بحـث
سحابة الكلمات الدلالية
المواضيع الأخيرة
نوفمبر 2024
الإثنين | الثلاثاء | الأربعاء | الخميس | الجمعة | السبت | الأحد |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
هدى من الله | ||||
لولو حسن | ||||
روز | ||||
هنا سيد | ||||
توتى بدر | ||||
fola | ||||
روضة البدر | ||||
ام دهب و مصطفى | ||||
امة الرحمن | ||||
لولا |
* كيك الشوكولاته *
3 مشترك
روضة البدر :: منتديات الاسرة والبيت :: المطبخ :: الحلويات و المربى :: الحلويات
صفحة 1 من اصل 1
* كيك الشوكولاته *
* كيك الشوكولاته *
========
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المقادير
أولاً صوص الشيكولاتة
مقاديره
مج كاكاو خام - من عند العطار
مج لبن بارد
مج زيت
مج سكر - ممكن مج ونصف حسب الرغبة
كيس فانيليا
الطريقه
نضربهم مع بعض كويس أوي في الخلاط
بعد ما يتجانس الخليط هناخد منه مج واحد بس
ونحطه في الفريزر على ما نجهز الكيك
مقادير الكيك
عدد 5 بيضات
كيس فانيليا
كيس بيكينج باودر
و2 كوب دقيق
كوب سكر
باقي صوص الشيكولاتة
و3 ملاعق سمنة أو زبدة سايحة
ملحوظة
أغلب الناس بيحطوا بدل السمنة زيت علشان بتكون خفيفة اكتر لكن من الاحسن نحطلها سمنه بقري علشان طعمها بيكون أجمل
الطريقة
نضرب البيض مع الفانيليا كويس اوي على السرعة الهادية وبعدين بنزود السرعة تدريجياً
بعد كده بنضيف السكر بالتدريج لحد مايكون عامل معانا زي الكريمة
ننزل على الخليط ده بالسمنة وبعد كده الكمية المتبقية من صوص الشيكولاتة
بعد كده بننزل عليه الدقيق والبيكنج باودر
ولو لقيتي الكيكة مش مدياكي القوام اللي انتي متعودة عليه وبتحبية ممكن تزودي الدقيق شوية
ادهني الصينية بالزبدة ورشي عليها الدقيق وصبي عليهاالكيكة
دخليها الفرن وتكوني مسخناه من قبلها وتسيبيه على أعلى درجة حرارة عندك لمدة عشر دقائق
وبعد كده تهدي عليها النار
بعد كده نطلع مج الصوص من الفريزر
بقطع الحروف والأجناب والوش بتاع الكيك علشان تشرب الصوص ومايكونوش ناشفين
حتحسه انها مفروله شويه ليه بقي عشان قطعنها وهي سخنه احنا نسبها شويه لحد متبرد
بعد كده نقسمها لقسمين وتدهنيها بالصوص
على فكرة الصوص ده مابيتصبش ده بيكون تقيل وانتي بتدهنيه على الكيكة بالمعلقة
بعد كده نحط النصف التاني من الكيك بعد كده بتقطعيها مستطيلات زي الجاتو
وممكن نرش عليها بندق مبشور
========
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المقادير
أولاً صوص الشيكولاتة
مقاديره
مج كاكاو خام - من عند العطار
مج لبن بارد
مج زيت
مج سكر - ممكن مج ونصف حسب الرغبة
كيس فانيليا
الطريقه
نضربهم مع بعض كويس أوي في الخلاط
بعد ما يتجانس الخليط هناخد منه مج واحد بس
ونحطه في الفريزر على ما نجهز الكيك
مقادير الكيك
عدد 5 بيضات
كيس فانيليا
كيس بيكينج باودر
و2 كوب دقيق
كوب سكر
باقي صوص الشيكولاتة
و3 ملاعق سمنة أو زبدة سايحة
ملحوظة
أغلب الناس بيحطوا بدل السمنة زيت علشان بتكون خفيفة اكتر لكن من الاحسن نحطلها سمنه بقري علشان طعمها بيكون أجمل
الطريقة
نضرب البيض مع الفانيليا كويس اوي على السرعة الهادية وبعدين بنزود السرعة تدريجياً
بعد كده بنضيف السكر بالتدريج لحد مايكون عامل معانا زي الكريمة
ننزل على الخليط ده بالسمنة وبعد كده الكمية المتبقية من صوص الشيكولاتة
بعد كده بننزل عليه الدقيق والبيكنج باودر
ولو لقيتي الكيكة مش مدياكي القوام اللي انتي متعودة عليه وبتحبية ممكن تزودي الدقيق شوية
ادهني الصينية بالزبدة ورشي عليها الدقيق وصبي عليهاالكيكة
دخليها الفرن وتكوني مسخناه من قبلها وتسيبيه على أعلى درجة حرارة عندك لمدة عشر دقائق
وبعد كده تهدي عليها النار
بعد كده نطلع مج الصوص من الفريزر
بقطع الحروف والأجناب والوش بتاع الكيك علشان تشرب الصوص ومايكونوش ناشفين
حتحسه انها مفروله شويه ليه بقي عشان قطعنها وهي سخنه احنا نسبها شويه لحد متبرد
بعد كده نقسمها لقسمين وتدهنيها بالصوص
على فكرة الصوص ده مابيتصبش ده بيكون تقيل وانتي بتدهنيه على الكيكة بالمعلقة
بعد كده نحط النصف التاني من الكيك بعد كده بتقطعيها مستطيلات زي الجاتو
وممكن نرش عليها بندق مبشور
رد: * كيك الشوكولاته *
حلوة قوى
شكرا لكى هدى
شكرا لكى هدى
شمعة الامل- عضو مميز
- الجنس :
عدد المساهمات : 1825
نقاط : 2259
تاريخ التسجيل : 26/08/2012
رد: * كيك الشوكولاته *
وااااو حلوة بشكل
شكراااا هدى
شكراااا هدى
لولو حسن- عضو فضى
- الجنس :
عدد المساهمات : 3860
نقاط : 5498
تاريخ التسجيل : 26/07/2012
العمر : 55
روضة البدر :: منتديات الاسرة والبيت :: المطبخ :: الحلويات و المربى :: الحلويات
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:24 pm من طرف fola
» د. شريف الصفتى عالم الكيمياء المصرى النابغة
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:05 pm من طرف هدى من الله
» قصة سيدنا عزير
الإثنين نوفمبر 14, 2016 11:15 am من طرف سجدة
» ** قصة أبيار على **
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:58 am من طرف بهيرة
» خلو المكان ومرارة الغياب !!!
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:48 am من طرف هدى من الله
» يا حلاوة اللوبيا والارز بالشعرية
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:08 am من طرف بسملة
» طريقة عمل القراقيش المقرمشة و الهشة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:07 am من طرف هدى من الله
» إعجاز بناء الكعبة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:43 am من طرف روز
» صفات اليهود فى القرآن الكريم
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:42 am من طرف هدى من الله