بحـث
سحابة الكلمات الدلالية
المواضيع الأخيرة
نوفمبر 2024
الإثنين | الثلاثاء | الأربعاء | الخميس | الجمعة | السبت | الأحد |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
هدى من الله | ||||
لولو حسن | ||||
روز | ||||
هنا سيد | ||||
توتى بدر | ||||
fola | ||||
روضة البدر | ||||
ام دهب و مصطفى | ||||
امة الرحمن | ||||
لولا |
بلح الشام علي الطريقة العراقية بدون بيض
2 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
بلح الشام علي الطريقة العراقية بدون بيض
بلح الشام علي الطريقة العراقية بدون بيض
=================
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المقادير:
2 كوب دقيق
2 و ¼ كوب ماء
4 ملعقة أكل شربات ثقيل
2 ملعقة أكل زبدة
رشة ملح
ملعقة صغيرة نشا
½ ملعقة صغيرة بيكنج باودر
الطريقة:
نضع المكونات في حلة على النار ماعدا الدقيق والبيكنج باودر والنشا
وتحرك على النار وأول ماتصل مرحلة الغليان ترفع و يضاف خليط الدقيق ويحرك بسرعة بمعلقة خشب ونقلب كويس جدا علشان مش تكلكع ولو عندك عجان ابقى حطية فية لو مش عندك يبقى بالمعلقة لغاية ما تنعم خاااااااااااالص
نحطها فى كيس الحلوانى ونسبها ترتاح شوية
نسخن الزيت ويكون غزير ونبدأ ننزل بالعجينة ونستخدم المقص علشان نفصلها عن الكيس
بعد ما تتقلى نطلعها على ورق مطبخ ونسبها تبرد وبعدين نحطها فى شربات متوسط القوام
وتقدم بالهنا
ملحوظة :
ممكن تعملى اى اشكال بالعجينة مش شرط الشكل المعتاد للبلح
هتعملى الشكل على ورق زبدة وبهدين تشليها بالراحة وتحطيها فى الزيت
ممكن ترشى علية سر بودرة او تحشية كريمة او اى طريقة تقديم تعجبك غير الشربات
=================
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المقادير:
2 كوب دقيق
2 و ¼ كوب ماء
4 ملعقة أكل شربات ثقيل
2 ملعقة أكل زبدة
رشة ملح
ملعقة صغيرة نشا
½ ملعقة صغيرة بيكنج باودر
الطريقة:
نضع المكونات في حلة على النار ماعدا الدقيق والبيكنج باودر والنشا
وتحرك على النار وأول ماتصل مرحلة الغليان ترفع و يضاف خليط الدقيق ويحرك بسرعة بمعلقة خشب ونقلب كويس جدا علشان مش تكلكع ولو عندك عجان ابقى حطية فية لو مش عندك يبقى بالمعلقة لغاية ما تنعم خاااااااااااالص
نحطها فى كيس الحلوانى ونسبها ترتاح شوية
نسخن الزيت ويكون غزير ونبدأ ننزل بالعجينة ونستخدم المقص علشان نفصلها عن الكيس
بعد ما تتقلى نطلعها على ورق مطبخ ونسبها تبرد وبعدين نحطها فى شربات متوسط القوام
وتقدم بالهنا
ملحوظة :
ممكن تعملى اى اشكال بالعجينة مش شرط الشكل المعتاد للبلح
هتعملى الشكل على ورق زبدة وبهدين تشليها بالراحة وتحطيها فى الزيت
ممكن ترشى علية سر بودرة او تحشية كريمة او اى طريقة تقديم تعجبك غير الشربات
رد: بلح الشام علي الطريقة العراقية بدون بيض
سلمت الايادى هدى
روز- عضو برونزى
- الجنس :
عدد المساهمات : 2675
نقاط : 3853
تاريخ التسجيل : 31/01/2013
مواضيع مماثلة
» الطريقة المثالية لتنظيف الستائر بدون نزعها
» البقلاوة العراقية
» الدولمة العراقية
» ** ورد الشام **
» أمثال من الشام
» البقلاوة العراقية
» الدولمة العراقية
» ** ورد الشام **
» أمثال من الشام
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:24 pm من طرف fola
» د. شريف الصفتى عالم الكيمياء المصرى النابغة
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:05 pm من طرف هدى من الله
» قصة سيدنا عزير
الإثنين نوفمبر 14, 2016 11:15 am من طرف سجدة
» ** قصة أبيار على **
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:58 am من طرف بهيرة
» خلو المكان ومرارة الغياب !!!
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:48 am من طرف هدى من الله
» يا حلاوة اللوبيا والارز بالشعرية
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:08 am من طرف بسملة
» طريقة عمل القراقيش المقرمشة و الهشة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:07 am من طرف هدى من الله
» إعجاز بناء الكعبة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:43 am من طرف روز
» صفات اليهود فى القرآن الكريم
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:42 am من طرف هدى من الله