بحـث
سحابة الكلمات الدلالية
المواضيع الأخيرة
مايو 2024
الإثنين | الثلاثاء | الأربعاء | الخميس | الجمعة | السبت | الأحد |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
هدى من الله | ||||
لولو حسن | ||||
روز | ||||
هنا سيد | ||||
توتى بدر | ||||
fola | ||||
روضة البدر | ||||
ام دهب و مصطفى | ||||
امة الرحمن | ||||
لولا |
* أعواد الجبنة * سناكز
2 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
* أعواد الجبنة * سناكز
* اعواد الجبنة * سناكز
=====
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المقادير
كوب دقيق قمح كامل ( دقيق اسمر ) او مخلوط وان لم يتوفر يبقى دقيق ابيض
كوب جبنة شيدر مبشورة
4 ملاعق زبدة طرية
2 ملعقة زعتر ناشف
نصف ملعقة صغيرة ملح
ملعقة كبيرة لبن او زبادى
الطريقة
فى الكبة يتم وضع الجبنة والزبدة والدقيق ورشة الملح والزعتر ونخلطهم جيدا على سرعة عالية لمدة دقيقة كى تمتزج المقادير وتكون مثل الرمل
وممكن عجنها باليد ولكن لابد من مزج المكونات جيدا
وبعدين
هنضيف الحليب او الزبادى وتعجن حتى تصبح العجينة طرية ومتماسكة ولو احتاجت اضافة ملعقة حليب اخرى حسب نوع الدقيق ضيفى
هنغطيها ونسيبها نصف ساعة ترتاح
هنسخن الفرن على درجة حرارة متوسطة
هنفردها برشة دقيق نفردها مستطيل كبير بسمك 1 سم ونقطعه بالسكينه شرايط طولية
ونرصهم على صوانى مبطنة بورق الزبدة او ورق الخبز ونسيب مسافة بينهم وبس
هنخبزها فى الفرن من 10 دقائق الى 12 دقيقة او حتى تأخذ لون دهبى
ولما تبرد هنحفظها فى علبه محكمه الغلق
=====
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المقادير
كوب دقيق قمح كامل ( دقيق اسمر ) او مخلوط وان لم يتوفر يبقى دقيق ابيض
كوب جبنة شيدر مبشورة
4 ملاعق زبدة طرية
2 ملعقة زعتر ناشف
نصف ملعقة صغيرة ملح
ملعقة كبيرة لبن او زبادى
الطريقة
فى الكبة يتم وضع الجبنة والزبدة والدقيق ورشة الملح والزعتر ونخلطهم جيدا على سرعة عالية لمدة دقيقة كى تمتزج المقادير وتكون مثل الرمل
وممكن عجنها باليد ولكن لابد من مزج المكونات جيدا
وبعدين
هنضيف الحليب او الزبادى وتعجن حتى تصبح العجينة طرية ومتماسكة ولو احتاجت اضافة ملعقة حليب اخرى حسب نوع الدقيق ضيفى
هنغطيها ونسيبها نصف ساعة ترتاح
هنسخن الفرن على درجة حرارة متوسطة
هنفردها برشة دقيق نفردها مستطيل كبير بسمك 1 سم ونقطعه بالسكينه شرايط طولية
ونرصهم على صوانى مبطنة بورق الزبدة او ورق الخبز ونسيب مسافة بينهم وبس
هنخبزها فى الفرن من 10 دقائق الى 12 دقيقة او حتى تأخذ لون دهبى
ولما تبرد هنحفظها فى علبه محكمه الغلق
روضة البدر- عضو برونزى
- الجنس :
عدد المساهمات : 2133
نقاط : 3117
تاريخ التسجيل : 01/12/2012
رد: * أعواد الجبنة * سناكز
حلو قوووووووى
شكرااااااااا
شكرااااااااا
شمعة الامل- عضو مميز
- الجنس :
عدد المساهمات : 1825
نقاط : 2259
تاريخ التسجيل : 26/08/2012
مواضيع مماثلة
» *عمل أعواد الجبنة *
» فطيرة الجبنة
» مربعات الجبنة بحبة البركة
» مكعبات الجبنة الشيدرالمقرمشة
» عمل الجبنة من الفول الصويا
» فطيرة الجبنة
» مربعات الجبنة بحبة البركة
» مكعبات الجبنة الشيدرالمقرمشة
» عمل الجبنة من الفول الصويا
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:24 pm من طرف fola
» د. شريف الصفتى عالم الكيمياء المصرى النابغة
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:05 pm من طرف هدى من الله
» قصة سيدنا عزير
الإثنين نوفمبر 14, 2016 11:15 am من طرف سجدة
» ** قصة أبيار على **
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:58 am من طرف بهيرة
» خلو المكان ومرارة الغياب !!!
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:48 am من طرف هدى من الله
» يا حلاوة اللوبيا والارز بالشعرية
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:08 am من طرف بسملة
» طريقة عمل القراقيش المقرمشة و الهشة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:07 am من طرف هدى من الله
» إعجاز بناء الكعبة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:43 am من طرف روز
» صفات اليهود فى القرآن الكريم
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:42 am من طرف هدى من الله