بحـث
سحابة الكلمات الدلالية
المواضيع الأخيرة
نوفمبر 2024
الإثنين | الثلاثاء | الأربعاء | الخميس | الجمعة | السبت | الأحد |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
هدى من الله | ||||
لولو حسن | ||||
روز | ||||
هنا سيد | ||||
توتى بدر | ||||
fola | ||||
روضة البدر | ||||
ام دهب و مصطفى | ||||
امة الرحمن | ||||
لولا |
طاجن المكرونة باللحم المفرومة
3 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
طاجن المكرونة باللحم المفرومة
طاجن المكرونة باللحم المفرومة
----------------------
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المقادير
1/4ك لحمة مفرومة
1/2ك مكرونة قلم
1ك طماطم
2 بصلة كبيرة
2فلفل اخضر رومى كبير
ملعقة سمنة+1/4كوب زيت
ملح +فلفل اسمر + سنة بهارات + سنة جوزة الطيب
+شطة (حسب الرغبة)
الطريقة
1. يفرم البصل فرماً ناعماً
2. يوضع البصل وعلية فلفل اسود بدون سمنة الى ان تجف مية البصل
3. ثم يوضع الزيت والسمن والفلفل الاخضر(يدوب يدبلو)
4. ثم توضع اللحمة وعليها جوزة الطيب والبهارات والملح ونسيبها لغاية ما تغمق
(ونخليها تتلسع شوية علشان تبقى ريحتها زى المشوية)
5. نحط عليها عصير الطماطم المتصفى ونتركها حتى تتسبك تماماً
6. تسلق المكرونة وتصفى جيداًووتقلب جيداً مع الخليط السابق
(ويترك جزء من الخلطة لتغطية الوجة)
7. وتوضع فى الفرن حتى يحمر وجهها.
----------------------
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المقادير
1/4ك لحمة مفرومة
1/2ك مكرونة قلم
1ك طماطم
2 بصلة كبيرة
2فلفل اخضر رومى كبير
ملعقة سمنة+1/4كوب زيت
ملح +فلفل اسمر + سنة بهارات + سنة جوزة الطيب
+شطة (حسب الرغبة)
الطريقة
1. يفرم البصل فرماً ناعماً
2. يوضع البصل وعلية فلفل اسود بدون سمنة الى ان تجف مية البصل
3. ثم يوضع الزيت والسمن والفلفل الاخضر(يدوب يدبلو)
4. ثم توضع اللحمة وعليها جوزة الطيب والبهارات والملح ونسيبها لغاية ما تغمق
(ونخليها تتلسع شوية علشان تبقى ريحتها زى المشوية)
5. نحط عليها عصير الطماطم المتصفى ونتركها حتى تتسبك تماماً
6. تسلق المكرونة وتصفى جيداًووتقلب جيداً مع الخليط السابق
(ويترك جزء من الخلطة لتغطية الوجة)
7. وتوضع فى الفرن حتى يحمر وجهها.
ضوء القمر- عضو مميز
- الجنس :
عدد المساهمات : 1597
نقاط : 2063
تاريخ التسجيل : 09/09/2012
رد: طاجن المكرونة باللحم المفرومة
سلمتى وشكرا لكى ضوء القمر
امة الرحمن- عضو مميز
- الجنس :
عدد المساهمات : 1910
نقاط : 2384
تاريخ التسجيل : 21/08/2012
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:24 pm من طرف fola
» د. شريف الصفتى عالم الكيمياء المصرى النابغة
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:05 pm من طرف هدى من الله
» قصة سيدنا عزير
الإثنين نوفمبر 14, 2016 11:15 am من طرف سجدة
» ** قصة أبيار على **
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:58 am من طرف بهيرة
» خلو المكان ومرارة الغياب !!!
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:48 am من طرف هدى من الله
» يا حلاوة اللوبيا والارز بالشعرية
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:08 am من طرف بسملة
» طريقة عمل القراقيش المقرمشة و الهشة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:07 am من طرف هدى من الله
» إعجاز بناء الكعبة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:43 am من طرف روز
» صفات اليهود فى القرآن الكريم
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:42 am من طرف هدى من الله