بحـث
سحابة الكلمات الدلالية
المواضيع الأخيرة
نوفمبر 2024
الإثنين | الثلاثاء | الأربعاء | الخميس | الجمعة | السبت | الأحد |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
هدى من الله | ||||
لولو حسن | ||||
روز | ||||
هنا سيد | ||||
توتى بدر | ||||
fola | ||||
روضة البدر | ||||
ام دهب و مصطفى | ||||
امة الرحمن | ||||
لولا |
مقادير التورتة الصحيحة
3 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
مقادير التورتة الصحيحة
مقادير التورتة الصحيحة
==========
المقادير
-عشرة بيضات حمر
- كوب سكر بودر أو عادى بس البودر بينضرب أسرع
كوب ونصف دقيق
كيس بيكنج بودر(ملعقتين تقريبا)
فانيليا
شوية زيت لدهن صينية الفرن
طريقة التحضير
* نضرب البيض بالمضرب الكهربائى كويس جدا لمدة خمس دقائق
* ثم نضيف السكر ونضرب لمدة عشر دقائق حتى يذوب السكر نهائيا ويصبح الخليط مثل الكريمة
ثم نضيف الفانيليا
* بعد ذلك ننخل الدقيق ونضع عليه البكنج بودر ونضيفه الى الخليط شوية بشوية ونقلب بالمعلقة وليس بالمضرب
* ثم نجهز صينية متوسطة الحجم وندهنها بشوية زيت ونرشها بشوية دقيق ونزيل باقى الدقيق
* ثم نضع نصف مقدار العجين فى الصينية ونضعها فى فرن متوسط الحرارة لمدة ربع تلت ساعة تقريبا (لمعرفة إكتمال النضج نغمس فيها سكين لو لم يكن فى السكين بقايا عجين فقد تم نضج الكيكة
وإلا نتركها شوية كمان)
* بعد ذلك نخرج الكيكة من الصينية ونضعها على منخل سلك ممكن تقسميها نصفين
ثم تسوى نصف العجينة التانى بنفس الطريقة
* وعند التزيين بتسقى كل طبقة بماء الكمبوت أو سفن أو شربات وتزينيها على ذوقك
وممكن تعمليها تورتة جيلى .. كيف؟!
بالطريقة الاتية:
تجيبى 2 علبة جيلى وتضعيه فى 3كوب ماء مغلى وتقلبى
وفى نفس الصينية اللى عملتى فيها الكيكة ضعى نصف كمية الجيلى وضعيها فى الفريزر ربع ساعة
ثم ضعى عليها أى نوع فاكهة رصيها بشكل حلو ثم صبى عليها باقى كمية الجيلى
وضعيها فى الفريزر تلت ساعة ثم ضعى فوقها طبقة كيكة ثم كريم شانتيه ثم الطبقة الثانية وهكذا
ثم ضعيها فى الفريزر مرة تانية لمدة تلت ساعة ثم أخرجيها من الفريزر
ولكى نخرج التورتة من الصينية على طول.. عرضى الصينية لنار البوتاجاز وانتى رفعاها بإيديك لفوق علشان نسيح الجيلى شوية علشان نقلب التورتة بسهولة وحركى الصينية بإيدك لو تحركت التورتة معاكى إقلبيها فى طبق التقديم وزينى الجوانب بالكريم شانتيه وجوز الهند
وبالهنا والشفا
==========
المقادير
-عشرة بيضات حمر
- كوب سكر بودر أو عادى بس البودر بينضرب أسرع
كوب ونصف دقيق
كيس بيكنج بودر(ملعقتين تقريبا)
فانيليا
شوية زيت لدهن صينية الفرن
طريقة التحضير
* نضرب البيض بالمضرب الكهربائى كويس جدا لمدة خمس دقائق
* ثم نضيف السكر ونضرب لمدة عشر دقائق حتى يذوب السكر نهائيا ويصبح الخليط مثل الكريمة
ثم نضيف الفانيليا
* بعد ذلك ننخل الدقيق ونضع عليه البكنج بودر ونضيفه الى الخليط شوية بشوية ونقلب بالمعلقة وليس بالمضرب
* ثم نجهز صينية متوسطة الحجم وندهنها بشوية زيت ونرشها بشوية دقيق ونزيل باقى الدقيق
* ثم نضع نصف مقدار العجين فى الصينية ونضعها فى فرن متوسط الحرارة لمدة ربع تلت ساعة تقريبا (لمعرفة إكتمال النضج نغمس فيها سكين لو لم يكن فى السكين بقايا عجين فقد تم نضج الكيكة
وإلا نتركها شوية كمان)
* بعد ذلك نخرج الكيكة من الصينية ونضعها على منخل سلك ممكن تقسميها نصفين
ثم تسوى نصف العجينة التانى بنفس الطريقة
* وعند التزيين بتسقى كل طبقة بماء الكمبوت أو سفن أو شربات وتزينيها على ذوقك
وممكن تعمليها تورتة جيلى .. كيف؟!
