بحـث
سحابة الكلمات الدلالية
المواضيع الأخيرة
نوفمبر 2024
الإثنين | الثلاثاء | الأربعاء | الخميس | الجمعة | السبت | الأحد |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
هدى من الله | ||||
لولو حسن | ||||
روز | ||||
هنا سيد | ||||
توتى بدر | ||||
fola | ||||
روضة البدر | ||||
ام دهب و مصطفى | ||||
امة الرحمن | ||||
لولا |
أزأز كابوريا .. أزأز كابوريا
2 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
أزأز كابوريا .. أزأز كابوريا
أزأز كابوريا .. أزأز كابوريا
============
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المقادير
بصله متقطعه حلقات
ثوم
كرفس وبقدونس وكسبره خضراء .. وكسبره وكمون ناشفين
وملح وفلفل اسود
وشويه زيت لتحمير
الطريقه
* نضع فى حله كبيره زيت وعليه البصل يدبل بس مش يصفر وبعدين الثوم
والكرفس والكسبره والبقدونس
* ثم نضع الكابوريا بعد غسلها جيدا.. قلبيهم مع بعض وضعى قليل من الماء
ثم الملح والفلفل الاسود والكمون والكسبره الناشفه
* وغطى الحلة واتركيها حتى يصبح لون الكابوريا اللون البرتقالى
* وقدميها مع طبق ارز السمك وبطاطس محمرة وسلطه الطحينه
وهنا ملف كامل لطرق عمل الكابوريا بأشكال كثيره
* الكابوريا بالصلصة الخاصة
المقادير:
10 حبات كابوريا متوسطة
بصلة كبيرة مقطعة شرائح رفيعة
بشر وعصير ليمونة صفراء
بشر وعصير ليمونة خضراء
3 فصوص ثوم مقطعة شرائح
ملعقة صغيرة من بهارات السمك
نصف ملعقة صغيرة كمون
ملعقة صغيرة من الكرات المجفف
ملح و فلفل و جوزة الطيب
طريقة التحضير
توضع حبات الكابوريا فى قدر عميق، وتوضع معها باقى المكونات ثم توضع على النار وتغطى دون إضافة أى سوائل، لأن الكابوريا كفيل بإنزال سوائلها الخاصة.
يترك المحتوى لينضج من 12 إلى 15 دقيقة إلى أن يصبح لون الكابوريا ورديا، يرفع من على النار ويوضع فى طبق التقديم و ينثر فوقه قليل من البقدونس المفروم.
لتحضير الصلصة:
نضيف كوب من صلصة الطماطم للمكونات المتبقية فى قدر الكابوريا (البصل والثوم والتوابل) وكذلك ملعقة كبيرة من صلصة الصويا، وقرن فلفل حار مقطع بعد الغليان, ترفع الصلصة وتطحن فى مطحنة الطعام إلى أن تتحول إلى صلصة كثيفة تقدم مع الكابوريا.
طريقة جديدة لعمل الكابوريا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
جبت الكابوريا وطبعا نضفتها كويس اوي وفصلت الايدين والرجلين منها من فوق بس طبعا ماترموهاش خلوها مع الكابوريا ليه بقا
عشان التتبيلة تدخل في طعم اللحم بتاع الكابوريا من الفراغات مكان ماشيلنا الايدين والرجلين
هنجيب حلة ونحط الكابوريا والايدين والرجلين ونقطع عليهم بصل شرايح وطماطم شرايح وفلفل رومي وفلفل حامي وثوم ونحط بقا كتير ملح وفلفل وكمون وكسبرة ناشفة وخل وزيت وليمون ونغطي الحلة ونولع عليها ع نار هاااااااادية ونسيبها كده نص ساعة تستوي
كابوريا جرتان للشيف شربينى
المقادير :-
كابوريا
جبنة موزاريلا
فلفل الوان
ملح – فلفل
اعشاب
كريمة لبانى
ثوم
بصل
كزبرة خضراء
طريقة التحضير :-
نتبل الكابوريا ملح وخل وبعدين ندخلها الفرن …. نضع الزيت على النار ونضيف له الثوم والبصل
ونقلبهم لحد لما يذبلوا وبعدين نضيف لهم لحم الكابوريا وملح وفلفل ودقيق وفلفل الوان وكزبرة
وشوية كريمة لبانى ونقلبهم شوية ….. نطلع الكابوريا من الفرن ونحشيها بالخليط السابق
ونضع عليها الجبنة وندخلها الفرن تانى وبالهنا والشفا.
