بحـث
سحابة الكلمات الدلالية
المواضيع الأخيرة
نوفمبر 2024
الإثنين | الثلاثاء | الأربعاء | الخميس | الجمعة | السبت | الأحد |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
هدى من الله | ||||
لولو حسن | ||||
روز | ||||
هنا سيد | ||||
توتى بدر | ||||
fola | ||||
روضة البدر | ||||
ام دهب و مصطفى | ||||
امة الرحمن | ||||
لولا |
كفتة مقلية بالبقسماط والبيض
2 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
كفتة مقلية بالبقسماط والبيض
كفتة مقلية بالبقسماط والبيض
===
المقادير
********
* نصف كيلو صغير لحم مفروم ناعم
* 2 بصله كبيره مبشوره
* نصف معلقه فلفل اسود
* ربع معلقة ملح ( حسب الرغبة )
* 1 بيضه كامله
* 2 معلقه بقسماط
الطريقة
*******
* نضع البصل مع الملح والفلفل فى بوله ونعجنهم جيدا
* نضيف اللحم المفروم على الخليط السابق ونعجنهم لتمام التجانس
* نضيف البيضه والبقسماط ونعجن تااااااااانى للتجانس
* نحضر صينية ( مقاس 28 ) ونبطنها بالسمن
* نبدا بعمل اصابع الكفتة على سيخ او معلقه خشبية بعد مسحها بنقطة زيت علشان متلزقش
* نرصها فى الصينيه وندخلها الفرن للسواء لمدة من 30 الى 40 دقيقة
* بعد ما تستوى تدخن بقطعه فحم توضع فى ورقه فويل ( الومنيوم ) داخل الصينيه مع وضع قطعه سمن صغيره عليها علشان تدخن ونغطيها علشان الريحه تبقى جامدة
وده شكلها وبالهنا
** يسخن الفرن مسبقا
** يتم عمل الكفتة طويلة وسميكة لانها هتكش عند القلى
===
المقادير
********
* نصف كيلو صغير لحم مفروم ناعم
* 2 بصله كبيره مبشوره
* نصف معلقه فلفل اسود
* ربع معلقة ملح ( حسب الرغبة )
* 1 بيضه كامله
* 2 معلقه بقسماط
الطريقة
*******
* نضع البصل مع الملح والفلفل فى بوله ونعجنهم جيدا
* نضيف اللحم المفروم على الخليط السابق ونعجنهم لتمام التجانس
* نضيف البيضه والبقسماط ونعجن تااااااااانى للتجانس
* نحضر صينية ( مقاس 28 ) ونبطنها بالسمن
* نبدا بعمل اصابع الكفتة على سيخ او معلقه خشبية بعد مسحها بنقطة زيت علشان متلزقش
* نرصها فى الصينيه وندخلها الفرن للسواء لمدة من 30 الى 40 دقيقة
* بعد ما تستوى تدخن بقطعه فحم توضع فى ورقه فويل ( الومنيوم ) داخل الصينيه مع وضع قطعه سمن صغيره عليها علشان تدخن ونغطيها علشان الريحه تبقى جامدة
وده شكلها وبالهنا
** يسخن الفرن مسبقا
** يتم عمل الكفتة طويلة وسميكة لانها هتكش عند القلى
رد: كفتة مقلية بالبقسماط والبيض
حلوة قوى
عايزة طبق
عايزة طبق
توتى بدر- عضو برونزى
- الجنس :
عدد المساهمات : 2305
نقاط : 3183
تاريخ التسجيل : 28/08/2012
رد: كفتة مقلية بالبقسماط والبيض
شكرا لمرورك الجميل توتى بدر
وشوفى حد يعمل الكفتة ويبعت لن طبقين
هههههههههههه
وشوفى حد يعمل الكفتة ويبعت لن طبقين
هههههههههههه
مواضيع مماثلة
» كفتة الدجاج بالبقسماط
» كفتة بطاطس بالبقسماط
» كفتة البطاطس بالبقسماط .. من مطبخى
» حدوتة عم جحا والبيض الدهب .. قصة هادفة
» بيتزا كور مقلية
» كفتة بطاطس بالبقسماط
» كفتة البطاطس بالبقسماط .. من مطبخى
» حدوتة عم جحا والبيض الدهب .. قصة هادفة
» بيتزا كور مقلية
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:24 pm من طرف fola
» د. شريف الصفتى عالم الكيمياء المصرى النابغة
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:05 pm من طرف هدى من الله
» قصة سيدنا عزير
الإثنين نوفمبر 14, 2016 11:15 am من طرف سجدة
» ** قصة أبيار على **
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:58 am من طرف بهيرة
» خلو المكان ومرارة الغياب !!!
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:48 am من طرف هدى من الله
» يا حلاوة اللوبيا والارز بالشعرية
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:08 am من طرف بسملة
» طريقة عمل القراقيش المقرمشة و الهشة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:07 am من طرف هدى من الله
» إعجاز بناء الكعبة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:43 am من طرف روز
» صفات اليهود فى القرآن الكريم
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:42 am من طرف هدى من الله