بحـث
سحابة الكلمات الدلالية
المواضيع الأخيرة
نوفمبر 2024
الإثنين | الثلاثاء | الأربعاء | الخميس | الجمعة | السبت | الأحد |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
هدى من الله | ||||
لولو حسن | ||||
روز | ||||
هنا سيد | ||||
توتى بدر | ||||
fola | ||||
روضة البدر | ||||
ام دهب و مصطفى | ||||
امة الرحمن | ||||
لولا |
الحوواوشى البيتى من مطبخى
3 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
الحوواوشى البيتى من مطبخى
الحواوشى البيتى من مطبخى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
هذه الطريقه التى اعمل بها الحوواوشى فى البيت سهلة ولذيذة
المقادير :
*نصف كيلو لحمه مفرومه معصجه (مضاف اليها جزر مبشور وفلفل أخضر مقطع قطع صغيرة وبصله مبشورة
وتسوى على النار بعد اضافتها للحمه المعصجه حوالى عشر دقائق وذلك حسب الرغبه ممكن عدم اضافتها
ويكتفى باللحمه المعصجه).
*خبز بلدى مقطع نصفين (مثل الساندوتش)
* زيت
الطريقه :
*نحشى الخبز باللحمه المعصجه ( اى نعمل ساندوتشات ).
*ندهن الساندوتشات بالزيت من الجانبين وتوضع فى صنيه مدهونه زيت .
*نضع الصنيه فى الفرن الساخن حوالى 200 درجه.
*وبالهنا والشفا تؤكل ساخنه بعد ماتحمر .
ملحوظه
*** حتى يطرى الخبز ممكن نغطي الصينيه فور خروجها من الفرن خمس دقائق
** طريقة أخرى لعمل الحوواوشى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المقادير:
- نصف كيلو لحم مفروم نسبة الدهن بة 20%
- عدد 2 بصلة مقطعة ناعم
- بقدونس مفرى
- فلفل رومي أخضر
- بهارات ملح وفلفل اسمر
- زيت ذرة
- خبز نصف مستوى
الطريقة:
- توضع نصف كمية البصل على النار مع اضافة كمية زيت مناسبة الى ان يصفر لونها
- ترفع من على النار ثم توضع فى وعاء و يضاف اليها اللحم المفروم و باقى البصل
و البهارات و البقدونس و الفلفل و الملح والفلفل الأخضر و يقلب جيدا
- يوضع مقدار من الخليط السابق فى رغيف من الخبز البلدى الاسمر
ويفرد بة ومتكتريش عشان يستوى
- يمسح الوجه بقليل من الزيت ويلف فى ورق قصدير
ويوضع فى الفرن الى تمام النضج مع ملاحظة تقليبة على الوجهيين
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
هذه الطريقه التى اعمل بها الحوواوشى فى البيت سهلة ولذيذة
المقادير :
*نصف كيلو لحمه مفرومه معصجه (مضاف اليها جزر مبشور وفلفل أخضر مقطع قطع صغيرة وبصله مبشورة
وتسوى على النار بعد اضافتها للحمه المعصجه حوالى عشر دقائق وذلك حسب الرغبه ممكن عدم اضافتها
ويكتفى باللحمه المعصجه).
*خبز بلدى مقطع نصفين (مثل الساندوتش)
* زيت
الطريقه :
*نحشى الخبز باللحمه المعصجه ( اى نعمل ساندوتشات ).
*ندهن الساندوتشات بالزيت من الجانبين وتوضع فى صنيه مدهونه زيت .
*نضع الصنيه فى الفرن الساخن حوالى 200 درجه.
*وبالهنا والشفا تؤكل ساخنه بعد ماتحمر .
ملحوظه
*** حتى يطرى الخبز ممكن نغطي الصينيه فور خروجها من الفرن خمس دقائق
** طريقة أخرى لعمل الحوواوشى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المقادير:
- نصف كيلو لحم مفروم نسبة الدهن بة 20%
- عدد 2 بصلة مقطعة ناعم
- بقدونس مفرى
- فلفل رومي أخضر
- بهارات ملح وفلفل اسمر
- زيت ذرة
- خبز نصف مستوى
الطريقة:
- توضع نصف كمية البصل على النار مع اضافة كمية زيت مناسبة الى ان يصفر لونها
- ترفع من على النار ثم توضع فى وعاء و يضاف اليها اللحم المفروم و باقى البصل
و البهارات و البقدونس و الفلفل و الملح والفلفل الأخضر و يقلب جيدا
- يوضع مقدار من الخليط السابق فى رغيف من الخبز البلدى الاسمر
ويفرد بة ومتكتريش عشان يستوى
- يمسح الوجه بقليل من الزيت ويلف فى ورق قصدير
ويوضع فى الفرن الى تمام النضج مع ملاحظة تقليبة على الوجهيين
رد: الحوواوشى البيتى من مطبخى
حوواوشى جميل ومضمونة اللحمة وطريقة عمله وشكله لذيذ يفتح النفس
ووجبة سهلة وسريعه تصلح فى اى وقت وفى الرحلات والمصايف
سلمت الايادى هدى بارك الله فيكى
ووجبة سهلة وسريعه تصلح فى اى وقت وفى الرحلات والمصايف
سلمت الايادى هدى بارك الله فيكى
لولا- عضو مميز
- الجنس :
عدد المساهمات : 1873
نقاط : 2461
تاريخ التسجيل : 27/07/2012
رد: الحوواوشى البيتى من مطبخى
شكرا لولا ..مرورك يسعدنى
ياريت تجربى تعمليه وتاخدينى رحلة معك وتجيبى حوواوشى بيتى لذيذ
ياريت تجربى تعمليه وتاخدينى رحلة معك وتجيبى حوواوشى بيتى لذيذ
رد: الحوواوشى البيتى من مطبخى
حلو قوى تسلم ايدك هدى
وتعملى لنا كل الاكلات اللذيذة الشهية
وتعملى لنا كل الاكلات اللذيذة الشهية
fola- عضو برونزى
- الجنس :
عدد المساهمات : 2194
نقاط : 2722
تاريخ التسجيل : 27/07/2012
مواضيع مماثلة
» طريقة عمل البيتى فور
» بيتى فور بماكينة البيتى فور
» كحك العيد .. من مطبخى
» العيش الشامى من مطبخى
» محشى الكرنب .. من مطبخى
» بيتى فور بماكينة البيتى فور
» كحك العيد .. من مطبخى
» العيش الشامى من مطبخى
» محشى الكرنب .. من مطبخى
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:24 pm من طرف fola
» د. شريف الصفتى عالم الكيمياء المصرى النابغة
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:05 pm من طرف هدى من الله
» قصة سيدنا عزير
الإثنين نوفمبر 14, 2016 11:15 am من طرف سجدة
» ** قصة أبيار على **
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:58 am من طرف بهيرة
» خلو المكان ومرارة الغياب !!!
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:48 am من طرف هدى من الله
» يا حلاوة اللوبيا والارز بالشعرية
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:08 am من طرف بسملة
» طريقة عمل القراقيش المقرمشة و الهشة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:07 am من طرف هدى من الله
» إعجاز بناء الكعبة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:43 am من طرف روز
» صفات اليهود فى القرآن الكريم
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:42 am من طرف هدى من الله