بحـث
سحابة الكلمات الدلالية
المواضيع الأخيرة
نوفمبر 2024
الإثنين | الثلاثاء | الأربعاء | الخميس | الجمعة | السبت | الأحد |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
هدى من الله | ||||
لولو حسن | ||||
روز | ||||
هنا سيد | ||||
توتى بدر | ||||
fola | ||||
روضة البدر | ||||
ام دهب و مصطفى | ||||
امة الرحمن | ||||
لولا |
طريقه عمل الخبز البلدي المصري
3 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
طريقه عمل الخبز البلدي المصري
طريقه عمل الخبز البلدي المصري
=============
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المقادير
2 كوب ونصف دقيق
نصف كوب ماء دافىء
ربع كوب ماء دافىء مذوب به ملعقه طعام خميره ويترك جانبا
ملح
3 ملاعق طعام رده او كما تسمى ( نخاله )
طريقة التحضير :
نذوب الخميره فى ربع كوب الماء ونتركها عشر دقائق الى ان تختمر فى الكوب
ننخل الدقيق مع الرده نضع المكونات كلها فى العجانه ونضيف الماء المذوب به الخميره وتعجن عشر دقائق
حتى تتشكل عجينه متماسكه طريه
نتركها تتخمر في مكان دافئ لمدة ساعه تقريبا حتى تخمر
بعد ما اختمر العجين نحضر صينيه ونفرشها بالرده فقط ونقطع العجين كور بالحجم اللى بتحبيه
ونتركها ونغطيها بقطعه قماش ونتركها ترتاح ..
وبعد فتره تكون قد تغير حجمها نفردها او نرقها على شكل ارغفه علي سطح مرشوش علية ردة ابتداءا باول
واحده قطعناها وكورناها اهم حاجه ان الرغيف يكون وسط لا رقيق جدا ولا سميك
لما ارقه ما اضع تحته طحين لانه العجينه بتكون متماسكه ولا تلتصق باليد .. اذا اجتاجت ممكن تضعي ردة ..
نضع الخبز المفرود فى صوانى مرشوشه بالرده ونغطيه ونتركه يخمر مره اخرى وهذه المره نصف ساعه تقريبا
.طبعا وزعت العيش المفرود على صوانى
على فكره الكميه دى عملت 16 رغيف بالحجم المتوسط وطبعا الحجم اختيارى
نشغل الفرن على حراره عاليه جد ا بعد ما تركناه يختمر مره اخرى نبدأ بوضع العيش فى صاج الفرن يعنى نحمله بكف اليد
ونقلبه على وجهه على الصاج وانتبهى لان الصاج سخن ونضعه فى الرف السفلى القريب من النار
ملحوظه لنجاح الخبز
1- لنقل الخبز من الصينيه الى الصاج ننقله بكف ايدنا وبحذر شديد راعى الا تلمسه الاصابع من فوق
لانها لو لمسته لن ينتفخ ابدا او اذا اتجرح الرغيف فسينتفخ فى الفرن ويهبط مره اخرى
هنا وضعناه فى الصاج
فى الوقت ده نولع الفرن ويسخن على درجة حراره عاليه جدا .. حوالى 280درجه مئويه
واما الفرن يوصل لدرجة الحراره المطلوبه
نشيل الارغفه برفق ونخبزهم فى الفرن حوالى 5 دقائق و بعدها نراقبه للرغيف
مع ملاحظتهم بعد وضع الرغيف بحوالى دقيقتين
لو كان يحتاج الفرن لتعديل درجة الحراره وتكونى مشغله الفرن والشوايه معا
وبعد مايطلع يغطى بقطعة قماش الى الانتهاء من الخبز .. ثم يوضع فى كيس بلاستيك لحفظه طريا
(التحمير زياده بيخلي الخبز ناشف ...محمص )
وهذه ملحوظه اخرى
بعد ما ينتفخ العيش هذا معناه انه استوى ننتظر حوالى 10 ثوانى حتى يستوي تماما
=============
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المقادير
2 كوب ونصف دقيق
نصف كوب ماء دافىء
ربع كوب ماء دافىء مذوب به ملعقه طعام خميره ويترك جانبا
ملح
3 ملاعق طعام رده او كما تسمى ( نخاله )
طريقة التحضير :
نذوب الخميره فى ربع كوب الماء ونتركها عشر دقائق الى ان تختمر فى الكوب
ننخل الدقيق مع الرده نضع المكونات كلها فى العجانه ونضيف الماء المذوب به الخميره وتعجن عشر دقائق
حتى تتشكل عجينه متماسكه طريه
نتركها تتخمر في مكان دافئ لمدة ساعه تقريبا حتى تخمر
بعد ما اختمر العجين نحضر صينيه ونفرشها بالرده فقط ونقطع العجين كور بالحجم اللى بتحبيه
ونتركها ونغطيها بقطعه قماش ونتركها ترتاح ..
