بحـث
سحابة الكلمات الدلالية
المواضيع الأخيرة
نوفمبر 2024
الإثنين | الثلاثاء | الأربعاء | الخميس | الجمعة | السبت | الأحد |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
هدى من الله | ||||
لولو حسن | ||||
روز | ||||
هنا سيد | ||||
توتى بدر | ||||
fola | ||||
روضة البدر | ||||
ام دهب و مصطفى | ||||
امة الرحمن | ||||
لولا |
خبز التاميس السعودى
4 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
خبز التاميس السعودى
خبز التاميس السعودى
===
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المقادير:
4 كوب دقيق
قطعةخميرة بيرة حجم عين الجمل اللى بقشرها او خميرة فورية كيس
2 معلقة سمن بلدى و2 معلقة زيت درة
كوب ماء دافي للعجن قابل للزيادة او النقصان حسب الدقيق
معلقة سكر وربع معلقة ملح صغيرة
الطريقة
اولا ندوب الخميرة فى معلقة سكر لحد ماتسيل نضيف لها شوية ماية دافية زى دمعة العين ونغطى عليها لحد ماتخمر
وننخل الدقيق ونضيفله ربع معلقة الملح
نضيف الخميرة للدقيق مع معلقتين السمن البلدى ومعلقتين الزيت
ونقلب بالمعلقة او باطراف صوابعك الي ان تتجانس مع الدقيق
اضيف الماية تدريجيا اثناء العجن الي ان تصبح العجينة سهلة فى ايدك
واهم سبب لنجاح العجينة نوع الخميرة والعجن الجيد
تعجنى لما تلاقى مافيش عجين فى ايدك تعرفى ان العجينة ناجحة ونتيجتها هتكون هايلة
بعد العجن تغطيها لمده نص ساعة
تبداي بتقريص العيش الحجم اللى يناسب صنيتك
وناخد واحدة من اللى قرصناهم ونفردها فى الصنية ونجيب الشوكة نشكشها عشان مايرتفعش
بعد مانخلص الكمية نغطيها قليلا ثم نسخن الفرن وندخله علي اعلي درجه حرارة
===
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المقادير:
4 كوب دقيق
قطعةخميرة بيرة حجم عين الجمل اللى بقشرها او خميرة فورية كيس
2 معلقة سمن بلدى و2 معلقة زيت درة
كوب ماء دافي للعجن قابل للزيادة او النقصان حسب الدقيق
معلقة سكر وربع معلقة ملح صغيرة
الطريقة
اولا ندوب الخميرة فى معلقة سكر لحد ماتسيل نضيف لها شوية ماية دافية زى دمعة العين ونغطى عليها لحد ماتخمر
وننخل الدقيق ونضيفله ربع معلقة الملح
نضيف الخميرة للدقيق مع معلقتين السمن البلدى ومعلقتين الزيت
ونقلب بالمعلقة او باطراف صوابعك الي ان تتجانس مع الدقيق
اضيف الماية تدريجيا اثناء العجن الي ان تصبح العجينة سهلة فى ايدك
واهم سبب لنجاح العجينة نوع الخميرة والعجن الجيد
تعجنى لما تلاقى مافيش عجين فى ايدك تعرفى ان العجينة ناجحة ونتيجتها هتكون هايلة
بعد العجن تغطيها لمده نص ساعة
تبداي بتقريص العيش الحجم اللى يناسب صنيتك
وناخد واحدة من اللى قرصناهم ونفردها فى الصنية ونجيب الشوكة نشكشها عشان مايرتفعش
بعد مانخلص الكمية نغطيها قليلا ثم نسخن الفرن وندخله علي اعلي درجه حرارة
رد: خبز التاميس السعودى
حلو جدااااااا
ان شاء الله هعمله واجرب
ان شاء الله هعمله واجرب
روضة البدر- عضو برونزى
- الجنس :
عدد المساهمات : 2133
نقاط : 3117
تاريخ التسجيل : 01/12/2012
ابرار محمد- عضو نشيط
- الجنس :
عدد المساهمات : 687
نقاط : 767
تاريخ التسجيل : 23/07/2013
ام دهب و مصطفى- عضو برونزى
- الجنس :
عدد المساهمات : 2052
نقاط : 2812
تاريخ التسجيل : 08/02/2013
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:24 pm من طرف fola
» د. شريف الصفتى عالم الكيمياء المصرى النابغة
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:05 pm من طرف هدى من الله
» قصة سيدنا عزير
الإثنين نوفمبر 14, 2016 11:15 am من طرف سجدة
» ** قصة أبيار على **
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:58 am من طرف بهيرة
» خلو المكان ومرارة الغياب !!!
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:48 am من طرف هدى من الله
» يا حلاوة اللوبيا والارز بالشعرية
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:08 am من طرف بسملة
» طريقة عمل القراقيش المقرمشة و الهشة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:07 am من طرف هدى من الله
» إعجاز بناء الكعبة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:43 am من طرف روز
» صفات اليهود فى القرآن الكريم
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:42 am من طرف هدى من الله