الكابوريا المسلوقة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
االمقادير :-
كابوريا
بصل
ملح وفلفل اسمر
وربع كوب مياة
الطريقة :-
* نغسل وننظف الكابوريا جيدا جدا .. ثم نضع فى اناء البصل
المبشور والفلفل الاسمر والملح ونضع عليهم الكابوريا ونقلب شوية
* ثم نضع ربع كوب من المياه ونقلب كويس جدا لحد ماتستوى .
حساء الكابوريا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
مقادير طريقة عمل حساء الكابوريا
كيلو كابوريا
بصلة مقطعة
5 فصوص ثوم
فلفل اسود كمون
جزر مقطع
فلفل اخضر
الطريقة
* تغسل الكابوريا وتوضع في حلة على النار
* يضاف اليها البصلة وفصوص الثوم والفلفل والكمون ويقلبوا لمدة دقيقتين ثم يضاف
الماء وتترك لتغلى
* يضاف الجزر والفلفل وتتبل بالملح حسب الرغبة وتترك لتنضج
كابوريا مشوية :
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
يتم غسل الكابوريا جيدا بالدقيق والملح ثم شطفها بالماء جيدا ثم يتم وضعها على الشواية الجريل
أو ترص على شبكة الفرن حتى تنضج
طريقة عمل كفتة الكابوريا بالمايونيز
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المكونات
2/1 كيلو لحم كابوريا مقطع
2/1 كوب مايونيز قليل الدسم
2/1 كوب بقسماط
بيضة واحدة
زيت
ملح و فلفل
ملعقة كبيرة خردل ” مستردة “
ملعقة كبيرة عصير ليمون
ملعقة صغيرة بقدونس مفروم طازج
2/1 ملعقة صغيرة خردل مجفف
طريقة التحضير
في طبق تخلط الكابوريا مع جميع المقادير جيداً
وتشكل على هيئة أقراص
توضع في البيض المخفوق ثم في البقسماط وتحمر على نار هادئة في الزيت
وتقدم مع شرائح الليمون
============
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المقادير
بصله متقطعه حلقات
ثوم
كرفس وبقدونس وكسبره خضراء .. وكسبره وكمون ناشفين
وملح وفلفل اسود
وشويه زيت لتحمير
الطريقه
* نضع فى حله كبيره زيت وعليه البصل يدبل بس مش يصفر وبعدين الثوم
والكرفس والكسبره والبقدونس
* ثم نضع الكابوريا بعد غسلها جيدا.. قلبيهم مع بعض وضعى قليل من الماء
ثم الملح والفلفل الاسود والكمون والكسبره الناشفه
* وغطى الحلة واتركيها حتى يصبح لون الكابوريا اللون البرتقالى
* وقدميها مع طبق ارز السمك وبطاطس محمرة وسلطه الطحينه
وهنا ملف كامل لطرق عمل الكابوريا بأشكال كثيره
* الكابوريا بالصلصة الخاصة
المقادير:
10 حبات كابوريا متوسطة
بصلة كبيرة مقطعة شرائح رفيعة
بشر وعصير ليمونة صفراء
بشر وعصير ليمونة خضراء
3 فصوص ثوم مقطعة شرائح
ملعقة صغيرة من بهارات السمك
نصف ملعقة صغيرة كمون
ملعقة صغيرة من الكرات المجفف
ملح و فلفل و جوزة الطيب
طريقة التحضير
توضع حبات الكابوريا فى قدر عميق، وتوضع معها باقى المكونات ثم توضع على النار وتغطى دون إضافة أى سوائل، لأن الكابوريا كفيل بإنزال سوائلها الخاصة.
يترك المحتوى لينضج من 12 إلى 15 دقيقة إلى أن يصبح لون الكابوريا ورديا، يرفع من على النار ويوضع فى طبق التقديم و ينثر فوقه قليل من البقدونس المفروم.
لتحضير الصلصة:
نضيف كوب من صلصة الطماطم للمكونات المتبقية فى قدر الكابوريا (البصل والثوم والتوابل) وكذلك ملعقة كبيرة من صلصة الصويا، وقرن فلفل حار مقطع بعد الغليان, ترفع الصلصة وتطحن فى مطحنة الطعام إلى أن تتحول إلى صلصة كثيفة تقدم مع الكابوريا.
