بحـث
سحابة الكلمات الدلالية
المواضيع الأخيرة
نوفمبر 2024
الإثنين | الثلاثاء | الأربعاء | الخميس | الجمعة | السبت | الأحد |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
هدى من الله | ||||
لولو حسن | ||||
روز | ||||
هنا سيد | ||||
توتى بدر | ||||
fola | ||||
روضة البدر | ||||
ام دهب و مصطفى | ||||
امة الرحمن | ||||
لولا |
العيش البلدى المصرى
3 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
العيش البلدى المصرى
العيش البلدى مصري
=========
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المقادير
: 2 كيلو دقيق ابيض مضاف له 3 ملاعق كبيره رده
2 ملعقة خميرة بيرة او فورية
مقدار ملح
ملعقة صغيرة سكر
7 اكواب ميه دافية الطبخ
الطريقة
. هندعك الخميرة بالسكر لحد ماتسيل ونزودها شوية مية دافية
. حطى الدقيق فى حلة او طبق بلاستيك وعليه الملح و شوية ميه دافية
. وتتزود بالتدريج لحد ماتتكون عجينة لينة نوعاما
. ضيفى عليه الخميرة وكملى عجن
. وغطيه فى مكان دافى لمدة ساعة لو فى الصيف وساعتين لو فى الشتا ودى مرحلة التخمير
. وبعدين تقطعيه على ردة ناعمة
وتسيبيه تانى يرفع نص ساعة وبعدين نرحه
بعد ذلك نفرد الكور على سطح منثور عليه الرده ابتداءا باول واحده قطعناها وكورناها اهم حاجه ان الرغيف يكون وسط لا رقيق جدا ولا سميك
نضع الخبز المفرود فى صوانى مرشوشه بالرده ونغطيه ونتركه يخمر مره اخرى وهذه المره نصف ساعه تقريبا
ثم تدخل الفرن الحامى ويكون مولع من فوق ومن تحت
=========
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المقادير
: 2 كيلو دقيق ابيض مضاف له 3 ملاعق كبيره رده
2 ملعقة خميرة بيرة او فورية
مقدار ملح
ملعقة صغيرة سكر
7 اكواب ميه دافية الطبخ
الطريقة
. هندعك الخميرة بالسكر لحد ماتسيل ونزودها شوية مية دافية
. حطى الدقيق فى حلة او طبق بلاستيك وعليه الملح و شوية ميه دافية
. وتتزود بالتدريج لحد ماتتكون عجينة لينة نوعاما
. ضيفى عليه الخميرة وكملى عجن
. وغطيه فى مكان دافى لمدة ساعة لو فى الصيف وساعتين لو فى الشتا ودى مرحلة التخمير
. وبعدين تقطعيه على ردة ناعمة
وتسيبيه تانى يرفع نص ساعة وبعدين نرحه
بعد ذلك نفرد الكور على سطح منثور عليه الرده ابتداءا باول واحده قطعناها وكورناها اهم حاجه ان الرغيف يكون وسط لا رقيق جدا ولا سميك
نضع الخبز المفرود فى صوانى مرشوشه بالرده ونغطيه ونتركه يخمر مره اخرى وهذه المره نصف ساعه تقريبا
ثم تدخل الفرن الحامى ويكون مولع من فوق ومن تحت
رد: العيش البلدى المصرى
ياجماله ياجماله
مفيش أحسن من العيش البلدى
لذيذ ومغذى
شكرااا هدى
مفيش أحسن من العيش البلدى
لذيذ ومغذى
شكرااا هدى
روز- عضو برونزى
- الجنس :
عدد المساهمات : 2675
نقاط : 3853
تاريخ التسجيل : 31/01/2013
رد: العيش البلدى المصرى
حلو قوى
شكرا هدى
خديجة- عضو فعال
- الجنس :
عدد المساهمات : 280
نقاط : 308
تاريخ التسجيل : 30/08/2014
مواضيع مماثلة
» بقسماط بالعيش البلدى
» * طريقة عمل العيش الشمسى *
» العيش المرحرح
» العيش في قوالب الكب كيك
» طريقة عمل كعك العيد المصرى
» * طريقة عمل العيش الشمسى *
» العيش المرحرح
» العيش في قوالب الكب كيك
» طريقة عمل كعك العيد المصرى
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:24 pm من طرف fola
» د. شريف الصفتى عالم الكيمياء المصرى النابغة
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:05 pm من طرف هدى من الله
» قصة سيدنا عزير
الإثنين نوفمبر 14, 2016 11:15 am من طرف سجدة
» ** قصة أبيار على **
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:58 am من طرف بهيرة
» خلو المكان ومرارة الغياب !!!
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:48 am من طرف هدى من الله
» يا حلاوة اللوبيا والارز بالشعرية
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:08 am من طرف بسملة
» طريقة عمل القراقيش المقرمشة و الهشة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:07 am من طرف هدى من الله
» إعجاز بناء الكعبة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:43 am من طرف روز
» صفات اليهود فى القرآن الكريم
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:42 am من طرف هدى من الله