بحـث
سحابة الكلمات الدلالية
المواضيع الأخيرة
نوفمبر 2024
الإثنين | الثلاثاء | الأربعاء | الخميس | الجمعة | السبت | الأحد |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
هدى من الله | ||||
لولو حسن | ||||
روز | ||||
هنا سيد | ||||
توتى بدر | ||||
fola | ||||
روضة البدر | ||||
ام دهب و مصطفى | ||||
امة الرحمن | ||||
لولا |
الفراخ المقرمشة
4 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
الفراخ المقرمشة
المقادير:-
فرخة متوسطة - كوب دقيق - 2ملعقة كبيرة نشا - بيضة - بابريكا - بصل بودر - ثوم بودر - كركم - كاري - ملح - فلفل اسود - قرفة - جنزبيل - (ماء + لبن) للعجن
الطريقة:-
1- تغسل الفراخ جيدآ وتقطع الي 12 قطعة.
2- نخلط القيق مع النشا ونضع عليهم ربع ملعقة من كل تابل ماعدا الملح حسب الرغبة ونقلبهم جيدآ.
3- ننزل بالماء واللبن شوية شوية على الخليط السابق حتى يتجانس العجين بحيث لا تيكون سميك او خفيف.
4- نضع الفراخ فالعجين السابق بعد تنغيز كل قطعة بالسكين وتترك فالتتبيلة لمدة 24 ساعة.
5- ناخذ الفراخ من التتبيلة ونضعها في دقيق متبل (ثوم بودر- بصل بودر - ملح - فلفل - قرفة - جنزبيل).
6- نحضر طاسة بها زيت غزير ونضعها على النار حتى غليان الزيت ثم نضع الفراخ ونهدي النار مع التقليب كل 10 دقائق حتى النضج.
فرخة متوسطة - كوب دقيق - 2ملعقة كبيرة نشا - بيضة - بابريكا - بصل بودر - ثوم بودر - كركم - كاري - ملح - فلفل اسود - قرفة - جنزبيل - (ماء + لبن) للعجن
الطريقة:-
1- تغسل الفراخ جيدآ وتقطع الي 12 قطعة.
2- نخلط القيق مع النشا ونضع عليهم ربع ملعقة من كل تابل ماعدا الملح حسب الرغبة ونقلبهم جيدآ.
3- ننزل بالماء واللبن شوية شوية على الخليط السابق حتى يتجانس العجين بحيث لا تيكون سميك او خفيف.
4- نضع الفراخ فالعجين السابق بعد تنغيز كل قطعة بالسكين وتترك فالتتبيلة لمدة 24 ساعة.
5- ناخذ الفراخ من التتبيلة ونضعها في دقيق متبل (ثوم بودر- بصل بودر - ملح - فلفل - قرفة - جنزبيل).
6- نحضر طاسة بها زيت غزير ونضعها على النار حتى غليان الزيت ثم نضع الفراخ ونهدي النار مع التقليب كل 10 دقائق حتى النضج.
بالهنا........
سمر زكريا- عضو جديد
- الجنس :
عدد المساهمات : 21
نقاط : 27
تاريخ التسجيل : 15/02/2014
رد: الفراخ المقرمشة
أكلة حلوة قوى
سلمت يداكى ياسمر
بس فين صورة الاكلة علشان نمتع نظرنا
يا تعزمينا عليها بجد مش فى الصور
سلمت يداكى ياسمر
بس فين صورة الاكلة علشان نمتع نظرنا
يا تعزمينا عليها بجد مش فى الصور
رحمة- عضو مميز
- الجنس :
عدد المساهمات : 1643
نقاط : 1891
تاريخ التسجيل : 19/11/2012
رد: الفراخ المقرمشة
حلوة جدا ياسمر
بس فين الصور
بس فين الصور
لولو حسن- عضو فضى
- الجنس :
عدد المساهمات : 3860
نقاط : 5498
تاريخ التسجيل : 26/07/2012
العمر : 55
رد: الفراخ المقرمشة
شكرآ لكي رحمة
شكرآ لكي لولو
المرة الجاية هصور الاكلة وانزلها ناسف للازعاجشكرآ لكي لولو
سمر زكريا- عضو جديد
- الجنس :
عدد المساهمات : 21
نقاط : 27
تاريخ التسجيل : 15/02/2014
رد: الفراخ المقرمشة
شكرا يا سمر
على الفراخ المقرمشة
الجميلة
انوار- عضو نشيط
- الجنس :
عدد المساهمات : 611
نقاط : 665
تاريخ التسجيل : 23/09/2013
مواضيع مماثلة
» اصابع الفراخ المقرمشة
» فراخ بانية بالخلطة المقرمشة ومحشى وسلطة طماطم بالثوم ..مطبخ هدى
» * البطاطس المقرمشة *
» حلقات البصل المقرمشة
» البطاطس المقرمشة بطعم البابريكا
» فراخ بانية بالخلطة المقرمشة ومحشى وسلطة طماطم بالثوم ..مطبخ هدى
» * البطاطس المقرمشة *
» حلقات البصل المقرمشة
» البطاطس المقرمشة بطعم البابريكا
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:24 pm من طرف fola
» د. شريف الصفتى عالم الكيمياء المصرى النابغة
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:05 pm من طرف هدى من الله
» قصة سيدنا عزير
الإثنين نوفمبر 14, 2016 11:15 am من طرف سجدة
» ** قصة أبيار على **
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:58 am من طرف بهيرة
» خلو المكان ومرارة الغياب !!!
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:48 am من طرف هدى من الله
» يا حلاوة اللوبيا والارز بالشعرية
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:08 am من طرف بسملة
» طريقة عمل القراقيش المقرمشة و الهشة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:07 am من طرف هدى من الله
» إعجاز بناء الكعبة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:43 am من طرف روز
» صفات اليهود فى القرآن الكريم
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:42 am من طرف هدى من الله