بحـث
سحابة الكلمات الدلالية
المواضيع الأخيرة
نوفمبر 2024
الإثنين | الثلاثاء | الأربعاء | الخميس | الجمعة | السبت | الأحد |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
هدى من الله | ||||
لولو حسن | ||||
روز | ||||
هنا سيد | ||||
توتى بدر | ||||
fola | ||||
روضة البدر | ||||
ام دهب و مصطفى | ||||
امة الرحمن | ||||
لولا |
طاجن لسان العصفور بالعكاوى
5 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
طاجن لسان العصفور بالعكاوى
طاجن لسان العصفور
=========
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
طاجن لسان العصفور بالعكاوى
المكونات :
- نصف كيلو عكاوى - كيس لسان عصفور
- بصلة ، ثوم ، عصير طماطم
2 فلفل حار ، قرفة وبهارات
ملح وفلفل وورق لورا وحبهان ومستكة
100 جرام سمنة ، ملعقة زيت زيتون
الطريقة:
* نسلق العكاوى مع ورق اللورا والحبهان والمستكة وبصلة وملح
وفلفل وثوم ونتركها حتى تنضج .
* ثم نضع السمنة مع لسان العصفور على النار ونتركه حتى يحمر
ثم يضاف إليها البصل والثوم المفروم ثم نضع عليها الفلفل الحار
وعصير الطماطم و2 كوب شوربة العكاوى ثم نضع البهارات
ونتركها حتى تنضح.
* ثم نفرم باقى الثوم ونضعها على النار مع زيت الزيتون وقليل من
عصير الطماطم وملح وفلفل.
* ثم نضع لسان العصفور فى طبق التقديم ونضع عليها قطع العكاوى
وعليها خلطة الثوم المحمر مع الطماطم .
طريقه اخرى لعمل طاجن لسان العصفور بالعكاوى
الطريقه
* نضع البصل مع الزبده على النار مع الثوم المفروم ونقلب جيدا
* ثم نضع العكاوى كى تستوى معهم ، ثم عصير الطماطم
وبعض الماء ونتركهم مع بعض ياخدوا غلوتين
* نهدى النار عليهم حتى تستوى العكاوى ونضع التوابل
* ثم نحمر لسان العصفور مع معلقه زبده تانيه فى
طاسه وبعدين بضيفهم على العكاوى اللى استوت وبزود ماء فى حاله الحاجه ثم نضع كل ماسبق فى طاجن
وندخله الفرن يكمل التسويه
* طاجن لسان العصفور باللحم
المقادير
١⁄٢ كيلوغرام لحم, مكعبات مسلوقة نصف سلق
٢٥٠ غرام مكرونة, لسان عصفور
٣ بصل كبير الحجم, مقطع جوانح
٤ فلفل حلو, مقطع جوانح
٢ طماطم, مقطعة مكعبات
٣ فلفل أحمر, مقطع جوانح
١ كوب عصير الطماطم, مصفى
٢ ملعقة كبيرة سمن, او زيت
٢ كوب مرق اللحم, أي ماجي مذوّبة في 2 كوب ماء
فلفل أسود - كمون
بهار - هيل
شطة - ملح
الطريقة
١. يُدعك البصل مع الطماطم، الفلفل الرومى والفلفل الاحمر ويتبل
المزيج بالملح، الفلفل الأسود والبهارات، ثم يوضع الخليط فوق اللحم
المسلوق والمقطع مكعبات.
٢. يضاف عصير الطماطم وكوب من مرق اللحم، ويترك المزيج
على النار ليغلي لمدة 10 دقائق.
٣. يذوب السمن او الزيت في مقلاة ثم يضاف لسان العصفور
ويحمر، ثم يحضّر طاجن فخار، يوضع فيه لسان العصفور وخليط
اللحم ويخلطوا مع بعضهم البعض، ثم يسكب فوقهم كوب المرق
ويخلطوا.
٤. يوضح الطاجن فى الفرن على درجة حراره 220 الى ان ينضج
لسان العصفور ويحمر وجهه، والى أن يشتد المزيج، ثم يخرج
الطاجن من الفرن.
