بحـث
سحابة الكلمات الدلالية
المواضيع الأخيرة
نوفمبر 2024
الإثنين | الثلاثاء | الأربعاء | الخميس | الجمعة | السبت | الأحد |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
هدى من الله | ||||
لولو حسن | ||||
روز | ||||
هنا سيد | ||||
توتى بدر | ||||
fola | ||||
روضة البدر | ||||
ام دهب و مصطفى | ||||
امة الرحمن | ||||
لولا |
طريقه عمل البيكاتا بالمشروم
2 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
طريقه عمل البيكاتا بالمشروم
طريقه عمل البيكاتا بالمشروم
============
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المقادير:
نصف كيلو لحم فيلية <زي البوفتيك>
ربع كيلو عيش الغراب و يستحسن يكون طازة مش معلب<وهو ما يطلق عليه المشروم أو الشمبنيون>
بصلة متوسطة مفرومة
ملح - فلفل اسود
ملعقتين كبيرة كريمة لباني
ملعقتين كبيرة زبدة - خمسة ملاعق كبيرة زيت ذرة
كوب دقيق
الطريقة :
نضع الزبدة مع الزيت في صينية و نحمر فيهم اللحم بعد تتبيله بالملح و الفلفل وتعفيره في الدقيق
ثم نشيل اللحم من الصينية و نشوح فيها البصلة في ما تبقي من الدهن ولو عوزنا نزود زيت كمان
بعد تشويح البصل نضع عليه عيش الغراب< بعد مسحه جيدا بفوطة قطن ناشفة وبعدها نقوم بتقطيعه قطع صغيرة > وعندما يشوح العيش الغراب نضع باقي الدقيق<الذي عفرنا به اللحم> علي الخليط في الصينية ونتأكد انه امتزج جيدا مع البصل و عيش الغراب نضع كوب ماء ثم اللحمة في الصينية حتي يستوي اللحم وممكن نزود مياة اكتر علي حسب سواء اللحمة ثم نضع الكريمة اللباني علي هذا الخليط و ندخله الفرن لتمام التسوية علي درجة حرارة 180 <هذا طبعا والفرن مسخن مسبقا )
============
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المقادير:
نصف كيلو لحم فيلية <زي البوفتيك>
ربع كيلو عيش الغراب و يستحسن يكون طازة مش معلب<وهو ما يطلق عليه المشروم أو الشمبنيون>
بصلة متوسطة مفرومة
ملح - فلفل اسود
ملعقتين كبيرة كريمة لباني
ملعقتين كبيرة زبدة - خمسة ملاعق كبيرة زيت ذرة
كوب دقيق
الطريقة :
نضع الزبدة مع الزيت في صينية و نحمر فيهم اللحم بعد تتبيله بالملح و الفلفل وتعفيره في الدقيق
ثم نشيل اللحم من الصينية و نشوح فيها البصلة في ما تبقي من الدهن ولو عوزنا نزود زيت كمان
بعد تشويح البصل نضع عليه عيش الغراب< بعد مسحه جيدا بفوطة قطن ناشفة وبعدها نقوم بتقطيعه قطع صغيرة > وعندما يشوح العيش الغراب نضع باقي الدقيق<الذي عفرنا به اللحم> علي الخليط في الصينية ونتأكد انه امتزج جيدا مع البصل و عيش الغراب نضع كوب ماء ثم اللحمة في الصينية حتي يستوي اللحم وممكن نزود مياة اكتر علي حسب سواء اللحمة ثم نضع الكريمة اللباني علي هذا الخليط و ندخله الفرن لتمام التسوية علي درجة حرارة 180 <هذا طبعا والفرن مسخن مسبقا )
توتى بدر- عضو برونزى
- الجنس :
عدد المساهمات : 2305
نقاط : 3183
تاريخ التسجيل : 28/08/2012
رد: طريقه عمل البيكاتا بالمشروم
شكرا لكى توتى بدر
سلمت الايادى
سلمت الايادى
رحمة- عضو مميز
- الجنس :
عدد المساهمات : 1643
نقاط : 1891
تاريخ التسجيل : 19/11/2012
مواضيع مماثلة
» البيكاتا بصلصة عيش الغراب
» بيكاتا بالمشروم
» كرات اللحم بالمشروم
» سمك فيليه بالمشروم والطحينة
» أكلات لذيذة بالمشروم
» بيكاتا بالمشروم
» كرات اللحم بالمشروم
» سمك فيليه بالمشروم والطحينة
» أكلات لذيذة بالمشروم
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:24 pm من طرف fola
» د. شريف الصفتى عالم الكيمياء المصرى النابغة
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:05 pm من طرف هدى من الله
» قصة سيدنا عزير
الإثنين نوفمبر 14, 2016 11:15 am من طرف سجدة
» ** قصة أبيار على **
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:58 am من طرف بهيرة
» خلو المكان ومرارة الغياب !!!
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:48 am من طرف هدى من الله
» يا حلاوة اللوبيا والارز بالشعرية
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:08 am من طرف بسملة
» طريقة عمل القراقيش المقرمشة و الهشة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:07 am من طرف هدى من الله
» إعجاز بناء الكعبة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:43 am من طرف روز
» صفات اليهود فى القرآن الكريم
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:42 am من طرف هدى من الله