بحـث
سحابة الكلمات الدلالية
المواضيع الأخيرة
نوفمبر 2024
الإثنين | الثلاثاء | الأربعاء | الخميس | الجمعة | السبت | الأحد |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
هدى من الله | ||||
لولو حسن | ||||
روز | ||||
هنا سيد | ||||
توتى بدر | ||||
fola | ||||
روضة البدر | ||||
ام دهب و مصطفى | ||||
امة الرحمن | ||||
لولا |
كفتة .. كفتة .. كفتة
5 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
كفتة .. كفتة .. كفتة
كفتة .. كفتة .. كفتة
======
* كفتة مشوية على البوتجاز
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المقادير
نصف كيلو مفروم (بقرى وضانى)
او بقرى فقط
بصله متوسطه
نصف ملعقه ثوم مفروم اختيارى
نصف حزمه بقدونس وكزبره خضراء
نصف رغيف فينو مبلول فى ماء ومعصور
ويمكن استبداله بملعقتان بقسماط(خبز مطحون)
توابل حسب الرغبه والمذاق
الطريقه
نفرم البصله مع اللحم
وتضاف الكزبره والبقدونس وتعاد مره اخرى للفرم
نشكلها اصابع ويجب وضع ايدنا فى طبق مبلل ونشكل الكفته
وممكن نشكلها فى هذا القالب لتعطى شكل جميل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
بعد الانتهاء نتركها نصف ساعه فى التلاجه ونبدأ فى شويها
تغلف صينيه تيفال بورق فويل جيدا وتوضع على نار عاليه فوق البوتاجاز
وترص الكفته
فى البدايه ستشعرى ان الكفته التصقت قليلا وما عليكى الا تسليكها بطرف ملعقه وتقلب عالجهه الاخرى وبعد ذلك لن تلتصق
نبدأ فى تقليبها من كل جهه
ونتخلص من السائل اللى نزل منها ونرجع نضغط بظهر الملعقه عليها
حتى نتأكد من نضجها جيدا
او ممكن وضعها فى الفرن
* كفتة مشوية بالفيجيتار
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المقادير:
نصف كيلو لحمة مفرومة
2 بصلة
ملح وفلفل
كيس فيجيتار
3-4 معالق لبن
الطريقة:
هي نفس طريقة الكفتة العادية :
1- قشّري البصل وافرميه أو ابشريه بالمبشرة.
2- حطي البصل على اللحمة في وعاء كبير واخلطيهم مع بعض كويس، وضيفي الملح والفلفل.
3- بعد كده أحضري كيس الفيجيتار (متوافر بالسوبر ماركت)، وحطيه في طبق وحطي عليه معلقتين اللبن،
وممكن تزوّدي معلقة أو أقل، المهم إنك تحصلي في الآخر على عجينة متماسكة بس ما تزوديش اللبن.
4- حطي الفيجيتار على الكفتة، واخلطيهم مع بعض وسيبيهم نص ساعة.
5- جيبي صينية تيفال أو ألمونيوم وابتدي صبّعي الكفتة، أنا باصبعها على قلم؛ لأن بيكون أفضل إنك تصبعيها على القلم،
وتسحبيه علشان يعمل فراغ في أصابع الكفتة.
6- بعد ما ترصي الكفتة في الصينية، هتغطي الصينية وتحطيها على البوتجاز من فوق على نار هادية.
7- لما تلاقي الكفتة لونها بدأ يتغيّر ونزّلت ميتها، وبدأت تستوي اطفي عليها، وولعي الشواية بتاعة الفرن من فوق وحطيها لحد ما تتحمر..
وبالهنا والشفا.
* كفتة مشوية احسن من كفتة الكبابجى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المقادير:
لحم مفروم بصل (مبشور ومعصور من ميه البصل) لسهولة التشكيل
بقدونس ملح وفلفل طماطم مبشورة (واحدة بس كفاية )
شوية زيت او سمن حسب الرغبة
التحضير:
اخلطيهم مع بعض وتترك فى التلاجة ساعة كى تجمد
وبعدين تجيبى شبكة الفرن وتحطى عليها الكفتة يا ريت تلفيها على قلم عشان تبقى مجوفة
الطبخ:
حطيها فى الفرن وحطى تحتها الصاج عشان الادام اللى ينزل منها يبقى فى الصاج
قرب ما تستوى ولعى الفحمة فوق على البوتاجاز لحد ما تحمر اوى
وبعدين طلعى الكفته وحطيها فى صينية او حلة وحطى الفحمة فى النص وحطى عليها معلقة زيت واقفلى عليها بسرعة
وتقدم بالهنا والشفا
ملاحظات:
ضعى تحتها صاج وبه قليلا من الماء حتى لاتخرج دخان ولا تتلتصق الدهون ويصبح صعب تنظيفها
======
* كفتة مشوية على البوتجاز
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المقادير
نصف كيلو مفروم (بقرى وضانى)
او بقرى فقط
بصله متوسطه
نصف ملعقه ثوم مفروم اختيارى
نصف حزمه بقدونس وكزبره خضراء
نصف رغيف فينو مبلول فى ماء ومعصور
ويمكن استبداله بملعقتان بقسماط(خبز مطحون)
توابل حسب الرغبه والمذاق
الطريقه
نفرم البصله مع اللحم
وتضاف الكزبره والبقدونس وتعاد مره اخرى للفرم
نشكلها اصابع ويجب وضع ايدنا فى طبق مبلل ونشكل الكفته
وممكن نشكلها فى هذا القالب لتعطى شكل جميل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
بعد الانتهاء نتركها نصف ساعه فى التلاجه ونبدأ فى شويها
تغلف صينيه تيفال بورق فويل جيدا وتوضع على نار عاليه فوق البوتاجاز
وترص الكفته
فى البدايه ستشعرى ان الكفته التصقت قليلا وما عليكى الا تسليكها بطرف ملعقه وتقلب عالجهه الاخرى وبعد ذلك لن تلتصق
نبدأ فى تقليبها من كل جهه
ونتخلص من السائل اللى نزل منها ونرجع نضغط بظهر الملعقه عليها
حتى نتأكد من نضجها جيدا
او ممكن وضعها فى الفرن
* كفتة مشوية بالفيجيتار
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المقادير:
نصف كيلو لحمة مفرومة
2 بصلة
ملح وفلفل
كيس فيجيتار
3-4 معالق لبن
الطريقة:
هي نفس طريقة الكفتة العادية :
1- قشّري البصل وافرميه أو ابشريه بالمبشرة.