** يسخن الطاجن قبل استعماله ب10 دقائق
طاجن لسان العصفور باللحمه المفرومه
طريقة التحضير
*يتم بشر البصل فرما ناعما ثم يشوح في قليل من الزيت(السمن)
علي نار هادئه الحراره حتي يميل لونه الي اللون الذهبي
* ثم يضاف اليه اللحم المفروم و يقلب جيدا حتي تمتزج المقادير
* تقلل درجه حراره النار و يغطي القدر حتي ينضج اللحم المفروم
نصف نضج
* ويجهز قدر اخر به قليل من الزيت (السمن) و يضاف اليه لسان
العصفور و يترك حتي يتحمر
* ثم يضاف لسان العصفور الي اللحم المفروم و الملح و الفلفل
و يقلب جيدا
* ثم يضاف كوب عصير الطماطم الي لسان العصفور باللحم المفروم
*تقلل درجه الحراره مره اخري و يضاف قليل من الماء و يترك
علي النار حتي النضج
* ثم يدخل طاجن لسان العصفور باللحم المفروم المجهز الي
فرن متوسط الحراره و يترك حتي يتحمر الوجه و ينضج
* و يقدم طاجن لسان العصفور باللحم المفروم
=========
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
طاجن لسان العصفور بالعكاوى
المكونات :
- نصف كيلو عكاوى - كيس لسان عصفور
- بصلة ، ثوم ، عصير طماطم
2 فلفل حار ، قرفة وبهارات
ملح وفلفل وورق لورا وحبهان ومستكة
100 جرام سمنة ، ملعقة زيت زيتون
الطريقة:
* نسلق العكاوى مع ورق اللورا والحبهان والمستكة وبصلة وملح
وفلفل وثوم ونتركها حتى تنضج .
* ثم نضع السمنة مع لسان العصفور على النار ونتركه حتى يحمر
ثم يضاف إليها البصل والثوم المفروم ثم نضع عليها الفلفل الحار
وعصير الطماطم و2 كوب شوربة العكاوى ثم نضع البهارات
ونتركها حتى تنضح.
* ثم نفرم باقى الثوم ونضعها على النار مع زيت الزيتون وقليل من
عصير الطماطم وملح وفلفل.
* ثم نضع لسان العصفور فى طبق التقديم ونضع عليها قطع العكاوى
وعليها خلطة الثوم المحمر مع الطماطم .
طريقه اخرى لعمل طاجن لسان العصفور بالعكاوى
الطريقه
* نضع البصل مع الزبده على النار مع الثوم المفروم ونقلب جيدا
* ثم نضع العكاوى كى تستوى معهم ، ثم عصير الطماطم
وبعض الماء ونتركهم مع بعض ياخدوا غلوتين
* نهدى النار عليهم حتى تستوى العكاوى ونضع التوابل
* ثم نحمر لسان العصفور مع معلقه زبده تانيه فى
طاسه وبعدين بضيفهم على العكاوى اللى استوت وبزود ماء فى حاله الحاجه ثم نضع كل ماسبق فى طاجن
وندخله الفرن يكمل التسويه
* طاجن لسان العصفور باللحم
المقادير
١⁄٢ كيلوغرام لحم, مكعبات مسلوقة نصف سلق
٢٥٠ غرام مكرونة, لسان عصفور
٣ بصل كبير الحجم, مقطع جوانح
٤ فلفل حلو, مقطع جوانح
٢ طماطم, مقطعة مكعبات
٣ فلفل أحمر, مقطع جوانح
١ كوب عصير الطماطم, مصفى
٢ ملعقة كبيرة سمن, او زيت
٢ كوب مرق اللحم, أي ماجي مذوّبة في 2 كوب ماء
فلفل أسود - كمون
بهار - هيل
شطة - ملح
الطريقة
١. يُدعك البصل مع الطماطم، الفلفل الرومى والفلفل الاحمر ويتبل
المزيج بالملح، الفلفل الأسود والبهارات، ثم يوضع الخليط فوق اللحم
المسلوق والمقطع مكعبات.
٢. يضاف عصير الطماطم وكوب من مرق اللحم، ويترك المزيج
على النار ليغلي لمدة 10 دقائق.
٣. يذوب السمن او الزيت في مقلاة ثم يضاف لسان العصفور
ويحمر، ثم يحضّر طاجن فخار، يوضع فيه لسان العصفور وخليط
اللحم ويخلطوا مع بعضهم البعض، ثم يسكب فوقهم كوب المرق
ويخلطوا.
٤. يوضح الطاجن فى الفرن على درجة حراره 220 الى ان ينضج
لسان العصفور ويحمر وجهه، والى أن يشتد المزيج، ثم يخرج
الطاجن من الفرن.