طريقة جديدة لعمل الكابوريا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
جبت الكابوريا وطبعا نضفتها كويس اوي وفصلت الايدين والرجلين منها من فوق بس طبعا ماترموهاش خلوها مع الكابوريا ليه بقا
عشان التتبيلة تدخل في طعم اللحم بتاع الكابوريا من الفراغات مكان ماشيلنا الايدين والرجلين
هنجيب حلة ونحط الكابوريا والايدين والرجلين ونقطع عليهم بصل شرايح وطماطم شرايح وفلفل رومي وفلفل حامي وثوم ونحط بقا كتير ملح وفلفل وكمون وكسبرة ناشفة وخل وزيت وليمون ونغطي الحلة ونولع عليها ع نار هاااااااادية ونسيبها كده نص ساعة تستوي
كابوريا جرتان للشيف شربينى
المقادير :-
كابوريا
جبنة موزاريلا
فلفل الوان
ملح – فلفل
اعشاب
كريمة لبانى
ثوم
بصل
كزبرة خضراء
طريقة التحضير :-
نتبل الكابوريا ملح وخل وبعدين ندخلها الفرن …. نضع الزيت على النار ونضيف له الثوم والبصل
ونقلبهم لحد لما يذبلوا وبعدين نضيف لهم لحم الكابوريا وملح وفلفل ودقيق وفلفل الوان وكزبرة
وشوية كريمة لبانى ونقلبهم شوية ….. نطلع الكابوريا من الفرن ونحشيها بالخليط السابق
ونضع عليها الجبنة وندخلها الفرن تانى وبالهنا والشفا.
الكابوريا المسلوقة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
االمقادير :-
كابوريا
بصل
ملح وفلفل اسمر
وربع كوب مياة
الطريقة :-
* نغسل وننظف الكابوريا جيدا جدا .. ثم نضع فى اناء البصل
المبشور والفلفل الاسمر والملح ونضع عليهم الكابوريا ونقلب شوية
* ثم نضع ربع كوب من المياه ونقلب كويس جدا لحد ماتستوى .
حساء الكابوريا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
مقادير طريقة عمل حساء الكابوريا
كيلو كابوريا
بصلة مقطعة
5 فصوص ثوم
فلفل اسود كمون
جزر مقطع
فلفل اخضر
الطريقة
* تغسل الكابوريا وتوضع في حلة على النار
* يضاف اليها البصلة وفصوص الثوم والفلفل والكمون ويقلبوا لمدة دقيقتين ثم يضاف
الماء وتترك لتغلى
* يضاف الجزر والفلفل وتتبل بالملح حسب الرغبة وتترك لتنضج
كابوريا مشوية :
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
يتم غسل الكابوريا جيدا بالدقيق والملح ثم شطفها بالماء جيدا ثم يتم وضعها على الشواية الجريل
أو ترص على شبكة الفرن حتى تنضج
طريقة عمل كفتة الكابوريا بالمايونيز
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المكونات
2/1 كيلو لحم كابوريا مقطع
2/1 كوب مايونيز قليل الدسم
2/1 كوب بقسماط
بيضة واحدة
زيت
ملح و فلفل
ملعقة كبيرة خردل ” مستردة “
ملعقة كبيرة عصير ليمون
ملعقة صغيرة بقدونس مفروم طازج
2/1 ملعقة صغيرة خردل مجفف
طريقة التحضير
في طبق تخلط الكابوريا مع جميع المقادير جيداً
وتشكل على هيئة أقراص
توضع في البيض المخفوق ثم في البقسماط وتحمر على نار هادئة في الزيت
وتقدم مع شرائح الليمون
رد: أزأز كابوريا .. أزأز كابوريا
الله الله على الكابوريا
احب الكابوريا جدا
ياريت تبعتى طبق كابوريا
نكون شاكرين لكى هدى
احب الكابوريا جدا
ياريت تبعتى طبق كابوريا
نكون شاكرين لكى هدى
لولو حسن- عضو فضى
- الجنس :
عدد المساهمات : 3860
نقاط : 5498
تاريخ التسجيل : 26/07/2012
العمر : 55
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:24 pm من طرف fola
» د. شريف الصفتى عالم الكيمياء المصرى النابغة
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:05 pm من طرف هدى من الله
» قصة سيدنا عزير
الإثنين نوفمبر 14, 2016 11:15 am من طرف سجدة
» ** قصة أبيار على **
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:58 am من طرف بهيرة
» خلو المكان ومرارة الغياب !!!
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:48 am من طرف هدى من الله
» يا حلاوة اللوبيا والارز بالشعرية
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:08 am من طرف بسملة
» طريقة عمل القراقيش المقرمشة و الهشة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:07 am من طرف هدى من الله
» إعجاز بناء الكعبة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:43 am من طرف روز
» صفات اليهود فى القرآن الكريم
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:42 am من طرف هدى من الله