بحـث
سحابة الكلمات الدلالية
المواضيع الأخيرة
مايو 2024
الإثنين | الثلاثاء | الأربعاء | الخميس | الجمعة | السبت | الأحد |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
هدى من الله | ||||
لولو حسن | ||||
روز | ||||
هنا سيد | ||||
توتى بدر | ||||
fola | ||||
روضة البدر | ||||
ام دهب و مصطفى | ||||
امة الرحمن | ||||
لولا |
فطيرة المشمش بالكاسترد
3 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
فطيرة المشمش بالكاسترد
فطيرة المشمش بالكاسترد
==========
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
مقادير العجينة:
2كوب دقيق
2 بيضة
3/4 كوب سكر
ذرة ملح
10 معالق صغيرة زبدة طرية مقطعة لقطع صغيرة
معلقة كبيرة ماء مثلج
مقادير الكاسترد:
صفار 3 بيضات
1/4 كوب سكر
كوب لبن
1/2 معلقة صغيرة فانيليا
10 ثمرات مشمش
الطريقة:
1- لتحضير العجينة اخلطي الدقيق والسكر والملح في العجانة مع بعض وقلبيهم كويس مع بعض.
2- بعد كده ضيفي البيض والزبدة ومعلقة المية المثلجة تدريجياً، واعجنيهم مع بعض في العجانة أو اعجنيهم بإيدك كويس لغاية ما كل المكونات تمتزج ببعضها وتلاقي العجينة تماسكت مع بعضها وكوّنت كورة متماسكة.
3- لفي العجينة في كيس بلاستيك، وحطيها في الثلاجة لمدة ساعة أو لغاية ما تحسي إن العجينة بقت متماسكة.
4- بعد كده طلعي العجينة وافرديها في صينية أو قالب مفروش بالدقيق، وراعي إنك تبطني القالب من كل جوانبه بالعجينة، وبعد كده شيلي العجينة الزيادة.
5- حطي ورق المونيوم على سطح العجينة، وحطي عليه أي جسم تقيل، ودخلي القالب في فرن ساخن وسيبيه لمدة 10 أو 15 دقيقة.
6- بعد كده طلعي القالب وشيلي ورق الألمونيوم والجسم التقيل اللي كنتِ حطاه، ودخلي القالب مرة تانية في الفرن وسيبي العجينة تتخبز لمدة 5 دقايق.
7- لتحضير الكاسترد، حطي حلة فيها كمية مية على النار، ولما المية تسخن حطي وعاء تاني فوق المية، وابدئي اضربي فيه صفار البيض مع السكر.
8- بعد كده ضيفي اللبن على البيض واستمري في التقليب لمدة 20 دقيقة، لغاية ما تحسي إن الخيط بقى سميك وبعد كده ضيفي الفانيليا.
9- ارفعي الخليط من الحمام المائي الساخن، وحطيه في حمام ماء مثلج لغاية ما الخليط يبرد.
10- افردي الكاسترد فوق الفطيرة، وساوي السطح بالسكينة، وبعد كده قطعي المشمش لنصفين وشيلي منه النوى، ووزّعي المشمش المقطع على سطح الفطيرة والكاسترد، وبعد كده دخلي الفطيرة مرة تانية للفرن على درجة حرارة متوسطة وسيبيها لمدة 15 دقيقة وبعد كده طلعيها وقدميها
و بالهنا و الشفا
==========
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
مقادير العجينة:
2كوب دقيق
2 بيضة
3/4 كوب سكر
ذرة ملح
10 معالق صغيرة زبدة طرية مقطعة لقطع صغيرة
معلقة كبيرة ماء مثلج
مقادير الكاسترد:
صفار 3 بيضات
1/4 كوب سكر
كوب لبن
1/2 معلقة صغيرة فانيليا
10 ثمرات مشمش
الطريقة:
1- لتحضير العجينة اخلطي الدقيق والسكر والملح في العجانة مع بعض وقلبيهم كويس مع بعض.
2- بعد كده ضيفي البيض والزبدة ومعلقة المية المثلجة تدريجياً، واعجنيهم مع بعض في العجانة أو اعجنيهم بإيدك كويس لغاية ما كل المكونات تمتزج ببعضها وتلاقي العجينة تماسكت مع بعضها وكوّنت كورة متماسكة.
3- لفي العجينة في كيس بلاستيك، وحطيها في الثلاجة لمدة ساعة أو لغاية ما تحسي إن العجينة بقت متماسكة.
4- بعد كده طلعي العجينة وافرديها في صينية أو قالب مفروش بالدقيق، وراعي إنك تبطني القالب من كل جوانبه بالعجينة، وبعد كده شيلي العجينة الزيادة.
5- حطي ورق المونيوم على سطح العجينة، وحطي عليه أي جسم تقيل، ودخلي القالب في فرن ساخن وسيبيه لمدة 10 أو 15 دقيقة.
6- بعد كده طلعي القالب وشيلي ورق الألمونيوم والجسم التقيل اللي كنتِ حطاه، ودخلي القالب مرة تانية في الفرن وسيبي العجينة تتخبز لمدة 5 دقايق.
7- لتحضير الكاسترد، حطي حلة فيها كمية مية على النار، ولما المية تسخن حطي وعاء تاني فوق المية، وابدئي اضربي فيه صفار البيض مع السكر.
8- بعد كده ضيفي اللبن على البيض واستمري في التقليب لمدة 20 دقيقة، لغاية ما تحسي إن الخيط بقى سميك وبعد كده ضيفي الفانيليا.
9- ارفعي الخليط من الحمام المائي الساخن، وحطيه في حمام ماء مثلج لغاية ما الخليط يبرد.
10- افردي الكاسترد فوق الفطيرة، وساوي السطح بالسكينة، وبعد كده قطعي المشمش لنصفين وشيلي منه النوى، ووزّعي المشمش المقطع على سطح الفطيرة والكاسترد، وبعد كده دخلي الفطيرة مرة تانية للفرن على درجة حرارة متوسطة وسيبيها لمدة 15 دقيقة وبعد كده طلعيها وقدميها
و بالهنا و الشفا
ام دهب و مصطفى- عضو برونزى
- الجنس :
عدد المساهمات : 2052
نقاط : 2812
تاريخ التسجيل : 08/02/2013
رد: فطيرة المشمش بالكاسترد
سلمت الايادى
ام دهب ومصطفى
ام دهب ومصطفى
لولو حسن- عضو فضى
- الجنس :
عدد المساهمات : 3860
نقاط : 5498
تاريخ التسجيل : 26/07/2012
العمر : 55
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:24 pm من طرف fola
» د. شريف الصفتى عالم الكيمياء المصرى النابغة
الثلاثاء ديسمبر 06, 2016 4:05 pm من طرف هدى من الله
» قصة سيدنا عزير
الإثنين نوفمبر 14, 2016 11:15 am من طرف سجدة
» ** قصة أبيار على **
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:58 am من طرف بهيرة
» خلو المكان ومرارة الغياب !!!
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:48 am من طرف هدى من الله
» يا حلاوة اللوبيا والارز بالشعرية
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:08 am من طرف بسملة
» طريقة عمل القراقيش المقرمشة و الهشة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 10:07 am من طرف هدى من الله
» إعجاز بناء الكعبة
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:43 am من طرف روز
» صفات اليهود فى القرآن الكريم
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:42 am من طرف هدى من الله