بالطريقة الاتية:
تجيبى 2 علبة جيلى وتضعيه فى 3كوب ماء مغلى وتقلبى
وفى نفس الصينية اللى عملتى فيها الكيكة ضعى نصف كمية الجيلى وضعيها فى الفريزر ربع ساعة
ثم ضعى عليها أى نوع فاكهة رصيها بشكل حلو ثم صبى عليها باقى كمية الجيلى
وضعيها فى الفريزر تلت ساعة ثم ضعى فوقها طبقة كيكة ثم كريم شانتيه ثم الطبقة الثانية وهكذا
ثم ضعيها فى الفريزر مرة تانية لمدة تلت ساعة ثم أخرجيها من الفريزر
ولكى نخرج التورتة من الصينية على طول.. عرضى الصينية لنار البوتاجاز وانتى رفعاها بإيديك لفوق علشان نسيح الجيلى شوية علشان نقلب التورتة بسهولة وحركى الصينية بإيدك لو تحركت التورتة معاكى إقلبيها فى طبق التقديم وزينى الجوانب بالكريم شانتيه وجوز الهند
وبالهنا والشفا
لولا- عضو مميز
- الجنس :
عدد المساهمات : 1873
نقاط : 2461
تاريخ التسجيل : 27/07/2012
رد: مقادير التورتة الصحيحة
خلاص يا لولا نجرب التورتة بالطريقة دى
ونشوف أخرتها مع الكيكة اللى عمرها ما طلعت متساوية
شكرا لكى لولا
ونشوف أخرتها مع الكيكة اللى عمرها ما طلعت متساوية
شكرا لكى لولا
رد: مقادير التورتة الصحيحة
سلمت الايادى لولا
هنا سيد- عضو برونزى
- الجنس :
عدد المساهمات : 2469
نقاط : 3301
تاريخ التسجيل : 24/07/2012
مواضيع مماثلة
» موسوعة تزيين التورتة
» الكريمة اللبانى لتزيين التورتة
» الكيفية الصحيحة للإغتسال
» المشية الصحيحة سر من اسرار الجمال
» الطريقة الصحيحة لـفطام الطفل الرضيع
» الكريمة اللبانى لتزيين التورتة
» الكيفية الصحيحة للإغتسال
» المشية الصحيحة سر من اسرار الجمال
» الطريقة الصحيحة لـفطام الطفل الرضيع
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:24 pm من طرف fola
» د. شريف الصفتى عالم الكيمياء المصرى النابغة
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:05 pm من طرف هدى من الله
» قصة سيدنا عزير
الإثنين نوفمبر 14, 2016 11:15 am من طرف سجدة
» ** قصة أبيار على **
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:58 am من طرف بهيرة
» خلو المكان ومرارة الغياب !!!
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:48 am من طرف هدى من الله
» يا حلاوة اللوبيا والارز بالشعرية
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:08 am من طرف بسملة
» طريقة عمل القراقيش المقرمشة و الهشة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:07 am من طرف هدى من الله
» إعجاز بناء الكعبة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:43 am من طرف روز
» صفات اليهود فى القرآن الكريم
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:42 am من طرف هدى من الله