** يسخن الطاجن قبل استعماله ب10 دقائق
طاجن لسان العصفور باللحمه المفرومه
طريقة التحضير
*يتم بشر البصل فرما ناعما ثم يشوح في قليل من الزيت(السمن)
علي نار هادئه الحراره حتي يميل لونه الي اللون الذهبي
* ثم يضاف اليه اللحم المفروم و يقلب جيدا حتي تمتزج المقادير
* تقلل درجه حراره النار و يغطي القدر حتي ينضج اللحم المفروم
نصف نضج
* ويجهز قدر اخر به قليل من الزيت (السمن) و يضاف اليه لسان
العصفور و يترك حتي يتحمر
* ثم يضاف لسان العصفور الي اللحم المفروم و الملح و الفلفل
و يقلب جيدا
* ثم يضاف كوب عصير الطماطم الي لسان العصفور باللحم المفروم
*تقلل درجه الحراره مره اخري و يضاف قليل من الماء و يترك
علي النار حتي النضج
* ثم يدخل طاجن لسان العصفور باللحم المفروم المجهز الي
فرن متوسط الحراره و يترك حتي يتحمر الوجه و ينضج
* و يقدم طاجن لسان العصفور باللحم المفروم
رد: طاجن لسان العصفور بالعكاوى
احب طاجن لسان العصفور قوى
سلمت يداكى هدى
سلمت يداكى هدى
لولو حسن- عضو فضى
- الجنس :
عدد المساهمات : 3860
نقاط : 5498
تاريخ التسجيل : 26/07/2012
العمر : 55
رد: طاجن لسان العصفور بالعكاوى
الله على طاجن لسان العصفور
يعطيكى العافيه على الاكلات اللذيذة هدى
دومتى ودامت اكلاتك
يعطيكى العافيه على الاكلات اللذيذة هدى
دومتى ودامت اكلاتك
امة الرحمن- عضو مميز
- الجنس :
عدد المساهمات : 1910
نقاط : 2384
تاريخ التسجيل : 21/08/2012
رد: طاجن لسان العصفور بالعكاوى
ما شاء الله حلو قووووووى
شكرا هدى
شكرا هدى
هنا سيد- عضو برونزى
- الجنس :
عدد المساهمات : 2469
نقاط : 3301
تاريخ التسجيل : 24/07/2012
رد: طاجن لسان العصفور بالعكاوى
حلو قوى
انا عملت طاجن لسان عصفور
لكن باللحمة المفرومة
طبقة لسان عصفور محمر بالسمن وطبقة لحمة معصجة
وبعدين عصير طماطم
وبعدين لسان عصفور محمر بالسمن
وبعدين شوربة
ودخلتهم الفرن حتى يستوى اللسان عصفور
وكان جميل جداااا
انا عملت طاجن لسان عصفور
لكن باللحمة المفرومة
طبقة لسان عصفور محمر بالسمن وطبقة لحمة معصجة
وبعدين عصير طماطم
وبعدين لسان عصفور محمر بالسمن
وبعدين شوربة
ودخلتهم الفرن حتى يستوى اللسان عصفور
وكان جميل جداااا
روز- عضو برونزى
- الجنس :
عدد المساهمات : 2675
نقاط : 3853
تاريخ التسجيل : 31/01/2013
مواضيع مماثلة
» طاجن لسان العصفور
» شوربة لسان العصفور
» برام لسان العصفور باللحم
» لسان عصفور بالخضروات
» طاجن الخرشوف
» شوربة لسان العصفور
» برام لسان العصفور باللحم
» لسان عصفور بالخضروات
» طاجن الخرشوف
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:24 pm من طرف fola
» د. شريف الصفتى عالم الكيمياء المصرى النابغة
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:05 pm من طرف هدى من الله
» قصة سيدنا عزير
الإثنين نوفمبر 14, 2016 11:15 am من طرف سجدة
» ** قصة أبيار على **
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:58 am من طرف بهيرة
» خلو المكان ومرارة الغياب !!!
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:48 am من طرف هدى من الله
» يا حلاوة اللوبيا والارز بالشعرية
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:08 am من طرف بسملة
» طريقة عمل القراقيش المقرمشة و الهشة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:07 am من طرف هدى من الله
» إعجاز بناء الكعبة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:43 am من طرف روز
» صفات اليهود فى القرآن الكريم
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:42 am من طرف هدى من الله