بحـث
سحابة الكلمات الدلالية
المواضيع الأخيرة
نوفمبر 2024
الإثنين | الثلاثاء | الأربعاء | الخميس | الجمعة | السبت | الأحد |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
هدى من الله | ||||
لولو حسن | ||||
روز | ||||
هنا سيد | ||||
توتى بدر | ||||
fola | ||||
روضة البدر | ||||
ام دهب و مصطفى | ||||
امة الرحمن | ||||
لولا |
ملوخية بالارانب تاكلى صوابعك وراها
+2
توتى بدر
هدى من الله
6 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
ملوخية بالارانب تاكلى صوابعك وراها
ملوخية بالارانب تاكلى صوابعك وراها
======
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
ملوخيه عمايل ايديه وحياة عينية
المقادير
نصف كيلو ملوخية خضراء
ارنب حوالى كيلو ونصف او يزيد قليلا
ارز
شعرية
سمن
ملح وفلفل اسود
ثوم صحيح وثوم مفروم
كسبرة خضراء وكسبرة ناشفة
عصير طماطم
الطريقة
* تقطف الملوخية والكسبرة الخضراء وتوضع فى وعاء وتغسل جيدا ثم توضع فى مصفاة وتغسل كى نزيل كل الاتربة
ثم تترك لينشف الماء جيدا حتى لاتتعجن عند خرطها بالمخرطة او فى الكبة
* يغسل الارنب المقطع غسلا جيدا وينقع فى ماء وخل بعض الوقت
* نغلى ماء فى حلة ونضع فيه ثلاث او اربع فصوص ثوم صحيح و بعض عصير الطماطم وفلفل اسود
* يوضع فيه الارنب.. حتى يستوى ونعرف ذلك بادخال سكين فى لحم الارنب لو دخلت بسهولة يكون استوى
*نعمل أرز بالشعرية فى اثناء سلق الارنب
نضع ملعقة سمن ونحمر فيها الشعرية ونضيف كوبين من الارز المصرى بعد غسله جيدا
وعليه الماء ونتركه حتى يترشب الماء ونهدى النار حتى يستوى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
* بعد ما يستوى الارنب .. نأخذ قدر من الشوربة فى وعاء ونقوم بغليه ثم نضيف الملوخية المخروطة
مع التقليب
* وفى هذه الاثناء نضع ملعقة سمن وعليها الثوم المفروم ويعض الكسبرة الناشفة المدقوقة
* عندما تغلى الملوخية نضع طشة الثوم ونغلق الحلة وننزلها من على النار
ثم نشيل غطاء الحلة بعض الوقت
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
* نعمل سلطة الخضروات الجميلة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
* يتم تقديم الارنب اما مسلوق او يتم تحميره تحميرا خفيفا حسب الرغبة
*تؤكل الملوخية بالعيش البلدى الجميل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
* السفرة جاهزة اتفضلوا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
======
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
ملوخيه عمايل ايديه وحياة عينية
المقادير
نصف كيلو ملوخية خضراء
ارنب حوالى كيلو ونصف او يزيد قليلا
ارز
شعرية
سمن
ملح وفلفل اسود
ثوم صحيح وثوم مفروم
كسبرة خضراء وكسبرة ناشفة
عصير طماطم
الطريقة
* تقطف الملوخية والكسبرة الخضراء وتوضع فى وعاء وتغسل جيدا ثم توضع فى مصفاة وتغسل كى نزيل كل الاتربة
ثم تترك لينشف الماء جيدا حتى لاتتعجن عند خرطها بالمخرطة او فى الكبة
* يغسل الارنب المقطع غسلا جيدا وينقع فى ماء وخل بعض الوقت
* نغلى ماء فى حلة ونضع فيه ثلاث او اربع فصوص ثوم صحيح و بعض عصير الطماطم وفلفل اسود
* يوضع فيه الارنب.. حتى يستوى ونعرف ذلك بادخال سكين فى لحم الارنب لو دخلت بسهولة يكون استوى
*نعمل أرز بالشعرية فى اثناء سلق الارنب
نضع ملعقة سمن ونحمر فيها الشعرية ونضيف كوبين من الارز المصرى بعد غسله جيدا
وعليه الماء ونتركه حتى يترشب الماء ونهدى النار حتى يستوى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
* بعد ما يستوى الارنب .. نأخذ قدر من الشوربة فى وعاء ونقوم بغليه ثم نضيف الملوخية المخروطة
مع التقليب
* وفى هذه الاثناء نضع ملعقة سمن وعليها الثوم المفروم ويعض الكسبرة الناشفة المدقوقة
* عندما تغلى الملوخية نضع طشة الثوم ونغلق الحلة وننزلها من على النار
ثم نشيل غطاء الحلة بعض الوقت
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
* نعمل سلطة الخضروات الجميلة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
* يتم تقديم الارنب اما مسلوق او يتم تحميره تحميرا خفيفا حسب الرغبة
*تؤكل الملوخية بالعيش البلدى الجميل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
* السفرة جاهزة اتفضلوا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
رد: ملوخية بالارانب تاكلى صوابعك وراها
الله الله على الحلاوة دى
احب الملوخية قوووووووووووى
تسلم يداكى .. هدى
احب الملوخية قوووووووووووى
تسلم يداكى .. هدى
توتى بدر- عضو برونزى
- الجنس :
عدد المساهمات : 2305
نقاط : 3183
تاريخ التسجيل : 28/08/2012
رد: ملوخية بالارانب تاكلى صوابعك وراها
يا سلام على الملوخية وجمالها
احلى ملوخية اللى بالارانب
سلمت يداكى هدى
احلى ملوخية اللى بالارانب
سلمت يداكى هدى
ام دهب و مصطفى- عضو برونزى
- الجنس :
عدد المساهمات : 2052
نقاط : 2812
تاريخ التسجيل : 08/02/2013
رد: ملوخية بالارانب تاكلى صوابعك وراها
يا حلاوة الملوخيةبالارانب
شكرااااااااا
شكرااااااااا
لولو حسن- عضو فضى
- الجنس :
عدد المساهمات : 3860
نقاط : 5498
تاريخ التسجيل : 26/07/2012
العمر : 55
رد: ملوخية بالارانب تاكلى صوابعك وراها
يا جماله يا جماله
حلوة جدا
بموت فى الملوخية بالارانب
حلوة جدا
بموت فى الملوخية بالارانب
بسملة- عضو نشيط
- الجنس :
عدد المساهمات : 878
نقاط : 934
تاريخ التسجيل : 30/05/2013
رد: ملوخية بالارانب تاكلى صوابعك وراها
شكراااااااااااا
احلى أكلة
سلمت يداكى هدى
احلى أكلة
سلمت يداكى هدى
روز- عضو برونزى
- الجنس :
عدد المساهمات : 2675
نقاط : 3853
تاريخ التسجيل : 31/01/2013
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:24 pm من طرف fola
» د. شريف الصفتى عالم الكيمياء المصرى النابغة
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:05 pm من طرف هدى من الله
» قصة سيدنا عزير
الإثنين نوفمبر 14, 2016 11:15 am من طرف سجدة
» ** قصة أبيار على **
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:58 am من طرف بهيرة
» خلو المكان ومرارة الغياب !!!
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:48 am من طرف هدى من الله
» يا حلاوة اللوبيا والارز بالشعرية
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:08 am من طرف بسملة
» طريقة عمل القراقيش المقرمشة و الهشة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:07 am من طرف هدى من الله
» إعجاز بناء الكعبة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:43 am من طرف روز
» صفات اليهود فى القرآن الكريم
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:42 am من طرف هدى من الله