بحـث
سحابة الكلمات الدلالية
المواضيع الأخيرة
نوفمبر 2024
الإثنين | الثلاثاء | الأربعاء | الخميس | الجمعة | السبت | الأحد |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
هدى من الله | ||||
لولو حسن | ||||
روز | ||||
هنا سيد | ||||
توتى بدر | ||||
fola | ||||
روضة البدر | ||||
ام دهب و مصطفى | ||||
امة الرحمن | ||||
لولا |
الارز البخارى بالدجاج
2 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
الارز البخارى بالدجاج
الارز البخارى بالدجاج
====
المقادير:
نصف كيلو ارز بسمتى
دجاجة مقطعة اربعة وزنها حوالى كيلو ونص
كوب عصير طماطم
ملعقتين كبار صلصة
بهار حب(حبهان ..ورق لورو..قرفة اعواد)
بهار ناعم (م.ص كمون...ملعقة بهار كبسة ...فلفل اسمر ..رشة كارى خفيفة..بهار دجاج ..ملح)
زيت
بصلة مبشورة كبيرة ..فص توم مقطع
جزرتين كبار مبشورين
الطريقة:
نتبل الدجاج قبلها بيوم وده اختيارى بس بيعطى طعم اجمل لو الوقت لايسمح تتبل ونشتغل مباشرة
التتبيلة عبارة عن بصل مبشور - ملح - بهار دجاج - بهار حب - زنجبيل كارى - فلفل - كمون -عصير ليمونة وبحط تحت الجلد ومن برة
بعد كدة اضع بالقدر زيت وانزل علية بالدحاج وبقايا البصل من التتبيلة والبهارات الحب ونشوح الفراخ كويس
وبعدها نضع الطماطم المعصورة والصلصة ونقلبها وننزل بالبهارات الناعمة والجزر ونتركها حتى تتسبك
بعدها نزودها ماء ساخن ولما تنضج الدجاجة ارفعها واضع الارز واقلب واغطيه بالماء ونتركة اول ماينشف الماء نخفض النار
ونضع شياطة الارز ونضع قطع الفراخ فوق الارز ونغطى الحلة من فوق بفويل ونضع الغطا ونتركها حوالى ربع ساعة
وبعدها نطفى النار
ويترك خمس دقائق ويقدم ويزين بالزبيب ولو يوجد مكسرات نضعها والجزر المبشور المشوح بالزيت
مقترحات التقديم :قدمتة مع سلطة الدقوس
ملحوظات :
***الارز ننقعه نص ساعة بماء ساخن وملح وملعقة خل
***الزبيب نسلقة واول ماتغلى الماء يبرد ونعصره من الماء جبدا وبعدها نحمرة بزيت
***طريقة الدقوس:
3طماطم ..فلفل حار اخضر...رشة شطة ..فصين توم وتضرب بالكبة
***الدجاج ممكن قبل التقديم ندهنة بخليط عبارة عن ملعقة زبادى عصرة ليمون خل ملعقة صغيرة رشة ملح وبهار دجاج
و ملعقة صغيرة كاتشاب ..كارى
وندخلها تحت الشواية وبعد خروجها نعمل فحمة واطفيها بزيت ونغطى بتكون الاكلة ألذ
وبالهنا والشفا
====
المقادير:
نصف كيلو ارز بسمتى
دجاجة مقطعة اربعة وزنها حوالى كيلو ونص
كوب عصير طماطم
ملعقتين كبار صلصة
بهار حب(حبهان ..ورق لورو..قرفة اعواد)
بهار ناعم (م.ص كمون...ملعقة بهار كبسة ...فلفل اسمر ..رشة كارى خفيفة..بهار دجاج ..ملح)
زيت
بصلة مبشورة كبيرة ..فص توم مقطع
جزرتين كبار مبشورين
الطريقة:
نتبل الدجاج قبلها بيوم وده اختيارى بس بيعطى طعم اجمل لو الوقت لايسمح تتبل ونشتغل مباشرة
التتبيلة عبارة عن بصل مبشور - ملح - بهار دجاج - بهار حب - زنجبيل كارى - فلفل - كمون -عصير ليمونة وبحط تحت الجلد ومن برة
بعد كدة اضع بالقدر زيت وانزل علية بالدحاج وبقايا البصل من التتبيلة والبهارات الحب ونشوح الفراخ كويس
وبعدها نضع الطماطم المعصورة والصلصة ونقلبها وننزل بالبهارات الناعمة والجزر ونتركها حتى تتسبك
بعدها نزودها ماء ساخن ولما تنضج الدجاجة ارفعها واضع الارز واقلب واغطيه بالماء ونتركة اول ماينشف الماء نخفض النار
ونضع شياطة الارز ونضع قطع الفراخ فوق الارز ونغطى الحلة من فوق بفويل ونضع الغطا ونتركها حوالى ربع ساعة
وبعدها نطفى النار
ويترك خمس دقائق ويقدم ويزين بالزبيب ولو يوجد مكسرات نضعها والجزر المبشور المشوح بالزيت
مقترحات التقديم :قدمتة مع سلطة الدقوس
ملحوظات :
***الارز ننقعه نص ساعة بماء ساخن وملح وملعقة خل
***الزبيب نسلقة واول ماتغلى الماء يبرد ونعصره من الماء جبدا وبعدها نحمرة بزيت
***طريقة الدقوس:
3طماطم ..فلفل حار اخضر...رشة شطة ..فصين توم وتضرب بالكبة
***الدجاج ممكن قبل التقديم ندهنة بخليط عبارة عن ملعقة زبادى عصرة ليمون خل ملعقة صغيرة رشة ملح وبهار دجاج
و ملعقة صغيرة كاتشاب ..كارى
وندخلها تحت الشواية وبعد خروجها نعمل فحمة واطفيها بزيت ونغطى بتكون الاكلة ألذ
وبالهنا والشفا
رد: الارز البخارى بالدجاج
عملته وكان حلو قووووى
بس دهون الفرخة نزلت عليه
ممكن نشوح الفرخة من غير ما نحط زيت فى الاول ونكمل عادى احسن
علشان الدهون
شكرا هدى
بس دهون الفرخة نزلت عليه
ممكن نشوح الفرخة من غير ما نحط زيت فى الاول ونكمل عادى احسن
علشان الدهون
شكرا هدى
توتى بدر- عضو برونزى
- الجنس :
عدد المساهمات : 2305
نقاط : 3183
تاريخ التسجيل : 28/08/2012
مواضيع مماثلة
» الامام الجليل البخارى ... امير اهل الحديث
» * الشعيريه بالدجاج *
» * تشريب بالدجاج *
» مسقعة بالدجاج
» ارز معمر بالدجاج
» * الشعيريه بالدجاج *
» * تشريب بالدجاج *
» مسقعة بالدجاج
» ارز معمر بالدجاج
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:24 pm من طرف fola
» د. شريف الصفتى عالم الكيمياء المصرى النابغة
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:05 pm من طرف هدى من الله
» قصة سيدنا عزير
الإثنين نوفمبر 14, 2016 11:15 am من طرف سجدة
» ** قصة أبيار على **
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:58 am من طرف بهيرة
» خلو المكان ومرارة الغياب !!!
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:48 am من طرف هدى من الله
» يا حلاوة اللوبيا والارز بالشعرية
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:08 am من طرف بسملة
» طريقة عمل القراقيش المقرمشة و الهشة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:07 am من طرف هدى من الله
» إعجاز بناء الكعبة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:43 am من طرف روز
» صفات اليهود فى القرآن الكريم
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:42 am من طرف هدى من الله