بحـث
سحابة الكلمات الدلالية
المواضيع الأخيرة
نوفمبر 2024
الإثنين | الثلاثاء | الأربعاء | الخميس | الجمعة | السبت | الأحد |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
هدى من الله | ||||
لولو حسن | ||||
روز | ||||
هنا سيد | ||||
توتى بدر | ||||
fola | ||||
روضة البدر | ||||
ام دهب و مصطفى | ||||
امة الرحمن | ||||
لولا |
** البريتزل **
3 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
** البريتزل **
** البريتزل **
=======
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المكونات
1 كيلو دقيق
1 كبيره ممسوحه معلقه خميره فوريه
معلقه كبيره ممسوحه سكر
2 معلقه زبده تكون سايحه
1 معلقه كبيره ملح ناعم
وكمان هنحتاج معلقه ملح عشان نرش البريتزل من فوق قبل دخوله الفرن
نصف لتر ماء دافىء للعجن
دى مكونات العجينه
هنحتاج كمان حله فيها ماء مغلى يعنى مثلا 2 لتر ماء مع ربع كوب من بيكربونات الصوديوم عشان البريتزل يطلع معاكى كرسبى ومقرمش زى مانتى بتحبيه بظبط واحلى كمان
الطريقه
هنعجن العجينه بكل سهوله فى وعاء العجن هتحطى الدقيق وعليه الزبده السايحه والخميره والملح والسكر ونقلبهم كويس بايدينا وبعدين نضيف الماء الدافىء تكون حراره الماء عاليه عشان طبعا الخميره تتفاعل معانا وهنعجن المكونات كويس اوى مع بعضها لحد العجينه ماتتماسك معانا وتصبح لينه بعد كده هدهنا زيت وهركنها لمده 10 دقائق لحد ماتخمر بعد كده هجيب العجينه وهقطعها اجزاء يعنى حوالى من 15 الى 20 قطعه وهبرم كل قطعه على شكل البقسماط والفها زى الصوره كده بظبط وارص كل البريتزل مع بعضه وهنجهز الحله على النار فيها المايه مع كميه بيكربونات الصوديوم وننزل بقطعه من البريتزل لمده دقيقه هتلاقيها بتطفو معاكى على وش الماء المغلى نرفعها ونضيف غيرها لحد ما الكميه تنتهى معاكى فى صاج كبير مدهون زيت هنرص قطع البريتزل ونرش عليها الملح وندخلها الفرن على درجه حراره 200 لمده 10 دقائق او لحد ما الوجه يحمر ويصبح دهبى ونطلعها من الفرن ونسيبها تبرد لمده 10 دقائق تانيه عشان تكون كرسبى ومقرمشه معاكى
=======
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المكونات
1 كيلو دقيق
1 كبيره ممسوحه معلقه خميره فوريه
معلقه كبيره ممسوحه سكر
2 معلقه زبده تكون سايحه
1 معلقه كبيره ملح ناعم
وكمان هنحتاج معلقه ملح عشان نرش البريتزل من فوق قبل دخوله الفرن
نصف لتر ماء دافىء للعجن
دى مكونات العجينه
هنحتاج كمان حله فيها ماء مغلى يعنى مثلا 2 لتر ماء مع ربع كوب من بيكربونات الصوديوم عشان البريتزل يطلع معاكى كرسبى ومقرمش زى مانتى بتحبيه بظبط واحلى كمان
الطريقه
هنعجن العجينه بكل سهوله فى وعاء العجن هتحطى الدقيق وعليه الزبده السايحه والخميره والملح والسكر ونقلبهم كويس بايدينا وبعدين نضيف الماء الدافىء تكون حراره الماء عاليه عشان طبعا الخميره تتفاعل معانا وهنعجن المكونات كويس اوى مع بعضها لحد العجينه ماتتماسك معانا وتصبح لينه بعد كده هدهنا زيت وهركنها لمده 10 دقائق لحد ماتخمر بعد كده هجيب العجينه وهقطعها اجزاء يعنى حوالى من 15 الى 20 قطعه وهبرم كل قطعه على شكل البقسماط والفها زى الصوره كده بظبط وارص كل البريتزل مع بعضه وهنجهز الحله على النار فيها المايه مع كميه بيكربونات الصوديوم وننزل بقطعه من البريتزل لمده دقيقه هتلاقيها بتطفو معاكى على وش الماء المغلى نرفعها ونضيف غيرها لحد ما الكميه تنتهى معاكى فى صاج كبير مدهون زيت هنرص قطع البريتزل ونرش عليها الملح وندخلها الفرن على درجه حراره 200 لمده 10 دقائق او لحد ما الوجه يحمر ويصبح دهبى ونطلعها من الفرن ونسيبها تبرد لمده 10 دقائق تانيه عشان تكون كرسبى ومقرمشه معاكى
روز- عضو برونزى
- الجنس :
عدد المساهمات : 2675
نقاط : 3853
تاريخ التسجيل : 31/01/2013
رد: ** البريتزل **
سلمت الايادى روز
اسمه غريب لكن جميل
اسمه غريب لكن جميل
ضوء القمر- عضو مميز
- الجنس :
عدد المساهمات : 1597
نقاط : 2063
تاريخ التسجيل : 09/09/2012
رد: ** البريتزل **
شكله حلو
بس اول مرة اسمع عنه
بس اول مرة اسمع عنه
fola- عضو برونزى
- الجنس :
عدد المساهمات : 2194
نقاط : 2722
تاريخ التسجيل : 27/07/2012
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:24 pm من طرف fola
» د. شريف الصفتى عالم الكيمياء المصرى النابغة
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:05 pm من طرف هدى من الله
» قصة سيدنا عزير
الإثنين نوفمبر 14, 2016 11:15 am من طرف سجدة
» ** قصة أبيار على **
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:58 am من طرف بهيرة
» خلو المكان ومرارة الغياب !!!
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:48 am من طرف هدى من الله
» يا حلاوة اللوبيا والارز بالشعرية
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:08 am من طرف بسملة
» طريقة عمل القراقيش المقرمشة و الهشة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:07 am من طرف هدى من الله
» إعجاز بناء الكعبة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:43 am من طرف روز
» صفات اليهود فى القرآن الكريم
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:42 am من طرف هدى من الله