بحـث
سحابة الكلمات الدلالية
المواضيع الأخيرة
مايو 2024
الإثنين | الثلاثاء | الأربعاء | الخميس | الجمعة | السبت | الأحد |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
هدى من الله | ||||
لولو حسن | ||||
روز | ||||
هنا سيد | ||||
توتى بدر | ||||
fola | ||||
روضة البدر | ||||
ام دهب و مصطفى | ||||
امة الرحمن | ||||
لولا |
طريقة عمل الرقاق المصري
3 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
طريقة عمل الرقاق المصري
طريقة عمل الرقاق المصري
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المقادير:
نصف كيلو رقاق
حوالي نصف كيلو لحم مفروم و معصج بالبصل و الفلفل و الملح ومقطع علية طمطماية.
مقدار من الشوربه الساخنه جدا..ملحها يكون مضبوط
مقدار من السمن..للوجه و لقاع الصنيه
الطريقة :
اولا ندهن الصنيه بالسمن الزبد او الزيت حسب الرغبة..
نقوم بتطرية الرقاق بالمرق. و لا نكثر في ذلك حتى لا يصبح كالعجين..و نضعه بالصنيه
و نكرر العمليه اربع او خمس مرات..او ان نقسم مقدار الرقاق لنصفين..حسب المتاح و الرغبه طبعا.
ثم نضع اللحم المفروم
و نكمل باقي مقدار الرقاق
و ندهن الوجه كميه بسيطه من السمن
و يدخل فرن ساخن..و بعدين نهدي عليه النار
ثم ننتظر حتي يهدأ قليلا و يبرد ..ثم نبدأ في تقطيعه او نسوية من ع النار من فوق وبيطلع طرى زى الفطير بس تكونى واقفة وانتى بتسوى الصينية وتشوفى حروفها لما تتحمر وبعدين اقلبيها تتحمر من الناحية التانية
و بالهنا و الشفا
رد: طريقة عمل الرقاق المصري
سلمت يداكى هدى
fola- عضو برونزى
- الجنس :
عدد المساهمات : 2194
نقاط : 2722
تاريخ التسجيل : 27/07/2012
رد: طريقة عمل الرقاق المصري
شكرا لكى هدى
على صينية الرقاق اللذيذ
على صينية الرقاق اللذيذ
روز- عضو برونزى
- الجنس :
عدد المساهمات : 2675
نقاط : 3853
تاريخ التسجيل : 31/01/2013
مواضيع مماثلة
» طريقة عمل الرقاق
» * صينية الرقاق *
» الرقاق باللحمة المفرومة
» خطوات عمل خبز الرقاق الطري
» الكشري المصري
» * صينية الرقاق *
» الرقاق باللحمة المفرومة
» خطوات عمل خبز الرقاق الطري
» الكشري المصري
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:24 pm من طرف fola
» د. شريف الصفتى عالم الكيمياء المصرى النابغة
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:05 pm من طرف هدى من الله
» قصة سيدنا عزير
الإثنين نوفمبر 14, 2016 11:15 am من طرف سجدة
» ** قصة أبيار على **
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:58 am من طرف بهيرة
» خلو المكان ومرارة الغياب !!!
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:48 am من طرف هدى من الله
» يا حلاوة اللوبيا والارز بالشعرية
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:08 am من طرف بسملة
» طريقة عمل القراقيش المقرمشة و الهشة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:07 am من طرف هدى من الله
» إعجاز بناء الكعبة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:43 am من طرف روز
» صفات اليهود فى القرآن الكريم
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:42 am من طرف هدى من الله