بحـث
سحابة الكلمات الدلالية
المواضيع الأخيرة
أبريل 2024
الإثنين | الثلاثاء | الأربعاء | الخميس | الجمعة | السبت | الأحد |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 |
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
هدى من الله | ||||
لولو حسن | ||||
روز | ||||
هنا سيد | ||||
توتى بدر | ||||
fola | ||||
روضة البدر | ||||
ام دهب و مصطفى | ||||
امة الرحمن | ||||
لولا |
بط برستو (فى الفرن)
2 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
بط برستو (فى الفرن)
بط بروستو (في الفرن)
====
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المكونات
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
بطه بلدي
بصل
توابل ( فلفل اسمر ، كزبره ناشفه ، كركم ، كاري ، ملح )
قرفه مطحونه او اعواد
ورق لورى
حب الهيل
قرنفل
جزر ، كوسه ، بروكلي ، بصل
صلصه
زبده
عسل ... اختياري
طريقة التحضير
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
اول حاجه
بنقطع الكوسه و الجزر حلقات سميكه
البصل حوالي 3 بصلات كبار بيتقطعوا حلقات
و 3 بصلات بتقطعوا اربع ارباع
بعد كده
بننقع البطه في ملح خشن و ليمون و نفرك الليمونه في جسم البطه لمدة ربع ساعه
بعد كده بنغسلها كويس و بعد كده بنجيب دقيق و ليمون و ندعك جسم البطه كويس بالدقيق عشان اي ريش صغير او شعر في جسم البطه يطلع و بيشيل الزفاره تماما و نعمل ذه من جوه و بره البطه
و نغسل البطه كويس جدا
بعد كده بنجهز الخلطه
بنحط كل التوابل مع بعض و الصلصه و نحط شوية زيت مع الخلطه
و ندهن البطه من جوه و من بره و ندخل ايدينا بين الجلد كويس
بعد كده بناخد البصل المتقطع اربع ارباع و نحشيه
مع شوية كوسه و جزر جوه البطه
و نقفل البطه بخلة خشب
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
و بنجيب صينيه و نفرش فيها الكوسه و الجزر و البروكلي و بعد كده بنحط عليهم من فوق البطه
ممكن نزود بطاطس بس انا معملتش كده
و نحط ورق اللورى و حب الهيل و عود القرفه بنقسمه نصين و نوزعهم وسط الخضار
و نرش من فوق شوية فلفل اسمر
و ندهن البطه من فوق ب شوية زبده
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
و نغلف الصينيه كلها بورق فويل
و ندخلها الفرن علي درجة حراره 250
و الوقت .. كل كيلوا بيحتاج ساعه يعني لو البطه وزنها 3 كيلوا يبقي هتاخد 3 ساعات
آخر ربع ساعه
بنطلع البطه و نكشفها و ناخد الصوص اللي نزل منها و نصبه علي البطه من فوقها كذا مره و ممكن ندهنا تاني ب زبده
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
و نشغل عليها الشوايه من فوق
*ملحوظه انا شيلت الطماطم بعد ما حطيتها فوق الخضار
منقول
====
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المكونات
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
بطه بلدي
بصل
توابل ( فلفل اسمر ، كزبره ناشفه ، كركم ، كاري ، ملح )
قرفه مطحونه او اعواد
ورق لورى
حب الهيل
قرنفل
جزر ، كوسه ، بروكلي ، بصل
صلصه
زبده
عسل ... اختياري
طريقة التحضير
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
اول حاجه
بنقطع الكوسه و الجزر حلقات سميكه
البصل حوالي 3 بصلات كبار بيتقطعوا حلقات
و 3 بصلات بتقطعوا اربع ارباع
بعد كده
بننقع البطه في ملح خشن و ليمون و نفرك الليمونه في جسم البطه لمدة ربع ساعه
بعد كده بنغسلها كويس و بعد كده بنجيب دقيق و ليمون و ندعك جسم البطه كويس بالدقيق عشان اي ريش صغير او شعر في جسم البطه يطلع و بيشيل الزفاره تماما و نعمل ذه من جوه و بره البطه
و نغسل البطه كويس جدا
بعد كده بنجهز الخلطه
بنحط كل التوابل مع بعض و الصلصه و نحط شوية زيت مع الخلطه
و ندهن البطه من جوه و من بره و ندخل ايدينا بين الجلد كويس
بعد كده بناخد البصل المتقطع اربع ارباع و نحشيه
مع شوية كوسه و جزر جوه البطه
و نقفل البطه بخلة خشب
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
و بنجيب صينيه و نفرش فيها الكوسه و الجزر و البروكلي و بعد كده بنحط عليهم من فوق البطه
ممكن نزود بطاطس بس انا معملتش كده
و نحط ورق اللورى و حب الهيل و عود القرفه بنقسمه نصين و نوزعهم وسط الخضار
و نرش من فوق شوية فلفل اسمر
و ندهن البطه من فوق ب شوية زبده
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
و نغلف الصينيه كلها بورق فويل
و ندخلها الفرن علي درجة حراره 250
و الوقت .. كل كيلوا بيحتاج ساعه يعني لو البطه وزنها 3 كيلوا يبقي هتاخد 3 ساعات
آخر ربع ساعه
بنطلع البطه و نكشفها و ناخد الصوص اللي نزل منها و نصبه علي البطه من فوقها كذا مره و ممكن ندهنا تاني ب زبده
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
و نشغل عليها الشوايه من فوق
*ملحوظه انا شيلت الطماطم بعد ما حطيتها فوق الخضار
منقول
روز- عضو برونزى
- الجنس :
عدد المساهمات : 2675
نقاط : 3853
تاريخ التسجيل : 31/01/2013
مواضيع مماثلة
» " السردين فى الفرن "
» حمام في الفرن
» طريقة عمل البيض فى الفرن
» الدجاج المقرمش فى الفرن
» فطائر محشوة فى الفرن
» حمام في الفرن
» طريقة عمل البيض فى الفرن
» الدجاج المقرمش فى الفرن
» فطائر محشوة فى الفرن
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:24 pm من طرف fola
» د. شريف الصفتى عالم الكيمياء المصرى النابغة
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:05 pm من طرف هدى من الله
» قصة سيدنا عزير
الإثنين نوفمبر 14, 2016 11:15 am من طرف سجدة
» ** قصة أبيار على **
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:58 am من طرف بهيرة
» خلو المكان ومرارة الغياب !!!
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:48 am من طرف هدى من الله
» يا حلاوة اللوبيا والارز بالشعرية
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:08 am من طرف بسملة
» طريقة عمل القراقيش المقرمشة و الهشة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:07 am من طرف هدى من الله
» إعجاز بناء الكعبة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:43 am من طرف روز
» صفات اليهود فى القرآن الكريم
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:42 am من طرف هدى من الله