بحـث
سحابة الكلمات الدلالية
المواضيع الأخيرة
نوفمبر 2024
الإثنين | الثلاثاء | الأربعاء | الخميس | الجمعة | السبت | الأحد |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
هدى من الله | ||||
لولو حسن | ||||
روز | ||||
هنا سيد | ||||
توتى بدر | ||||
fola | ||||
روضة البدر | ||||
ام دهب و مصطفى | ||||
امة الرحمن | ||||
لولا |
طريقة عمل الرقاق
4 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
طريقة عمل الرقاق
طريقة عمل الرقاق
---------------
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المقادير:
-12 قطعه رقاق.
-1كيلو لحمه مفروم احمر.
-2بصله متوسطه مفرومه جيدا.
-ملح وفلفل اسمر حسب المذاق (2ملعه ملح صغيره,1ملعقه فلفل اسمر صغنونه برده).
-1ملعقه سمن بلدي او زبده صفراء كبيره +3ملعق زيت زره او عباد الشمس.
-1 لتر شوربه ساخنه اي نوع شوربه.
>>>>صنيه مستديره لعمل الرقاق.
الطريقه :
- نعصج اللحمه المفرومه .. البصله المفرومه علي ملعقه سمن بلدي كبيره حتي تصبح لونها اصفر دهبي ونضع كيلو اللحمه المفرومة و نقلب فيها ونضع الملح والفلفل معاها ونتركها حتى تستوي حوالى ربع ساعه .
--نجيب الصينية اللي هانعمل فيها الرقاق وندهنها بالسمن
-نسخن الشوربه
-نمسك الرقاق و نغطس أول واحدة في الشوربه من غير ما تلين و نحطها في الصينية
و ندهنها بالسمنة أو نقطع عليها قطع صغيرة من الزبدة و بعدين نعمل طبقات تانية من الرقاق
بنفس الطريقة حوالي 6طبقات و نفرد فوقه طبقة من اللحم المعصج و بعدين نضع فوقه طبقات
تانية من الرقاق بنفس الطريقة ( نسقيه بالمرقة و نحطه و بعدين ندهنه بالسمنة)
و ندهن الوجه بالسمنة جيدا
-ندخله فرن متوسط الحرارة حتى يصبح لونه ذهبي .
---------------
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المقادير:
-12 قطعه رقاق.
-1كيلو لحمه مفروم احمر.
-2بصله متوسطه مفرومه جيدا.
-ملح وفلفل اسمر حسب المذاق (2ملعه ملح صغيره,1ملعقه فلفل اسمر صغنونه برده).
-1ملعقه سمن بلدي او زبده صفراء كبيره +3ملعق زيت زره او عباد الشمس.
-1 لتر شوربه ساخنه اي نوع شوربه.
>>>>صنيه مستديره لعمل الرقاق.
الطريقه :
- نعصج اللحمه المفرومه .. البصله المفرومه علي ملعقه سمن بلدي كبيره حتي تصبح لونها اصفر دهبي ونضع كيلو اللحمه المفرومة و نقلب فيها ونضع الملح والفلفل معاها ونتركها حتى تستوي حوالى ربع ساعه .
--نجيب الصينية اللي هانعمل فيها الرقاق وندهنها بالسمن
-نسخن الشوربه
-نمسك الرقاق و نغطس أول واحدة في الشوربه من غير ما تلين و نحطها في الصينية
و ندهنها بالسمنة أو نقطع عليها قطع صغيرة من الزبدة و بعدين نعمل طبقات تانية من الرقاق
بنفس الطريقة حوالي 6طبقات و نفرد فوقه طبقة من اللحم المعصج و بعدين نضع فوقه طبقات
تانية من الرقاق بنفس الطريقة ( نسقيه بالمرقة و نحطه و بعدين ندهنه بالسمنة)
و ندهن الوجه بالسمنة جيدا
-ندخله فرن متوسط الحرارة حتى يصبح لونه ذهبي .
لولو حسن- عضو فضى
- الجنس :
عدد المساهمات : 3860
نقاط : 5498
تاريخ التسجيل : 26/07/2012
العمر : 55
رد: طريقة عمل الرقاق
شكرا لكى لولو حسن
لولا- عضو مميز
- الجنس :
عدد المساهمات : 1873
نقاط : 2461
تاريخ التسجيل : 27/07/2012
شمعة الامل- عضو مميز
- الجنس :
عدد المساهمات : 1825
نقاط : 2259
تاريخ التسجيل : 26/08/2012
مواضيع مماثلة
» طريقة عمل الرقاق المصري
» * صينية الرقاق *
» خطوات عمل خبز الرقاق الطري
» الرقاق باللحمة المفرومة
» صينية الرقاق باللحمة المفرومة
» * صينية الرقاق *
» خطوات عمل خبز الرقاق الطري
» الرقاق باللحمة المفرومة
» صينية الرقاق باللحمة المفرومة
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:24 pm من طرف fola
» د. شريف الصفتى عالم الكيمياء المصرى النابغة
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:05 pm من طرف هدى من الله
» قصة سيدنا عزير
الإثنين نوفمبر 14, 2016 11:15 am من طرف سجدة
» ** قصة أبيار على **
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:58 am من طرف بهيرة
» خلو المكان ومرارة الغياب !!!
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:48 am من طرف هدى من الله
» يا حلاوة اللوبيا والارز بالشعرية
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:08 am من طرف بسملة
» طريقة عمل القراقيش المقرمشة و الهشة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:07 am من طرف هدى من الله
» إعجاز بناء الكعبة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:43 am من طرف روز
» صفات اليهود فى القرآن الكريم
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:42 am من طرف هدى من الله