بحـث
سحابة الكلمات الدلالية
المواضيع الأخيرة
نوفمبر 2024
الإثنين | الثلاثاء | الأربعاء | الخميس | الجمعة | السبت | الأحد |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
هدى من الله | ||||
لولو حسن | ||||
روز | ||||
هنا سيد | ||||
توتى بدر | ||||
fola | ||||
روضة البدر | ||||
ام دهب و مصطفى | ||||
امة الرحمن | ||||
لولا |
*مكرونة نجرسكو *
5 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
*مكرونة نجرسكو *
* مكرونه نجرسكو *
********
المقادير
******
# كيس مكرونه اسباجتى نصف كيلو
# نصف كيلو فراخ بانيه شرائح
# جزره مبشوره + بصله شرائح + فلفلتين شرائح
# خمس ملاعق دقيق للباشميل
# كوبين شوربه + كوبين لبن للباشميل
# اربع معالق سمن للباشميل
# ملح وفلفل وكركم وقليل قرفه
الطريقه
*****
اولا / / المكرونه
نسلق المكرونه كويس فى ماء مغلى جيدا بملح للتمليح ومعلقه زيت علشان متلزقش
ثانيا / / الفراخ
نحضر طاسه واسعه ونحط فيها معلقه سمن ولما تقدح نحط البصل يتشوح ثم الفلفل الخضر ثم الجزر المبشور ونضيف التوابل اممممممممممم شامين ريحتها حلوه قوى .. وبعد كدا هنحط الفراخ ونقلب كويس ولما تنشف هزود نصف كوب ماء وبعد الغليان اوطى عليها علشان تستوى وتنشف من الصوص بتاعها
ثالثا / / الباشميل
هنحط السمن ولما يقدح هنزل بالدقيق واقلب كويس لما يبقى لونه ذهبى فاتح او بيج هشيله من ع النار وانزل بخليط الشوربه واللبن تدريجيا واضرب بالمضرب علشان ميكلكعش
بعد كده هرفعه تانى ع النار واضيف بيضه وملح وفلفل ومكعبين ماجى واضرب كويس لحد لما يكون قوامه متماسك
ملحوظه ::
علشان يكون الباشميل حلو اتأكدى ان قوامه مناسب و مش تقيل علشان هو بيتقل اكتر بعد السوا
## هنجهز صينيه مقاس 28 ونبطنها بمعلقتين باشميل ونحط نصف كميه المكرونه ثم خلطه الفراخ ثم باقى كميه المكرونه ثم الباشميل
تدخل الفرن للسواء ولما الوش يشد بنمسحه بحذر بمعلقه سمن ونوزعها كويس بظهر المعلقه علشان بتدى نتيجه حلوه قوى فى التحمير
# تترك لتهدأ علشان لما تبرد متفكش عند التقطيع
********
المقادير
******
# كيس مكرونه اسباجتى نصف كيلو
# نصف كيلو فراخ بانيه شرائح
# جزره مبشوره + بصله شرائح + فلفلتين شرائح
# خمس ملاعق دقيق للباشميل
# كوبين شوربه + كوبين لبن للباشميل
# اربع معالق سمن للباشميل
# ملح وفلفل وكركم وقليل قرفه
الطريقه
*****
اولا / / المكرونه
نسلق المكرونه كويس فى ماء مغلى جيدا بملح للتمليح ومعلقه زيت علشان متلزقش
ثانيا / / الفراخ
نحضر طاسه واسعه ونحط فيها معلقه سمن ولما تقدح نحط البصل يتشوح ثم الفلفل الخضر ثم الجزر المبشور ونضيف التوابل اممممممممممم شامين ريحتها حلوه قوى .. وبعد كدا هنحط الفراخ ونقلب كويس ولما تنشف هزود نصف كوب ماء وبعد الغليان اوطى عليها علشان تستوى وتنشف من الصوص بتاعها
ثالثا / / الباشميل
هنحط السمن ولما يقدح هنزل بالدقيق واقلب كويس لما يبقى لونه ذهبى فاتح او بيج هشيله من ع النار وانزل بخليط الشوربه واللبن تدريجيا واضرب بالمضرب علشان ميكلكعش
بعد كده هرفعه تانى ع النار واضيف بيضه وملح وفلفل ومكعبين ماجى واضرب كويس لحد لما يكون قوامه متماسك
ملحوظه ::
علشان يكون الباشميل حلو اتأكدى ان قوامه مناسب و مش تقيل علشان هو بيتقل اكتر بعد السوا
## هنجهز صينيه مقاس 28 ونبطنها بمعلقتين باشميل ونحط نصف كميه المكرونه ثم خلطه الفراخ ثم باقى كميه المكرونه ثم الباشميل
تدخل الفرن للسواء ولما الوش يشد بنمسحه بحذر بمعلقه سمن ونوزعها كويس بظهر المعلقه علشان بتدى نتيجه حلوه قوى فى التحمير
# تترك لتهدأ علشان لما تبرد متفكش عند التقطيع
ام دهب و مصطفى- عضو برونزى
- الجنس :
عدد المساهمات : 2052
نقاط : 2812
تاريخ التسجيل : 08/02/2013
رد: *مكرونة نجرسكو *
حلوة قوى
ان شاء الله هعملها
شكرااااا
ان شاء الله هعملها
شكرااااا
خديجة- عضو فعال
- الجنس :
عدد المساهمات : 280
نقاط : 308
تاريخ التسجيل : 30/08/2014
رد: *مكرونة نجرسكو *
نفسى اعملها
ان شاء الله هعملها
ان شاء الله هعملها
بسملة- عضو نشيط
- الجنس :
عدد المساهمات : 878
نقاط : 934
تاريخ التسجيل : 30/05/2013
رد: *مكرونة نجرسكو *
حلوووووووووووووة
شكرا ام دهب ومصطفى
شكرا ام دهب ومصطفى
لولا- عضو مميز
- الجنس :
عدد المساهمات : 1873
نقاط : 2461
تاريخ التسجيل : 27/07/2012
رد: *مكرونة نجرسكو *
كذا مرة انوى اعملها وبنسى
فداء الاسلام- عضو نشيط
- الجنس :
عدد المساهمات : 950
نقاط : 1032
تاريخ التسجيل : 24/03/2013
مواضيع مماثلة
» طريقة عمل مكرونة نجرسكو بالبشاميل
» نجرسكو الجمبرى.. الشيف يسرى
» * مكرونة بشاميل *
» صينية مكرونة بالبشاميل
» مكرونة بالدجاج والبشاميل
» نجرسكو الجمبرى.. الشيف يسرى
» * مكرونة بشاميل *
» صينية مكرونة بالبشاميل
» مكرونة بالدجاج والبشاميل
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:24 pm من طرف fola
» د. شريف الصفتى عالم الكيمياء المصرى النابغة
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:05 pm من طرف هدى من الله
» قصة سيدنا عزير
الإثنين نوفمبر 14, 2016 11:15 am من طرف سجدة
» ** قصة أبيار على **
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:58 am من طرف بهيرة
» خلو المكان ومرارة الغياب !!!
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:48 am من طرف هدى من الله
» يا حلاوة اللوبيا والارز بالشعرية
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:08 am من طرف بسملة
» طريقة عمل القراقيش المقرمشة و الهشة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:07 am من طرف هدى من الله
» إعجاز بناء الكعبة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:43 am من طرف روز
» صفات اليهود فى القرآن الكريم
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:42 am من طرف هدى من الله