بحـث
سحابة الكلمات الدلالية
المواضيع الأخيرة
نوفمبر 2024
الإثنين | الثلاثاء | الأربعاء | الخميس | الجمعة | السبت | الأحد |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
هدى من الله | ||||
لولو حسن | ||||
روز | ||||
هنا سيد | ||||
توتى بدر | ||||
fola | ||||
روضة البدر | ||||
ام دهب و مصطفى | ||||
امة الرحمن | ||||
لولا |
* فطيرة شم النسيم *
2 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
* فطيرة شم النسيم *
* فطيرة شم النسيم *
***********
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المقادير
كيلو دقيق
نص كوب زبده سايحه بس مش سخنه
و3/4 كوب سكر
و3/4 كوب حليب دافئ
و3 بيضات مخفوقين
ملعقه كبيره خميره
معلقة سكر تقلب مع الخميره
معلقة ملح
معلقتين زبيب
بيض مسلوق ملون
الطريقه
*******
هتاخدى الخميره وتحطى عليه سكر وشوية لبن من المقادير مع التقليب
وسيبيهم يتخمروا
هتقلبى السكر مع الزبده كويس قوى وضيفى البيض والفانيلا وضيفى الخميره
وبعدين ضيفى عليهم الدقيق والزبده وقلبى لغاية ما كل المكونات تتجانس كويس
هتضيفى اللبن الحليب شويه بشويه لغاية ما العجينه تبقى ملساء ناعمه يسهل تشكيلها
لو لقيتيها محتاجه سائل زوديها مش محتاجه خلاص
غطى العجينه وسيبيها تخمر 45 دقيقه
اول ما تلاقيها ارتفعت بعد الوقت ده نزليها بايديك
بس مش تعجنيها وسيبيها تتخمر نص ساعه كمان
كل ما تخمر اكتر وتنزليها يبقى احسن
بعد كده شكليها حلزونات وحطيها على صينيه مدوره او صاج مدهون زيت
ادهنيى الوش ببيض ممزوج بملعقه كبيره لبن وفانيليا
ورشى الوجه بالسكر او بالسمسم ونضع بيض مسلوق ملون وسيبيها تخمر 1/2 ساعه كمان
اخبزيها فى فرن 180 درجه لغاية ما الوجه يحمر وبالهنا والشفا
طريقه اخرى
********
كيلودقيق
-20 جم خميرة
-250 جم سكر
-250 جم ماء دافئ
- 4 بيضات
-20جم ملح
-250جم زبدة لينة
وتوضع المقادير بالترتيب ده وتخمر ساعتين وتشكل ثم تترك في دولاب التخمير ساعة ثم تدهن بصفار بيضة وقليل من القهوة البودر وتوضع علي درجة حرارة 200 لمدة 20دقيقة وبالف هنا
***********
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المقادير
كيلو دقيق
نص كوب زبده سايحه بس مش سخنه
و3/4 كوب سكر
و3/4 كوب حليب دافئ
و3 بيضات مخفوقين
ملعقه كبيره خميره
معلقة سكر تقلب مع الخميره
معلقة ملح
معلقتين زبيب
بيض مسلوق ملون
الطريقه
*******
هتاخدى الخميره وتحطى عليه سكر وشوية لبن من المقادير مع التقليب
وسيبيهم يتخمروا
هتقلبى السكر مع الزبده كويس قوى وضيفى البيض والفانيلا وضيفى الخميره
وبعدين ضيفى عليهم الدقيق والزبده وقلبى لغاية ما كل المكونات تتجانس كويس
هتضيفى اللبن الحليب شويه بشويه لغاية ما العجينه تبقى ملساء ناعمه يسهل تشكيلها
لو لقيتيها محتاجه سائل زوديها مش محتاجه خلاص
غطى العجينه وسيبيها تخمر 45 دقيقه
اول ما تلاقيها ارتفعت بعد الوقت ده نزليها بايديك
بس مش تعجنيها وسيبيها تتخمر نص ساعه كمان
كل ما تخمر اكتر وتنزليها يبقى احسن
بعد كده شكليها حلزونات وحطيها على صينيه مدوره او صاج مدهون زيت
ادهنيى الوش ببيض ممزوج بملعقه كبيره لبن وفانيليا
ورشى الوجه بالسكر او بالسمسم ونضع بيض مسلوق ملون وسيبيها تخمر 1/2 ساعه كمان
اخبزيها فى فرن 180 درجه لغاية ما الوجه يحمر وبالهنا والشفا
طريقه اخرى
********
كيلودقيق
-20 جم خميرة
-250 جم سكر
-250 جم ماء دافئ
- 4 بيضات
-20جم ملح
-250جم زبدة لينة
وتوضع المقادير بالترتيب ده وتخمر ساعتين وتشكل ثم تترك في دولاب التخمير ساعة ثم تدهن بصفار بيضة وقليل من القهوة البودر وتوضع علي درجة حرارة 200 لمدة 20دقيقة وبالف هنا
لولو حسن- عضو فضى
- الجنس :
عدد المساهمات : 3860
نقاط : 5498
تاريخ التسجيل : 26/07/2012
العمر : 55
رد: * فطيرة شم النسيم *
حلوة .. شكراااااااا
لولو حسن
لولو حسن
روز- عضو برونزى
- الجنس :
عدد المساهمات : 2675
نقاط : 3853
تاريخ التسجيل : 31/01/2013
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:24 pm من طرف fola
» د. شريف الصفتى عالم الكيمياء المصرى النابغة
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:05 pm من طرف هدى من الله
» قصة سيدنا عزير
الإثنين نوفمبر 14, 2016 11:15 am من طرف سجدة
» ** قصة أبيار على **
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:58 am من طرف بهيرة
» خلو المكان ومرارة الغياب !!!
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:48 am من طرف هدى من الله
» يا حلاوة اللوبيا والارز بالشعرية
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:08 am من طرف بسملة
» طريقة عمل القراقيش المقرمشة و الهشة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:07 am من طرف هدى من الله
» إعجاز بناء الكعبة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:43 am من طرف روز
» صفات اليهود فى القرآن الكريم
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:42 am من طرف هدى من الله