بحـث
سحابة الكلمات الدلالية
المواضيع الأخيرة
أكتوبر 2024
الإثنين | الثلاثاء | الأربعاء | الخميس | الجمعة | السبت | الأحد |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 |
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
هدى من الله | ||||
لولو حسن | ||||
روز | ||||
هنا سيد | ||||
توتى بدر | ||||
fola | ||||
روضة البدر | ||||
ام دهب و مصطفى | ||||
امة الرحمن | ||||
لولا |
الكرواسون الايطالى
4 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
الكرواسون الايطالى
الكرواسون الايطالي
======
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
* المقادير:
260 جرام دقيق حوالي 2 كوب مش مليانين
165 جرام زبده . .تقسم 3 أجزاء 25 جم و الجزء الباقي نصفين 70 جم و 70 جم
50 جرام سكر حوالي ملعقتين ونصف
نصف قطعة خميره..حوالي 15 أو20 جرام
لبن 85 مل
بذرة ملح
50مم ماء.تقريبا نصف كوب
دقيق حوالي 6 ملاعق للشغل..
* التحضير:
1- خميره في ملعقة ميه دافيه وشوية سكر ونتركها تتخمر
2- نضع السكر+الملح+ 2 ملعقة لبن .......وندوبهم
3- ونضع اللبن الباقي + 25جم زبده +50مم ماء على النار لحد ما الزبده تسيح
ونضع فوقهم ا الخطوه رقم..2..(السكر و الملح الدايبين في اللبن)
4- نعجن بيهم الدقيق كويس ونضيف الخميره أيضا ونعجنهم كويس
ونتركها لتتخمر في مكان دافئ. ساعه تقريبا
5- بعد كده نجيب الحاجه الخشبه اللي هنفرد عليها العجينه
ونغطيها بورقة زبده ونلزقها
6- وبعدين نرش عليها دقيق ونفرد العجينه عليها ونرش عليها شويه دقيق
7- ونغطيها ونحطها في الفريزر لمدة ثلث ساعه أو في الثلاجه لمدة ساعه
8- وبعد كده نلمها بايدينا ونفردها عادي تاني بالدقيق و بيكون تحتها دقيق
9-وبنحضر 70 جم الزبده بتكون بره الثلاجه قبلهابحوالي 20 دقيقه
أو نصف ساعه المهم انها بتبقي سايحه شكل الكريمه كده
ونفردها على العجينه بسكينه مثلا ..زي ما تحبي
ومنجبش الزبده على الحروف..
10- نطبقها ونرش عليها شويه دقيق ونغطيها
ونضعها في الفريزر لمده20 دقيقه أو في الثلاجه لمده ساعه
ونجيبها من الثلاجه ونفردها ونضع الزبده الباقيه ونطبقها
ونرش عليها دقيق ونضعها في الثلاجه لمدة ساعه
أو في الفريزر لمدة ثلث ساعه أو نصف ساعه
ونطلعها من الثلاجه ونفردها بالدقيق بردو عادي ونقطعها ونبتدي نشكلها حسب الرغبه
وقطعناه مثلثات .. بنضع المربي قريب من قاعدة المثلث
بنلف المثلث من جهة القاعده الى ان نصل الى قمة ويبرم علي شكل كرواسون
ونحشيها أما مربه أو عجوه زي ما تحبي ونتركها لترتفع
وبعدين نجيب صفار بيضه ونضع عليها ملعقة ماء ونقلبهم
وندهن .. وش الكرواسون بفرشه
* الخبز:
تدخل فرن علي درجة حرارة 200 لمدة 20 دقيقة او حتي اكتساب اللون الذهبي
======
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
* المقادير:
260 جرام دقيق حوالي 2 كوب مش مليانين
165 جرام زبده . .تقسم 3 أجزاء 25 جم و الجزء الباقي نصفين 70 جم و 70 جم
50 جرام سكر حوالي ملعقتين ونصف
نصف قطعة خميره..حوالي 15 أو20 جرام
لبن 85 مل
بذرة ملح
50مم ماء.تقريبا نصف كوب
دقيق حوالي 6 ملاعق للشغل..