وبعد فتره تكون قد تغير حجمها نفردها او نرقها على شكل ارغفه علي سطح مرشوش علية ردة ابتداءا باول
واحده قطعناها وكورناها اهم حاجه ان الرغيف يكون وسط لا رقيق جدا ولا سميك
لما ارقه ما اضع تحته طحين لانه العجينه بتكون متماسكه ولا تلتصق باليد .. اذا اجتاجت ممكن تضعي ردة ..
نضع الخبز المفرود فى صوانى مرشوشه بالرده ونغطيه ونتركه يخمر مره اخرى وهذه المره نصف ساعه تقريبا
.طبعا وزعت العيش المفرود على صوانى
على فكره الكميه دى عملت 16 رغيف بالحجم المتوسط وطبعا الحجم اختيارى
نشغل الفرن على حراره عاليه جد ا بعد ما تركناه يختمر مره اخرى نبدأ بوضع العيش فى صاج الفرن يعنى نحمله بكف اليد
ونقلبه على وجهه على الصاج وانتبهى لان الصاج سخن ونضعه فى الرف السفلى القريب من النار
ملحوظه لنجاح الخبز
1- لنقل الخبز من الصينيه الى الصاج ننقله بكف ايدنا وبحذر شديد راعى الا تلمسه الاصابع من فوق
لانها لو لمسته لن ينتفخ ابدا او اذا اتجرح الرغيف فسينتفخ فى الفرن ويهبط مره اخرى
هنا وضعناه فى الصاج
فى الوقت ده نولع الفرن ويسخن على درجة حراره عاليه جدا .. حوالى 280درجه مئويه
واما الفرن يوصل لدرجة الحراره المطلوبه
نشيل الارغفه برفق ونخبزهم فى الفرن حوالى 5 دقائق و بعدها نراقبه للرغيف
مع ملاحظتهم بعد وضع الرغيف بحوالى دقيقتين
لو كان يحتاج الفرن لتعديل درجة الحراره وتكونى مشغله الفرن والشوايه معا
وبعد مايطلع يغطى بقطعة قماش الى الانتهاء من الخبز .. ثم يوضع فى كيس بلاستيك لحفظه طريا
(التحمير زياده بيخلي الخبز ناشف ...محمص )
وهذه ملحوظه اخرى
بعد ما ينتفخ العيش هذا معناه انه استوى ننتظر حوالى 10 ثوانى حتى يستوي تماما
رد: طريقه عمل الخبز البلدي المصري
الله عيش جميل يفتح النفس عايزين طعميه وفول علشان نفطر
من ايدك هدى .. تسلم لنا يداكى الجميلة
من ايدك هدى .. تسلم لنا يداكى الجميلة
لولو حسن- عضو فضى
- الجنس :
عدد المساهمات : 3860
نقاط : 5498
تاريخ التسجيل : 26/07/2012
العمر : 55
شمعة الامل- عضو مميز
- الجنس :
عدد المساهمات : 1825
نقاط : 2259
تاريخ التسجيل : 26/08/2012
مواضيع مماثلة
» الكشري المصري
» * الخبز الفرنسي *
» * الخبز الايطالى *
» * الخبز اللبناني *
» الخبز المحشى جبن موتزريلا
» * الخبز الفرنسي *
» * الخبز الايطالى *
» * الخبز اللبناني *
» الخبز المحشى جبن موتزريلا
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:24 pm من طرف fola
» د. شريف الصفتى عالم الكيمياء المصرى النابغة
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:05 pm من طرف هدى من الله
» قصة سيدنا عزير
الإثنين نوفمبر 14, 2016 11:15 am من طرف سجدة
» ** قصة أبيار على **
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:58 am من طرف بهيرة
» خلو المكان ومرارة الغياب !!!
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:48 am من طرف هدى من الله
» يا حلاوة اللوبيا والارز بالشعرية
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:08 am من طرف بسملة
» طريقة عمل القراقيش المقرمشة و الهشة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:07 am من طرف هدى من الله
» إعجاز بناء الكعبة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:43 am من طرف روز
» صفات اليهود فى القرآن الكريم
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:42 am من طرف هدى من الله