2- حطي البصل على اللحمة في وعاء كبير واخلطيهم مع بعض كويس، وضيفي الملح والفلفل.
3- بعد كده أحضري كيس الفيجيتار (متوافر بالسوبر ماركت)، وحطيه في طبق وحطي عليه معلقتين اللبن،
وممكن تزوّدي معلقة أو أقل، المهم إنك تحصلي في الآخر على عجينة متماسكة بس ما تزوديش اللبن.
4- حطي الفيجيتار على الكفتة، واخلطيهم مع بعض وسيبيهم نص ساعة.
5- جيبي صينية تيفال أو ألمونيوم وابتدي صبّعي الكفتة، أنا باصبعها على قلم؛ لأن بيكون أفضل إنك تصبعيها على القلم،
وتسحبيه علشان يعمل فراغ في أصابع الكفتة.
6- بعد ما ترصي الكفتة في الصينية، هتغطي الصينية وتحطيها على البوتجاز من فوق على نار هادية.
7- لما تلاقي الكفتة لونها بدأ يتغيّر ونزّلت ميتها، وبدأت تستوي اطفي عليها، وولعي الشواية بتاعة الفرن من فوق وحطيها لحد ما تتحمر..
وبالهنا والشفا.
* كفتة مشوية احسن من كفتة الكبابجى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المقادير:
لحم مفروم بصل (مبشور ومعصور من ميه البصل) لسهولة التشكيل
بقدونس ملح وفلفل طماطم مبشورة (واحدة بس كفاية )
شوية زيت او سمن حسب الرغبة
التحضير:
اخلطيهم مع بعض وتترك فى التلاجة ساعة كى تجمد
وبعدين تجيبى شبكة الفرن وتحطى عليها الكفتة يا ريت تلفيها على قلم عشان تبقى مجوفة
الطبخ:
حطيها فى الفرن وحطى تحتها الصاج عشان الادام اللى ينزل منها يبقى فى الصاج
قرب ما تستوى ولعى الفحمة فوق على البوتاجاز لحد ما تحمر اوى
وبعدين طلعى الكفته وحطيها فى صينية او حلة وحطى الفحمة فى النص وحطى عليها معلقة زيت واقفلى عليها بسرعة
وتقدم بالهنا والشفا
ملاحظات:
ضعى تحتها صاج وبه قليلا من الماء حتى لاتخرج دخان ولا تتلتصق الدهون ويصبح صعب تنظيفها
رد: كفتة .. كفتة .. كفتة
شكرا لكى هدى
طرق جميلة لعمل الكفتة
طرق جميلة لعمل الكفتة
روز- عضو برونزى
- الجنس :
عدد المساهمات : 2675
نقاط : 3853
تاريخ التسجيل : 31/01/2013
رد: كفتة .. كفتة .. كفتة
أكلة جميلة
جوعتينا هدى
جوعتينا هدى
لولو حسن- عضو فضى
- الجنس :
عدد المساهمات : 3860
نقاط : 5498
تاريخ التسجيل : 26/07/2012
العمر : 55
رد: كفتة .. كفتة .. كفتة
حلوة قوى
شكرا لكى هدى
شكرا لكى هدى
ام دهب و مصطفى- عضو برونزى
- الجنس :
عدد المساهمات : 2052
نقاط : 2812
تاريخ التسجيل : 08/02/2013
رد: كفتة .. كفتة .. كفتة
شكرااااااااااااااااااا
سلمت يداكى هدى
سلمت يداكى هدى
هنا سيد- عضو برونزى
- الجنس :
عدد المساهمات : 2469
نقاط : 3301
تاريخ التسجيل : 24/07/2012
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:24 pm من طرف fola
» د. شريف الصفتى عالم الكيمياء المصرى النابغة
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:05 pm من طرف هدى من الله
» قصة سيدنا عزير
الإثنين نوفمبر 14, 2016 11:15 am من طرف سجدة
» ** قصة أبيار على **
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:58 am من طرف بهيرة
» خلو المكان ومرارة الغياب !!!
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:48 am من طرف هدى من الله
» يا حلاوة اللوبيا والارز بالشعرية
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:08 am من طرف بسملة
» طريقة عمل القراقيش المقرمشة و الهشة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:07 am من طرف هدى من الله
» إعجاز بناء الكعبة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:43 am من طرف روز
» صفات اليهود فى القرآن الكريم
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:42 am من طرف هدى من الله