزى
- الجنس :
عدد المساهمات : 2305
نقاط : 3183
تاريخ التسجيل : 28/08/2012
رد: الهايش أو الفايش
انا بحبه قوى
ان شاء الله هعمله
شكرا توتى بدر
ان شاء الله هعمله
شكرا توتى بدر
روضة البدر- عضو برونزى
- الجنس :
عدد المساهمات : 2133
نقاط : 3117
تاريخ التسجيل : 01/12/2012
رد: الهايش أو الفايش
نورتى الصفحة ياروضة البدر
توتى بدر- عضو برونزى
- الجنس :
عدد المساهمات : 2305
نقاط : 3183
تاريخ التسجيل : 28/08/2012
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:24 pm من طرف fola
» د. شريف الصفتى عالم الكيمياء المصرى النابغة
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:05 pm من طرف هدى من الله
» قصة سيدنا عزير
الإثنين نوفمبر 14, 2016 11:15 am من طرف سجدة
» ** قصة أبيار على **
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:58 am من طرف بهيرة
» خلو المكان ومرارة الغياب !!!
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:48 am من طرف هدى من الله
» يا حلاوة اللوبيا والارز بالشعرية
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:08 am من طرف بسملة
» طريقة عمل القراقيش المقرمشة و الهشة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:07 am من طرف هدى من الله
» إعجاز بناء الكعبة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:43 am من طرف روز
» صفات اليهود فى القرآن الكريم
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:42 am من طرف هدى من الله