* التحضير:
1- خميره في ملعقة ميه دافيه وشوية سكر ونتركها تتخمر
2- نضع السكر+الملح+ 2 ملعقة لبن .......وندوبهم
3- ونضع اللبن الباقي + 25جم زبده +50مم ماء على النار لحد ما الزبده تسيح
ونضع فوقهم ا الخطوه رقم..2..(السكر و الملح الدايبين في اللبن)
4- نعجن بيهم الدقيق كويس ونضيف الخميره أيضا ونعجنهم كويس
ونتركها لتتخمر في مكان دافئ. ساعه تقريبا
5- بعد كده نجيب الحاجه الخشبه اللي هنفرد عليها العجينه
ونغطيها بورقة زبده ونلزقها
6- وبعدين نرش عليها دقيق ونفرد العجينه عليها ونرش عليها شويه دقيق
7- ونغطيها ونحطها في الفريزر لمدة ثلث ساعه أو في الثلاجه لمدة ساعه
8- وبعد كده نلمها بايدينا ونفردها عادي تاني بالدقيق و بيكون تحتها دقيق
9-وبنحضر 70 جم الزبده بتكون بره الثلاجه قبلهابحوالي 20 دقيقه
أو نصف ساعه المهم انها بتبقي سايحه شكل الكريمه كده
ونفردها على العجينه بسكينه مثلا ..زي ما تحبي
ومنجبش الزبده على الحروف..
10- نطبقها ونرش عليها شويه دقيق ونغطيها
ونضعها في الفريزر لمده20 دقيقه أو في الثلاجه لمده ساعه
ونجيبها من الثلاجه ونفردها ونضع الزبده الباقيه ونطبقها
ونرش عليها دقيق ونضعها في الثلاجه لمدة ساعه
أو في الفريزر لمدة ثلث ساعه أو نصف ساعه
ونطلعها من الثلاجه ونفردها بالدقيق بردو عادي ونقطعها ونبتدي نشكلها حسب الرغبه
وقطعناه مثلثات .. بنضع المربي قريب من قاعدة المثلث
بنلف المثلث من جهة القاعده الى ان نصل الى قمة ويبرم علي شكل كرواسون
ونحشيها أما مربه أو عجوه زي ما تحبي ونتركها لترتفع
وبعدين نجيب صفار بيضه ونضع عليها ملعقة ماء ونقلبهم
وندهن .. وش الكرواسون بفرشه
* الخبز:
تدخل فرن علي درجة حرارة 200 لمدة 20 دقيقة او حتي اكتساب اللون الذهبي
روضة البدر- عضو برونزى
- الجنس :
عدد المساهمات : 2133
نقاط : 3117
تاريخ التسجيل : 01/12/2012
رد: الكرواسون الايطالى
ياجماله يا جماله
شكرا روضة البدر
شكرا روضة البدر
ام دهب و مصطفى- عضو برونزى
- الجنس :
عدد المساهمات : 2052
نقاط : 2812
تاريخ التسجيل : 08/02/2013
رد: الكرواسون الايطالى
حلو قوى
شكرا روضة البدر
شكرا روضة البدر
توتى بدر- عضو برونزى
- الجنس :
عدد المساهمات : 2305
نقاط : 3183
تاريخ التسجيل : 28/08/2012
رد: الكرواسون الايطالى
شكله لذيذذذذذذذذذذذذذ
شكرا روضة البدر
شكرا روضة البدر
انوار- عضو نشيط
- الجنس :
عدد المساهمات : 611
نقاط : 665
تاريخ التسجيل : 23/09/2013
مواضيع مماثلة
» عمل الكرواسون الفرنسي
» طريقة عمل الكرواسون بالشيكولاته
» * الخبز الايطالى *
» البيتزا الايطالى
» طريقة جميلة لتشكيل الكرواسون
» طريقة عمل الكرواسون بالشيكولاته
» * الخبز الايطالى *
» البيتزا الايطالى
» طريقة جميلة لتشكيل الكرواسون
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:24 pm من طرف fola
» د. شريف الصفتى عالم الكيمياء المصرى النابغة
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:05 pm من طرف هدى من الله
» قصة سيدنا عزير
الإثنين نوفمبر 14, 2016 11:15 am من طرف سجدة
» ** قصة أبيار على **
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:58 am من طرف بهيرة
» خلو المكان ومرارة الغياب !!!
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:48 am من طرف هدى من الله
» يا حلاوة اللوبيا والارز بالشعرية
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:08 am من طرف بسملة
» طريقة عمل القراقيش المقرمشة و الهشة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:07 am من طرف هدى من الله
» إعجاز بناء الكعبة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:43 am من طرف روز
» صفات اليهود فى القرآن الكريم
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:42 am من طرف هدى من الله